zuid limburg
Travel

Zomervakantie 2020 ~ deel 2 Zuid-Limburg

travel zuid limburg

travel zuid limburg

travel zuid limburg

travel zuid limburg

 

Deel 2 ~ Gulpen, Zuid Limburg

Na twee dagen Midden-Limburg, zie blog Zomervakantie 2020 deel 1,  ging onze reis verder naar het zuiden. Dag 3 en 4 zouden we doorbrengen op Panorama camping de Gulperberg. Dat het mooi zou zijn had ik gehoopt, in werkelijkheid was het nog mooier! Mijn man die zijn racefiets mee had kon zijn hart ophalen, hier kon geklimd worden! Ikzelf ben meer van het wandelen en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Vanaf de camping  loop je zo het gebied in wat ik jullie op de foto’s laat zien. Een wijds heuvellandschap vol met mais- en graanvelden, bossen en graslandschappen. Een adembenemend plaatje. De camping zelf was zeker ook niet verkeerd, ruim opgezet en ligt boven op de Gulperberg. Om boven op deze, jaaa Nederlandse berg 😉  te komen met een caravan achter je auto was even een dingetje, hoe stijl kan een berg in Nederland zijn? maar eenmaal boven….

Panorama camping Gulperberg

De naam van de camping geeft al aan wat je kunt verwachten, een terrassen camping tegen een berg met een uitzicht, echt schitterend! Wij stonden op een plekje vrij boven aan. Als je de camping op komt rijden heb je naast de receptie, de speeltuin en het zwembad. Daarna krijg je een heel stuk met huisjes en lodge tenten. Aan de buitenkant van de camping tegen de open velden aan heb je een aantal terrassen met kampeerplekken. Op zich best even lopen naar de receptie en het zwembad maar daar zijn de jongens maar 1x heel even geweest want ze vonden het te druk en te koud 😉 Op deze camping staan (naar zover ik het heb gezien, hang me er niet aan op) meer luxe chalets en een diversiteit aan lodge-tenten (super mooi) dan dat er kampeerplekken zijn. Wil je er ook een keer heen, zou ik zeker tijdig boeken. Heb je zelf geen tent of caravan of hou je helemaal niet zo van kamperen kijk dan eens naar de huur mogelijkheden. Wij zouden er gerust in de Herfstvakantie ook naar toe gaan.

 

travel zuid limburg

Gulperberg

Gulperberg

camperen zuid limburg

panorama camping gulperberg

panorama camping gulperberg

 

Omgeving Gulpen – Margraten

De eerste dag van aankomst in Gulpen is mijn man op de fiets gestapt, zijn de kinderen (heel even) naar het zwembad gegaan en ben ik een rondje gaan wandelen. Van de camping loop je zo dit wijdse natuurgebied in. Al bleef het niet droog en heb ik moeten schuilen onder een boom, was het in één woord prachtig! Hoe mooi zal het hier in de herfst ook niet zijn? wie gaat ermee? haha… In de avond zijn we gaan uiteten in Gulpen zelf. We hadden Valkenburg op de planning maar oh wat was het daar druk #coronaproof ?

De volgende dag was het bewolkt en zijn we een rondje gaan rijden door het prachtige heuvelige landschap. We hebben Margraten bezocht omdat ik dat toch graag een keer aan de jongens wilde laten zien. Indrukwekkend vonden ze het. Jongens, want mannen waren het nog niet eens, die om het leven zijn gekomen aan de andere kant van de wereld. Jongens net zo oud als hun oudste broer nu, hoe triest!

Na anderhalve dag Zuid-Limburg zijn we weer in de auto gestapt en verder gegaan, dat is het voordeel van een caravan 😉 Niet omdat het niet mooi was of omdat er niet genoeg te zien was, maar het weer was zo wisselvallig en het zou  (weer) gaan regenen. Om alles nat in te pakken, daar hadden we geen zin. We hebben vroeg gegeten en zijn rond 17.30 uur in de auto gestapt richting Frankrijk. Tot middernacht hebben we gereden en toen hebben we de boel aan de kant gezet. Na wat hazen slaapjes zijn we vroeg in de ochtend weer verder gegaan en voor de middag waren we in de Ardèche, wat altijd weer voelt als “thuis” komen. Mijn halve jeugd heb ik daar de zomers door gebracht en later ook met Addy en de kids (vele jaren met mijn ouders). Zon, warmte en een vertrouwde omgeving, wat een heerlijkheid!

 

Deel 3 (en tevens de laatste) in het zuiden van Frankrijk volgt snel!

 

drielanden punt zuid limburg

margraten

margraten

margraten

 

Oh en Ps. voor wie denkt, ze hebben toch 3 zoons? Dat klopt! Onze oudste ging dit jaar voor het eerst niet meer met zijn ouders mee op vakantie.

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Zomervakantie 2020 ~ deel 2 Zuid-Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *