Gulperberg 3
Lifestyle

weekend weg naar Zuid-Limburg ~ Gulperberg

Maastricht 1

maastricht 4

maastricht 3

Maastricht 6

maastricht 5

Valkenburg 1

Valkenburg 2

weekend weg

Weten jullie nog dat wij vorig jaar onze zomervakantie begonnen in Limburg? Wij waren toen oa twee dagen op de Panorama Camping Gulperberg (helemaal in het zuiden van Limburg). Dit weekend waren wij er weer, maar dan maar voor ÊÊn nachtje. Addy, mijn man deed mee aan de Amstel Gold Race en dacht laten we er een weekend weg van maken. Na mijn enthousiasme van vorig jaar leek dat me een uitstekend plan. Op naar Limburg dus! Om 6.00 uur ’s ochtends zaten we in de auto om enigszins op tijd in Limburg te zijn. Daar de A2 ter hoogte van Baambrugge volledig afgesloten was door een ongeluk, konden we onze route een heel stuk binnendoor voortzetten over Hilversum, wat voor enige irritatie zorgde 😉 Al dan niet waren we op tijd in Valkenburg waar Addy aan zijn tocht van 122 km kon beginnen. Jack en ik reden daarna door naar Maastricht.

 

Maastricht

Van een blog vriendin van mij kreeg ik door een bezoekje te brengen aan Kringloop Zuid in Maastricht als ik daar zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan, om half 10 stonden we er voor de deur 😉 In deze kringloop vond ik een paar mooie spullen voor de shop waarvan sommige dingen alweer verkocht zijn. Daarna zijn we naar het centrum van Maastricht gegaan. Het Vrijthof, Sint Servaasbrug en wat winkelstraten, meer werd het niet. Daar ik met een puber van 14 op stap was en ook nog eens zonder broers was het even schipperen wat nog leuk was want momenteel is niet heel veel leuk 😉 Hij moet even wennen aan het alleen zijn en ik moet even schakelen omdat ze niet meer alles willen wat ik leuk vind. Al dan niet was het wel gezellig, we hebben heerlijk ontbeten, wat gerommeld en daarna zijn we weer naar Valkenburg gereden om Addy op te halen.

 

Gulperberg 1

Gulperberg

Gulperberg 2

Gulperberg 3

Gulperberg 4

Gulperberg 5

Gulperberg 6

 

Gulperberg

In de middag hebben we op de camping in ons mooie huisje van het schitterende panorama uitzicht genoten, is dit mooi of niet? Na wat uitrusten op ons eigen terras hebben we in de namiddag nog een wandeling gedaan. Vanaf de camping loop je zo dit heuvellandschap in. Wil je mijn blog van vorig jaar nog even terug lezen / zien om te kijken hoe het toen was, klik hier Het grote verschil is vooral de jongens, wat zijn ze hier nog klein! Uiteten hebben we niet gedaan, maar er zijn genoeg restaurants in de omgeving. Jack had geen zin om buiten de deur te eten dus we besloten op de camping te blijven. Boodschappen hadden we al in Valkenburg gedaan dus we hoefden de camping niet meer af. Hoe relax en makkelijk, lekker in je joggingbroek in de “relax-modus”, daar is het tenslotte ook weekend voor!

Antiekmarkt Tongeren

Op zondag zijn we op de Antiekmarkt in Tongeren geweest. Dit stond op mijn verlanglijstje, dat snappen jullie! Omdat ik niet met mijn grote camera om mijn nek over die markt wilde lopen (ook omdat ik ging inkopen) heb ik daar dus geen foto’s genomen. Nou niet helemaal waar, ik maakte wel wat met mijn telefoon, maar die vind ik kwalitatief nooit mooi (vandaar dat ik ze niet plaats). De markt was fantastisch, ik heb er leuke spullen gevonden maar helaas hadden we niet genoeg ruimte in de auto om veel mee te nemen. Binnenkort gaan we nog een keer, maar dan om alleen om te shoppen voor de shop. Hou het in de gaten dus als je van vintage – brocante – antiek en andere leuke “oude” woonspulletjes houdt!  #tobecontinued

 

Gulperberg 8

Gulperberg 9

Gulperberg 9

Gulperberg 6

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “weekend weg naar Zuid-Limburg ~ Gulperberg

  1. Ja, Zuid-Limbug is inderdaad prachtig en Maastricht een hele toffe gezellige stad.
    Dus de antiekmarkt in Tongeren is wel de moeite waard? Heb er al vaak iets over gehoord maar ben er nog nooit geweest….. En het is niet eens zover hier vandaan eigenlijk…….

    1. Hi Alet,
      ik zou zeker een keer gaan, het is een aanrader. Als het goed is is het iedere zondag, het hele jaar door. Binnenkort ga ik weer een keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *