studio henk eethoek
Interior

Eethoek ideeën ~ Scandinavian style

 

 

studio henk eettafel

Eethoek ideeën Scandinavian style

Vanmiddag ben ik me eens gaan oriënteren met betrekking tot een nieuwe eethoek. Normaal gesproken zou ik niet naar nieuw kijken want wij doen al jaren aan tweedehands tafels en stoelen maar voor nu vond ik het wel eens leuk om naar nieuw design te kijken. Op de site van Studio Henk kwam ik allerlei prachtige eethoek ideeën tegen. Van de prijzen werd ik minder vrolijk maar dat mag de pret voor nu even niet drukken. Uiteindelijk is het gewoon leuk om woon ideeën op te doen en wie weet is het ook nog een idee om door te sparen voor echt design 😉 Design is tenslotte prachtig, duurzaam en tijdloos! Nu komt nog wel de lastige vraag, wordt het een rechte tafel of een ronde? Dat ik voor Scandinavian style ga is duidelijk! Wat zou jij kiezen?

 

Oude ovale tafel

Wij komen er hier thuis in ieder geval niet uit. Ik zou graag een ronde tafel willen en mijn man wil graag een rechte. Ik zeg dat een ronde beter past in de ruimte die nu de eethoek ruimte is zeg maar. De ruimte is redelijk beperkt als je het vergelijkt met de voor situatie. Het is in het middelste stuk van de woonkamer waar ook de open trap is. Hierdoor is de ruimte smal en staan er ook nog een aantal spullen die de ruimte nog beperkter maken (al zou ik die spullen ook weg kunnen halen). Vorig jaar kocht ik in de kringloop een oude ovale tafel die uit 4 delen bestaat. Je kunt hem groter en kleiner maken. Het nadeel van deze tafel is dat hij 6 poten heeft (ook 2 in het midden) en er zitten wieltjes onder de poten. Op de betonnen vloer zorgt dit voor krassen. Een paar krassen is niet erg maar als ik om de tafel heen kijk word ik er nu al niet meer vrolijk van. De 6 poten maken het lastig meerdere stoelen aan te schuiven.

 

Vintage en brocante stoelen mix

Om de oude tafel staat een mix van vintage en brocante houten stoelen. Hartstikke leuk maar ik merk dat ik ze zat ben. Ik ben toe aan wat anders en het liefst 5 of 6 van dezelfde. Hoog op mijn lijstje staan de vlinder stoelen van Arne Jacobsen maar sinds kort hebben ze look a likes bij Ikea die ik ook erg kan waarderen. Deze stoelen kosten nog geen 50,- per stoel en zullen een minder groot gat in ons budget slaan dan dure design stoelen. Op Marktplaats vind je ook wel eens een set mooie Vlinder stoelen maar dan ben je toch al gauw zo’n 8 tot 900 euro kwijt voor 6 dezelfde.

De stoelen van Studio Henk vind ik ook prachtig maar voor ons interieur vind ik ze te strak. Ik hou meer van de combinatie strak met iets anders wat dan eigenlijk er niet bij hoort. Een mooi kleed maakt het af! (een mooie berber ofzo) Het staat net even huiselijker en dan zien we de krassen op de vloer ook niet meer 🙂

 

Fijne avond! Plan wordt vervolgd!

 

 

 

studio henk ronde eiken tafel
De ronde houten design tafel van Studio Henk in combi met deze strakke stoeltjes is ook mooi!

studio henk

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “Eethoek ideeën ~ Scandinavian style

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *