Interior

Kopenhagen binnenkijker

bo bedre 9

bo bedre 8

bo bedre 6

bo bedre 2

bo bedre 4

bo bedre 5

bo bedre 3

bo bedre 7

bo bedre 12

bo bedre 13

bo bedre 1

bo bedre 14

bo bedre 11

Ik kan er bijna een vaste rubriek van gaan maken, Kopenhagen binnenkijker.
Het gaat niet bewust maar de meeste huizen die online mijn aandacht trekken zijn binnenkijkers uit Kopenhagen.
Dit huis kwam ik tegen op de Noorse site Bo Bedre
Dit prachtige huis is van Simon en Lisa en hun twee kinderen. Het stamt uit 1890 en staat net buiten de stad. Toen zij het huis vonden moest het helemaal gerenoveerd worden, een hele klus maar het zeker waard. Het resulteerde in een mooi open huis met veel licht.
Het huis is typisch Scandinavisch ingericht. De muren werden glad gestuukt en wit geverfd, de houten vloeren geschuurd en wit gebeitst. Alle kozijnen zijn hoogglans wit geverfd en door deuren te kiezen met glas creëer je veel licht in huis. De combinatie van oud versus nieuwe spullen, hetzij design met kringloop is het gene wat ik altijd leuk vind aan een inrichting als deze.
In de eetkamer hangt boven de eettafel een Vilhelm Lauritzen Radiohus slinger lamp. De eenvoudige typische Deense eettafel is van Hay, de stoelen van Hans J Wegner en de kubus kandelaars van By Lassen. Aan de muren hangen kunst en prentjes afwisselend door elkaar. Door een kleuren pallet te kiezen die bij elkaar past is de combinatie persoonlijk en mooi.
Vanuit de woonkamer loop je de tuin in. In de woonkamer vind je de tray tafeltjes van Hay en de AJ lamp van Arne Jacobsen. Lisa maakte haar werkplek onder het raam, waar zij een heerlijke licht inval heeft. Het bureau is de Eiermann tafel van Richard Lampert, de planken aan de muur zijn van Hay. In de keuken, die strak eenvoudig wit is, hangt een String pocket wandrekje, in het raam staat een groepering Lyngby vaasjes met seringen uit de tuin.
Op de bovenverdieping is ook voor strak wit gestuukte muren en lichte houten vloeren gekozen. De badkamer is eenvoudig gehouden. Door de juiste combinatie van persoonlijke spullen gecombineerd met vintage en design ziet het er gezellig en ook sereen uit.

Wil jij ook je huis in deze stijl inrichten? Shop de look bij de volgende winkels Femkeido, Nordic Blends, (smow) en Cin-in wonen

fotobron : Bo Bedre

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Kopenhagen binnenkijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *