Interior

Kopenhagen binnenkijker

augustus 23, 2015

bo bedre 9

bo bedre 8

bo bedre 6

bo bedre 2

bo bedre 4

bo bedre 5

bo bedre 3

bo bedre 7

bo bedre 12

bo bedre 13

bo bedre 1

bo bedre 14

bo bedre 11

Ik kan er bijna een vaste rubriek van gaan maken, Kopenhagen binnenkijker.
Het gaat niet bewust maar de meeste huizen die online mijn aandacht trekken zijn binnenkijkers uit Kopenhagen.
Dit huis kwam ik tegen op de Noorse site Bo Bedre
Dit prachtige huis is van Simon en Lisa en hun twee kinderen. Het stamt uit 1890 en staat net buiten de stad. Toen zij het huis vonden moest het helemaal gerenoveerd worden, een hele klus maar het zeker waard. Het resulteerde in een mooi open huis met veel licht.
Het huis is typisch Scandinavisch ingericht. De muren werden glad gestuukt en wit geverfd, de houten vloeren geschuurd en wit gebeitst. Alle kozijnen zijn hoogglans wit geverfd en door deuren te kiezen met glas creëer je veel licht in huis. De combinatie van oud versus nieuwe spullen, hetzij design met kringloop is het gene wat ik altijd leuk vind aan een inrichting als deze.
In de eetkamer hangt boven de eettafel een Vilhelm Lauritzen Radiohus slinger lamp. De eenvoudige typische Deense eettafel is van Hay, de stoelen van Hans J Wegner en de kubus kandelaars van By Lassen. Aan de muren hangen kunst en prentjes afwisselend door elkaar. Door een kleuren pallet te kiezen die bij elkaar past is de combinatie persoonlijk en mooi.
Vanuit de woonkamer loop je de tuin in. In de woonkamer vind je de tray tafeltjes van Hay en de AJ lamp van Arne Jacobsen. Lisa maakte haar werkplek onder het raam, waar zij een heerlijke licht inval heeft. Het bureau is de Eiermann tafel van Richard Lampert, de planken aan de muur zijn van Hay. In de keuken, die strak eenvoudig wit is, hangt een String pocket wandrekje, in het raam staat een groepering Lyngby vaasjes met seringen uit de tuin.
Op de bovenverdieping is ook voor strak wit gestuukte muren en lichte houten vloeren gekozen. De badkamer is eenvoudig gehouden. Door de juiste combinatie van persoonlijke spullen gecombineerd met vintage en design ziet het er gezellig en ook sereen uit.

Wil jij ook je huis in deze stijl inrichten? Shop de look bij de volgende winkels Femkeido, Nordic Blends, (smow) en Cin-in wonen

fotobron : Bo Bedre

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Gertrud augustus 23, 2015 at 10:56 pm

  Snap dat dit huis je aandacht heeft getrokken. Ziet er uit als een heerlijk licht huis!
  Fijne avond nog.

 • Reply PREPARANDO LA HABITACIÓN PARA EL DESEADO BEBÉ | elblogdenovateasesora augustus 30, 2015 at 4:36 pm

  […] Encontrado en coosje-blog.com […]

 • Reply PREPARANDO LA HABITACIÓN PARA MI BEBÉ | NOVA TE ASESORA augustus 30, 2015 at 5:05 pm

  […] Encontrado en coosje-blog.com […]

 • Reply Baby room inspiration september 6, 2015 at 2:00 pm

  […] flexa / ministyleblog / xoeinding via ministyleblog / coosje / smitten studio / Binti Home / Nordic […]

 • Reply Een wieg om in weg te dromen. - Hip Huisje september 23, 2015 at 3:31 pm

  […]  2. Tinyme  3. Belandsoph  4. Rabboondesign  5. Coosje-blog 6. Missdesignsays 7. Ontwerpduo  8. Vt wonen  9. Inrichting-huis  10. Nikazupanc 11. […]

 • Reply 8x wiegjes om in weg te dromen - INTERIOR JUNKIE oktober 1, 2015 at 7:00 pm

  […] Wooninspiratie. 2. Tinyme.  3. Belandsoph. 4. Rabboondesign. 5. Coosje-blog. 6. Missdesignsays. 7. Ontwerpduo. 8. Inrichting-huis  […]

 • Leave a Reply