Gardening

kamerplanten

IMG_5227

IMG_5231

IMG_5233

IMG_5198

123 kamerplanten

123 kamerplanten

IMG_5181

IMG_5211

IMG_5214

IMG_5239

IMG_5234

De urban jungle trend ofwel meer groen in huis zet zich voort. Ik wilde niet achterblijven op deze trend en na voorzichtig af en toe één plant uitproberen in huis trok ik vorige week de stouten schoenen aan en bestelde ik een hele doos vol online bij 123kamerplanten.com
Kamerplanten online bestellen was niet geheel “gewoon” voor mij, wie koopt er planten online? Vaak ga je naar een tuincentrum en zoek je je rot, vind je niet wat je zoekt en ben je uren aan tijd kwijt, voor mij een hele ergernis. Vaak is het ook nog zo dat de planten al langer in zo’n warme kas staan en niet “vers” meer zijn. De planten die ik online bij 123kamerplanten bestelde kwamen een dag na bestelling al aan (je kunt aangeven welke dag je voorkeur heeft) en waren zorgvuldig verpakt in een hele grote doos. Alle planten waren keurig verpakt in plastic en sommige zelfs in bubbeltjes plastic tegen het breken (de cactus bijvoorbeeld). De planten leken vers van de pers, net van de veiling dus en zagen er echt mooi uit. Prachtig groen en voorzien van genoeg water voor de reis in de doos naar de klant. De koerier had mijn pakket netjes in de tuin afgeleverd omdat ik nou net weer even niet thuis was die ochtend (sorry)…
Een stapel terracotta potten had ik nog maar die vind je tegenwoordig overal (zelfs in de bouwmarkt), ze zijn leuk, hip en goedkoop!
De planten in potten doen was voor mij een feest en het neerzetten in huis ook. Een relatief kaal huis is een gezellig huis geworden door het groen. Naast het feit dat de kamerplanten gezellig staan, is het ook gezond voor een mens en geeft het rust. Kortom voor mij en de rest van mijn gezin een aanwinst in huis. Het groen gaat nu over van binnen naar buiten en andersom (zie o.a. de laatste foto).

Benieuwd naar de planten die ik koos en waarom ik deze koos?

De Aglaonema ook wel Chinese Evergreen genoemd, mooi vol van blad, prachtige heldere kleur groen met zilveren nerf. Deze plant kan niet vol in de zon en staat nu te pronken in het keukenraam (noordkant huis).
De Cowboy cactus, stoer en door de kleine “zijblaadjes” niet te stekelig van uiterlijk, kan tegen zon en heeft weinig water nodig. Cactussen zijn ook vooral hip en mocht zeker niet ontbreken bij ons in huis 😉
De Philodendron Monstera, ook wel gatenplant genoemd, kan zeker ook niet ontbreken in een Scandinavisch interieur van deze tijd. De plant is vrij populair en komt in veel items terug op interieur gebied (ik noem behang, kussens, posters). Hij heeft prachtige grote donker groene bladeren en is makkelijk in onderhoud. Geef hem één keer per week water en hij groeit als kool.
Verder bestelde ik een Philodendron omdat ik deze gewoon mooi, de vorm van het blad en de volheid van de velen stengels. Ook is hij qua potmaat groot en misstaat niet op een plantentafeltje of op de grond. Als tegenhanger koos ik de iets kleinere Sansevieria Punk omdat hij vooral grappig om te zien is en sansevieria’s zijn heel sterk.
De andere plant die naast de cactus in het raam staat is een Microsorum diversifolium, een hang varen soort. Deze zou ik dus ook nog op kunnen hangen maar dan moet ik nog even op zoek naar een leuke hangpot (wellicht die mooie van Ferm Living of een leuk retro exemplaar).

Op 123kamerplanten.com kun je meer dan 1000 verschillende soorten (kamer)planten vinden, weet zeker dat jij er ook slaagt!

p.s. wat vinden jullie van het nieuwe behang in onze woonkamer? volgende week schrijf ik er een blogpost over.

Fotografie : Stephanie Koster
Deze blogpost is in samenwerking met 123kamerplanten.com

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “kamerplanten

    1. Hi Sven, ik maakte deze blogpost ruim twee jaar geleden in ons oude huis. Helaas heeft geen van de planten 2 verhuizingen overleefd 😉 Op dit moment heb ik maar twee plantjes in huis staan en dat zijn kleine kamerplanten, een ficus en een pannenkoekenplant. Ze staan beiden in de vensterbank boven een verwarming en doen het wonderbaarlijk goed 😉 Mocht je een keer samen willen werken? leuk! Probeer graag een keer jullie uitvindingen uit.

      Groetjes,

      Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *