gallery wall 11
Interior

Gallery wall ~ muur inspiratie

gallery wall 1

gallery wall 2

gallery wall 3

Gallery wall

Al heel lang droom ik van een gallery wall in huis. Een gallery wall, wat is dat? voor degene onder ons die dit nog niet weten. Dit is een muur vol met lijsten met kunst, foto’s en/of posters. Hang op wat je zelf mooi vindt, maar dan wel in een groep. Op mijn Pinterest en Instagram accounts heb ik de afgelopen jaren ideeën in overvloed opgeslagen voor ooit als het zo ver zou zijn. Na de verbouwing  van het het huis zou ik een gallery wall creëren. Waar het moest komen wist ik ook. Op de muur waar de tv staat, dat was zeker. Twee jaar verder (de tijd gaat snel) hangt er nog niets. Ik durf het niet. Soms hing er één lijst, heel soms twee. Dan vond ik het even leuk maar dacht ik alweer snel nou nee, en hup er weer vanaf.

Met regelmaat heb ik wel pogingen gedaan, zie oa hier, maar ik blijf het een lastig verhaal vinden. Op welke muur hangt het nou precies het mooist? Hoe hangen de lijsten goed, hoeveel ruimte  moet er tussen de lijsten. In welke positie hangen ze ok? want één centimeter verkeerd is bij mij al niet goed. Welke lijsten passen er het mooist bij elkaar, noem maar op. Durf ik gaten te boren in mijn nieuw gestuukte muren want stel je voor dat het toch niet naar mijn zin hangt. Ik zie alleen maar beren op de weg. Vorige week heb ik alles wat er nog wel aan de muren hing eraf gehaald. Ik was het wederom zat.  De gaatjes dicht geplamuurd (help! je blijft het altijd zien), een deel van de muren heb ik een lik nieuwe verf gegeven en nu dan maar weer een poging wagen.

 

Hoe maak je een mooie “art” muur?

Dit keer maakte ik een weloverwogen plan en was het geen impulsieve actie 😉 Beetje overdreven, maar ik was voorbereid, laten we het daar op houden. Ook koos ik voor een andere muur. Een paar maanden terug hing er op deze muur een ronde spiegel. Mooi maar je raadt het vast, bij nader inzien toch niet helemaal naar mijn zin. De spiegel verkocht ik op Marktplaats (ik had er geen andere plek voor) en ik hing er de grote foto van Jack op. Na jaren nog steeds mijn meest favoriete foto (het kan dus wel dat ik dingen mooi blijf vinden). Alleen deze foto vond ik wat kaal op zo’n grote muur. Het was echter wel een goede basis om er meer omheen te gaan hangen. Uit kranten knipte ik stukken die net zo groot waren als de lijsten, en deze heb ik met schilderstape op de muur geplakt. Zo kun je goed zien of het wel of niet naar je zin hangt en verander je makkelijk als het toch niet ok hangt 😉 Met potlood heb ik puntjes op de muur getekend waar ik moest boren. Dit kan vast makkelijker met een laser apparaatje maar die heb ik niet.

Op zolder had ik lijsten genoeg staan, die hoefde ik dus niet meer aan te schaffen. En puur toeval maar laatst werd ik benaderd door een startend online poster bedrijfje met de vraag of ik het leuk zou vinden om samen te werken. Een samenwerking is altijd leuk! en zolang een product echt bij me past zeg ik nog steeds graag Ja!

 

gallery wall 4

gallery wall 5

gallery wall 6

 

 

Poster Atelier

Vorige week kwamen de posters van Poster Atelier binnen (super tof en snel! binnen 1 dag). Alleen op zo’n moment moet ik toch nog even een paar dagen “broeden” op hoe ik het ga doen. Even mijn creatieve brein aan het werk zetten zeg ik zelf altijd. Met kiezen wat ik mooi vind heb ik nooit moeite. Mijn oog viel bijvoorbeeld meteen op de  I Love You In French Poster

Ik koos deze in het groen met roze letters, maar hij is er ook nog in twee andere kleuren combinatie’s. Omdat ik ook altijd van abstracte posters hou koos ik voor nog een kleurrijk poster, met de naam “vintage bloemenpatronen“. Deze staat voor nu even in de open vakkenkast in de keuken maar die komt uiteindelijk op de slaapkamer (als deze af is). Ins ons witte huis zijn het twee mooie kleur blikvangers!

Poster Atelier is wat ik al aangaf een startend bedrijfje, dus vergelijk het niet met de poster giganten. Ze hebben leuke originele posters, van prachtige kwaliteit en er komen maandelijks weer nieuwe posters bij. Naast posters voor de woonkamer en keuken zijn er ook hele schattige posters voor de kinderkamer. Check gewoon even met regelmatig de site en gun het de “kleine” zelfstandige!

 

gallery wall 7

gallery wall 8

gallery wall 9

gallery wall 10

 

Resultaat

Dit is het resultaat geworden! Wat vinden jullie ervan? ik ben zowaar een keer echt tevreden. Bijna alles is hergebruikt, alleen de foto naast het I Love you in French poster is nieuw. De foto maakte ik vorig jaar tijdens onze vakantie in Frankrijk (hoe toepasselijk). Ik ben dol op Frankrijk en hang graag eigen fotowerk in mijn huis. Mocht ik de Art wall /gallery wall / foto muur, hoe je het ook wilt noemen, willen uitbreiden kan dit makkelijk want dan plaats ik er gewoon wat bij. Naast dat het de muur minder kaal maakt staat het ook weer iets meer af. En de muur bij de t.v. ?  Tja, daar komt vast in de toekomst weer iets anders!

 

** Deze blog is in samenwerking met Poster Atelier tot stand gekomen.

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Gallery wall ~ muur inspiratie

    1. dank je wel Anne! ja ik ben zelf ook tevreden dit keer ! haha…. jij weet wat ik bedoel met het hangt goed of net niet 😉

    1. Wat ontzettend aardig van je Yzette! ja, ik ben er ook blij mee met hoe het wordt. Het gaat misschien niet heel erg snel allemaal maar we komen er vanzelf 😉 De eettafel is een Deense tafel uit de jaren 70, ik vond hem in de kringloop! was een gelukje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *