scandinavisch interieur
Interior

Scandinavische binnenkijker ter inspiratie

Scandinavische (basic) binnenkijker

Hoi allemaal, hier weer een blog van mijn kant! Na de vele positieve reactie’s op mijn laatste blog van vorige week wilde ik niet te lang wachten met weer een blog posten. Voor mijn trouwe volgers, geen paniek, ik stop niet zomaar 😉 Na een half jaar zoveel aan mijn hoofd had ik even geen tijd over om te bloggen. Naast geen tijd, had ik geen ruimte in mijn hoofd. Uit ervaring weet ik maar al te goed dat als ik het te druk heb, ik niet meer creatief kan zijn, dan blokt dat. De liefde die ik heb voor al mijn hobby’s waren ver te zoeken, heel eerlijk ze waren verdwenen. Langzaam merk ik, nu de verbouwing vordert, dat de zin weer terug komt. Over een paar weken zit ik vast weer in mijn oude flow en is alles weer in een rustiger vaarwater. Vandaag laat ik jullie daarom een leuk Scandinavische binnenkijker zien. Waarom ik deze Scandinavische binnenkijker koos vertel ik jullie hieronder.

 

Basis van je interieur

Terug naar waar ik mee begon, heel erg dank voor alle leuke en lieve reactie’s op de foto’s van onze verbouwde woonkamer. Het doet me goed om te horen dat jullie het allemaal mooi vinden. Na jaren ideeën te hebben bewaard wist ik eigenlijk heel makkelijk wat ik wel en niet wilde in ons huis. De basis van de woonkamer is basic gehouden, dit om verveling of in mijn geval onvrede te voorkomen. Vanuit ons oude huis hebben we voor dit huis voor een zelfde basis gekozen. Zo namen we een zelfde vloer, bijna een identieke keuken en zijn alle muren en het plafond strak gestuukt en in RAL 9010 geverfd. Of alle muren wit blijven durf ik nog niet te zeggen maar voor nu even wel. Na zoveel maanden klussen ben ik er even klaar mee. De komende maanden gaan we verder met het afmaken van de keuken en de hal.

 

Vragen van jullie kant

Ook kreeg ik naast veel complimenten over de woonkamer ook een vragen. Blijft alles wit want jij houdt toch ook wel van kleurtje en een patroontje hier en daar! Waarom staat de keuken niet op je blog? De keuken is nog steeds niet klaar, daarom dus niet. Naast het tegelwerk wat ik vorige week uiteindelijk zelf heb gedaan, moet de kastenwand nog afgemaakt worden. Doordat er één kastje niet paste konden we geen koffie corner maken en daardoor konden ook de plinten nog niet geplaatst worden. Dit moet dus nog gebeuren maar dat staat nog niet ingepland. Pas als dit klaar is moet er nog een deur geplaatst worden (van de hal naar de keuken) en dan laat ik jullie het resultaat van de keuken zien. Wat betreft mijn liefde voor hier en daar een kleurtje en een patroontje dat hebben we tot nu toe alleen in het toilet 😉 Neem van mij aan, dat dit vanzelf komt. Voor nu ben ik met alles nog wat voorzichtig en moet ik over alles goed nadenken voordat er daadwerkelijk iets gebeurd. Wie herkent dit?

 

 

woonkamer scandinavische binnenkijker
de wandplanken met het bureau is hetzelfde als in ons vorige huis. In onze huidige woonkamer moet ik nog een werkplekje realiseren.

werkplek scandinavische binnenkijker

stalen deuren in huis
stalen deuren of gewoon een witte houten deur met ramen kiezen?

hal

 

Waarom ik dit interieur ik graag met jullie deel?

Zo ontzettend bijzonder is dit interieur niet. Het is leuk, mooi en ik hou van deze stijl, maar eigenlijk is het heel basic. Basic was de basis voor onze verbouwing. Waarom? Dat leg ik graag uit. Zes jaar lang heb ik naar een interieur uitgekeken wat bij ons zou passen. Toen wij ons oude huis verkochten, klik hier om ons oude huis nog even terug te zien. Miste ik vrij snel onze woonstijl. Het eerste jaar in ons tijdelijke huis viel te overzien. Ik had me er op ingesteld en we woonde nou eenmaal in een huis van iemand anders. Het jaar daarna verhuisden we naar dit huis. Dat we niet meteen konden gaan verbouwen wist ik en daar nam ik ook genoegen mee. Alleen mis je op een gegeven moment toch iets. Wij verhuisden binnen 1 dag. Waar een ander eerst weken verbouwt, trokken wij nog dezelfde dag in ons huis. Ik herinner me nog dat we 29 mei 2017 om 10.00 uur ’s ochtends bij de notaris tekenden en ’s avonds om 19.00 uur stonden al onze spullen in ons “nieuwe” huis. Zes jaar lang heb ik interieur ideeën bewaard op Pinterest en Instagram. 90% van deze ideeën waren basis voorbeelden. De basis moest goed zijn, van daaruit zou ik het aanvullen met mijn eigen stijl. Dit interieur heeft een zelfde soort basis, alleen hebben wij dan niet gekozen voor een houten vloer in de woonkamer 😉 Zorg er bij een verbouwing altijd voor dat de basis goed is en dat dit bij je past. Vandaar uit kun je verder werken.

 

Veel overeenkomsten met ons oude huis

Daar de basis dus bijna hetzelfde is geworden als in ons oude huis ben ik ondertussen zo blij zo blij. Als ik in de ochtend op de bank zit en een koffie drink kan ik om me heen kijken en genieten omdat ik het zo mooi vind. Alle voorgaande jaren (5) woonden wij in het huis van iemand anders zei ik altijd. Onze spullen staan er dan wel in maar het is niet helemaal ons huis. Zo af en toe deed ik een poging wat dingen op te lappen. Zo verfde ik veel, deed ik behang in de slaapkamers en de hal op de muren. Gaf ik de keuken een make-over, maar het werd niet ons interieur. Sommige periodes vond ik dat echt heel erg, andere periodes kon ik me er wel overheen zetten en boeide het me niet zo. Ik wist dat het ooit goed zou komen en dat we ooit een keer zouden gaan verbouwen. Nu we zover zijn kan ik alleen maar denken wanneer zijn we klaar? haha … nee hoor geintje! Er is nog best wat op te knappen en we zijn er nog lang niet!

 

slaapkamer scandinavische binnenkijker

kinderkamer scandinavische binnenkijker
hier geen kinderkamers meer maar plannen voor de slaapkamers opknappen staan voorlopig even in de koelkast

Plannen voor de hal

Naast de keuken moet de hal ook nog afgemaakt worden. Het enige wat daar klaar is is het nieuwe toilet. Er moet nog een deur voor de meterkast gemaakt worden (misschien kan ik dat ondertussen zelf wel), de vloer moet nog geëgaliseerd worden en daarna betegeld (ga ik zelf doen). Dan komt er eind volgende maand een nieuwe voordeur in (degene die er nu nog inzit is niet goed bestand tegen de kou en hij lekt als het regent). Als dat klaar is beslis ik of de muren geverfd of behangen worden (voor nu denk ik verf) en dan daarna moet er nog een leuke en vooral handig iets komen voor de schoenen en jassen. Wat een armoede vind ik het als dat niet goed georganiseerd is! Al die jassen aan een muurtje en een berg schoenen op de grond, bah! Nu na de verbouwing onze hal ruimer is hoop ik dat er een kast kan komen waar alles inpast.

 

Schoenenkast of kledingkast

Op de site van OTTO vond ik bij de schoenenkasten een licht grijs kastje (Couch) wat ik een plaatje vind! Als we hiervoor kiezen zou er een kapstok bij komen te hangen met daarboven een plank aan de muur  waar alle sjaals, mutsen, petjes en handschoenen in kunnen. Voorheen vond ik in onze hal alles te rommelig en had ik mezelf voor genomen één grote opmaat kast te kiezen, maar die zijn zo duur! Dus ik probeer dit plan iets bij te stellen. We kunnen er ook voor kiezen om een niet al te diepe kledingkast te nemen (bijv. Parolli kledingkast Joker) waar dan ook de jassen in kunnen. Dan heb je alles in één en is alles uit het zicht.  Als we voor puur voor stylish gaan zou ik voor het mooie schoenenkastje kiezen 🙂 maar of dat de juiste keuze is? Wat zou jij kiezen?

 

hal met stylish halkastje
voor een mooi subtiel halkastje kiezen of voor een grote kast waar alles in één keer in past?
badkamer scandinavische binnenkijker
als we de badkamer gaan opknappen dan laten we misschien wel dezelfde vloertegel terug komen als in het toilet beneden. Wel zo mooi!

badkamer

badkamer vloer met hexagon vloertegel
ons toilet heeft dezelfde hexagon vloertegels alleen in het donker blauw.

keuken scandinavische binnenkijker

keuken scandinavische binnenkijker
waar ik eerst vast beraden was om voor witte tegels boven het aanrecht te kiezen, week ik toch af van dit plan. Het werden zwarte voor meer contrast!

 

Basis staat! we gaan weer langzaam inrichten

Nu de basis dus staat gaan we binnenkort ook verder met het meer en meer inrichten van de woonkamer. Waar er heel veel spullen zijn weg gegaan de afgelopen maanden (er ging meer naar de kringloop en het grofvuil) dan dat ik er vandaan haalde (is wel eens anders geweest 😉 ) komen er nu langzaam weer wat nieuwe spullen binnen. Snel daar meer over in een nieuwe blog. Zouden jullie het leuk vinden als ik weer eens een blogje deel over leuke kringloop vondsten? laat het me dan vooral weten in de reactie’s hieronder. Tot snel weer!

 

Fotobron : Historiska Hem

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “Scandinavische binnenkijker ter inspiratie

 1. Hey!

  Wat een leuk artikel, en wat begrijp ik goed wat je hebt doorgemaakt tijdens de verbouwing. Soms kan het echt overweldigend zijn en je creativiteit blokkeren. Het is geweldig om te horen dat je nu weer in je element begint te komen nu de verbouwing vordert.

  Jouw keuze voor een basisinterieur is slim en geeft je de flexibiliteit om later je persoonlijke touch toe te voegen. Ik vind het interessant hoe je elementen uit je vorige huis hebt meegenomen en die stalen deuren klinken echt gaaf!

  Het is leuk om te lezen hoe je omgaat met uitdagingen in de keuken en hal. Een schoenenkast lijkt me superhandig en ik begrijp helemaal het belang van een georganiseerde entree.

  Bedankt dat je je interieurreis met ons hebt gedeeld. En ja, ik zou het zeker leuk vinden om meer te lezen over je kringloopvondsten. Het is altijd geweldig om inspiratie op te doen voor betaalbare en unieke items.

  Kijk uit naar je volgende blog!
  – Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *