Largentiere
Travel

Zomer vakantie 2020 ~ deel 3 Ardèche, Zuid-Frankrijk

Largentiere

wijnranken

la baume

La Baume

ruoms

 

Deel 3 Ardèche, Zuid-Frankrijk

Het duurde even, maar nu dan toch eindelijk de laatste serie zomervakantie foto’s 2020 op mijn blog. Deel 3 speelt zich af in het zuiden van Frankrijk, in de Ardèche. Het gebied waar wij al zo vaak zijn geweest en telkens weer terugkomen. Na 3 jaar niet op vakantie te zijn geweest voelde het weer als vanouds. Het was warm! We wilde graag mooi weer en dat kregen we! De temperaturen liepen op tot 39 graden, iets wat hier niet helemaal vreemd is. Het was de bedoeling om tot dinsdag in Gulpen te blijven. Maar aangezien er (weer) regen voorspelt werd besloten wij op maandagavond in de auto te stappen en richting Frankrijk te gaan rijden. We hadden geen zin in natte tenten en vochtige kleding. We hebben vroeg gegeten nog even van het uitzicht op de Gulperberg genoten en zijn toen binnendoor naar Luik gereden. Een uitdaging voor mijn man, wat een heuvels! Tot middernacht zijn we doorgereden ter hoogte van Dijon, toen hebben we de auto met caravan aan de kant van de Route du Soleil gezet en wat uren geprobeerd te rusten.  Dat rusten werd een uitdaging en vroeg in de ochtend zijn we weer verder gegaan. Voor de middag arriveerde op de camping in Ruoms.

Jaarlijks terug naar dezelfde plek?

Is het een Nederlands iets of gewoon iets menselijks? Terug gaan naar een plek waar je al heel vaak bent geweest. Ik weet het niet maar wij doen er in ieder geval graag aan mee 😉 De keren dat ik heb aangegeven dat we nu toch echt een keer ergens anders naar toe moesten gaan kan ik niet meer op één hand tellen. Ik heb echter met een aantal mannen in huis te maken die daar helemaal niet zo over denken. Toen ik afgelopen winter voorstelde om komende zomer (deze zomer dus) maar weer eens op vakantie te gaan riep er drie man in koor dat ze weer naar de Ardèche wilde. En dan wel ook graag naar dezelfde camping als de jaren daarvoor. Tjee dacht ik, gaan we weer, er is zoveel anders moois te ontdekken in Europa, maar vooruit, de Ardèche is een prachtig gebied en ik kom er ook graag. In januari boekte ik voor 2,5 week een kampeerplek op camping La Chapoulière in de Ardèche maar in maart gooide COVID19 roet in het eten. We annuleerde uiteindelijk in juni onze reis en besloten in Nederland te blijven. In de vorige twee blogs heb beschreven hoe onze reis verder liep.

 

brocante

Aangenaam verblijf

Na twee campings in Nederland te hebben bezocht die prachtig waren (kan er niets anders over zeggen) zijn wij toch wel tot de conclusie gekomen dat wij geen Nederlandse camping liefhebbers zijn. We vonden het leuk voor een keertje en zo met de caravan op pad beviel ook goed. Alleen zijn wij geen mensen om kilometers met een caravan te toeren. Wij kamperen graag in de zon (en dat moet je in Nederland altijd maar zien) en vinden camping La Chapoulière een fijne camping. De jongens hebben er genoeg te doen en de rivier is er mooi breed. Wel hebben wij tijdens ons verblijf in Frankrijk besloten de caravan achter te laten in de Ardèche. We hebben hem niet weg gedaan hoor, zeker niet, hij beviel te goed, maar hij staat nu daar in een stalling. Mijn tante Marthy (van blog Heen en terug naar de Ardèche) vond een alleraardigste mevrouw via Google die samen met haar man een caravanstalling runt nog geen 15 km van onze camping. Na een telefoontje van haar kant en een bezoek van ons aan deze familie hadden wij er een goed gevoel over en hebben wij besloten de caravan bij hun te stallen. De dag van ons vertrek is de caravan opgehaald en volgend jaar als we terugkomen staat hij weer klaar als wij aankomen. Mochten wij op een dag besluiten er niet meer naar toe te gaan nemen we de caravan weer mee terug of wat dan ook, het is jaarlijks opzegbaar. Wat willen wij nog meer? geen kilometers meer “langzaam” rijden meer, minder gevaar op de weg, minder dieselverbruik, minder tol, win/win/win/win situatie dachten wij! toch!?

 

Vallon-Pont- D'arc

sampson

les martes

Les Martes

ardeche zuid frankrijk


We hebben genoten, volgend jaar gaan we weer 😉

In zijn totaliteit zijn wij van dinsdag tot de week daarna vrijdag in de Ardèche geweest. Wij hebben genoten van de zon, rust en prachtige omgeving. Mijn man heeft veel gefietst, dat kan hier goed. En ik ben zo af en toe even met de jongens op pad geweest. Er waren wat kleine brocantes waar ik nog wat leuke kleding heb gescoord. Ook zijn we één dag bij mijn oom en tante in de Noordelijke Ardèche geweest. Daar waren wij al in geen jaren meer geweest dus wij hadden genoeg te kletsen en te zien want wat hebben zij daar een werk verzet. Het huis met gîte is prachtig geworden, wil je er eens heen check dan eens deze link, Les Martes. Door het warme weer en de beperkte tijd dat we hier waren hebben we niet zoveel kunnen doen maar het was prima zo. Volgend jaar hopen we op wat extra tijd en dat we weer net zo kunnen genieten 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Zomer vakantie 2020 ~ deel 3 Ardèche, Zuid-Frankrijk

  1. Heerlijke foto’s van een fijne vakantie in onze mooie Ardèche. Daar krijg je toch nooit genoeg van, Steph. Wij tenminste niet, er valt nog zoveel te ontdekken. We hopen jullie volgend jaar weer te zien.

    1. Helemaal mee eens! het is denk ook iets wat altijd in mijn achterhoofd knaagt 😉 weet je nog dat ik dat ook altijd al heb gezegd over in Leimuiden wonen haha… Als iets goed voelt, voelt het goed! Zeker tot volgend jaar maar hopelijk wel ook nog een paar keer voor die tijd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *