kringloopwinkel de Parel 1
Interior - Shopping

Kringloopwinkel de Parel in Leimuiden ~ deel 2

kringloopwinkel de Parel 1

kringloopwinkel de Parel 2

kringloopwinkel de Parel 3

kringloopwinkel de Parel 4

kringloopwinkel de Parel 6

 

Kringloopwinkel de Parel ~ deel 2

Vandaag deel ik graag nog een keer met jullie mijn favoriete winkel in ons dorp. In 2018 schreef ik eerder een blog over kringloopwinkel de Parel, zie hier. Na 4 jaar is de winkel ondertussen al zoveel meer dat ik het graag nog een keer onder de aandacht breng. Ik kom er bijna wekelijks al was dat het afgelopen half jaar niet het geval. Tijdens onze verbouwing stond het bezoeken van kringloopwinkels op een laag pitje. Ik had er geen tijd voor, geen behoefte aan en als ik tweedehands spullen zag dacht ik bij alles bleh. Best lang heb ik gedacht dat mijn liefde voor kringloop en oude spullen weg was maar gelukkig is dat niet zo en komt het gevoel langzaam weer terug. De laatste weken ga ik weer met regelmaat en kom ik weer genoeg leuke spullen tegen. Soms moet ik mezelf echt een halt toe roepen anders sleep ik alles mee naar huis. Als je een beelddenker bent net als ik, zie je vaak het hele plaatje al voor je in je hoofd. Omdat ik niet meer het hele huis wil volstouwen heb ik met mezelf afgesproken er eerst even over na te denken alvorens impulsief te handelen ๐Ÿ˜‰

 

kringloopwinkel de Parel 7

kringloopwinkel de Parel 8

kringloopwinkel de Parel 13

kringloopwinkel de parel 20

kringloopwinkel de Parel 12

 

Mix & match tweedehands met nieuw

Als je met regelmaat gaat zal je zien dat je telkens weer nieuwe spullen ziet. Volgende week zal ik jullie een paar voorbeelden laten zien van spullen die ik in de kringloop vond en die ik mixte met nieuwe spullen van onder andere Ikea. Momenteel overheersen de vintage / tweedehands spullen in onze woonkamer ten opzichte van nieuwe spullen. Al gaat daar het komende jaar nog wel wat verandering in komen denk ik. Onze antieke (ovale) tafel bijvoorbeeld is prachtig maar of ik helemaal blij ben met hoe hij staat weet ik eerlijk gezegd nog niet. Vandaag heb ik hem een slag gedraaid en het kastje wat er achter stond wat verschoven. Ik moet even wennen aan de plek waar hij staat omdat we hier minder ruimte hebben dan voorheen. Met het verschuiven zit ik ook weer met een spijker in m’n nieuwe strak gestuukte muur die nu niet meer op de juiste plek zit ๐Ÿ™ Oh jee! Het is niet anders. Maar goed, we kijken het even aan zoals het nu staat en als ik me blijf storen aan hoe het nu staat ga ik hem misschien wel vervangen voor een andere tafel. Afgelopen week heb ik online ook nog mooie eenvoudige eetkamerstoelen gezien bij Ikea. Vijf of zes van dezelfde lijkt me ook wel een keer leuk, dus de mix aan stoelen die we nu hebben gaan ook weg. Hoe dan ook zal ik in ons interieur altijd tweedehands met nieuw blijven mixen & matchen, dat is waar ik van hou.

 

 

kringloop de Parel 15

Kringloopwinkel de Parel 16

kringloopwinkel de Parel 17

kringloop de Parel 19

kringloopwinkel de Parel 18

kringloop Leimuiden

 

Wat scoorde ik vandaag?

Maar wat scoorde ik vandaag? Uiteindelijk nog best wat! haha…. Alle mandjes op foto 3 gingen mee naar huis. Voor in de keuken vond ik een mooi handgeknoopt Afghaans tapijtje in het bruin (laatste foto). Ook vond ik een leuk melkkrukje die wit geverfd was maar ondertussen niet meer. Voor mijn oudste zoon vond ik een toffe rijstpapieren vloerlamp van Ikea die hij graag wilde en ik nam ook nog een grote glazen vaas mee voor Kersttakken straks.

Lijkt het je leuk om een keer naar Kringloopwinkel de Parel te gaan zie hier dan het adres en de openingstijden. Let op! tot het einde van het jaar zijn er wegwerkzaamheden en moet je een stukje omrijden door het dorp. Volg de gele borden dan is het niet zo ingewikkeld. Heb je door de inflatie en dure energiekosten niet meer zoveel geld te besteden, bij de kringloop hebben ze ook veel speelgoed, echt te leuk!

 

Tot ziens bij de Parel ! Ook namens de Parel zelf ๐Ÿ˜‰

 

Kringloopwinkel De Parel, Noordeinde 72, Leimuiden. Open op maandag vanaf 12.00 tot 17.00 uur. Van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.ย 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “Kringloopwinkel de Parel in Leimuiden ~ deel 2

  1. Dank je Alet! ja wat dat betreft kan ik er meerdere keren per week naar toe gaan en kom ik altijd wel iets tegen haha…. We treffen het maar met deze kringloop! hoop dat hij voorlopig nog blijft voort bestaan.

    1. leuk he! Ik ben er ook weg van. De rest in huis snapt het nooit helemaal maar ze vinden het ook goed ๐Ÿ™‚ De kat is dol op het kleedje wat nu in de keuken ligt ! Kan nu al niet wachten een keer langs te komen in de Zweedse Loppis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *