Drenthe
Travel

Weekendje weg ~ Hof van Saksen

hof van saksen

Drenthe

hof van saksen

Abraham

Vorige maand werd mijn hub 50 jaar. Abraham zien, een mijlpaal juist! alleen hij vond het niet zo tof 😉 Vijftig klinkt zo oud, en is ook best oud. Je jeugdige jaren heb je gehad, je weet ondertussen dat je over de helft van je leven bent. Je streeft af naar een leeftijd die je eigenlijk helemaal niet meer wilt noemen 😉 Brrr, best erg eigenlijk …
Alle gekheid op een stokje, dit is natuurlijk helemaal niet zo! We moeten het leven vieren. Er zijn genoeg mensen die de 50 niet eens halen en al helemaal niet in goede gezondheid. Proost dus op het getal 50! We gaven een leuk feestje op de dag zelf en als cadeau kreeg mijn man een weekend weg met zijn gezin.

Hof van Saksen

Onze jongens zagen het niet zitten dat pap en mam zonder hun weg zouden gaan dus mochten zij mee beslissen waar we naar toe zouden gaan. Het werd een weekend Hof van Saksen. Best leuk want we waren al in geen jaren meer met ons gezin in een vakantiepark geweest.
Afgelopen weekend was het zover, we stapten vrijdagmiddag in de auto richting Drenthe. Onze oudste zoon stapte met zijn vriendin op de trein want mam had even geen rekening gehouden met passen er 6 personen in onze auto? Oeps! Met de trein kun je rechtstreeks van Schiphol naar Assen, hoe makkelijk! Na een autorit van twee uur pikten wij ze op van het station in Assen en 10 minuten later waren we op het park. Aangekomen bij Hof van Saksen moesten we even zoeken naar de receptie maar dat kwam ook vast door het donker 😉 Hoe donker kan het zijn! Dat zijn wij niet gewend joh haha… In Drenthe geen verlichting van een overvloed aan snelwegen, Schiphol en kassen. Hoe fijn is dat!

drenthe

bossen

zwammen

Genoeg te doen en te zien

Na het leeghalen van de auto hebben we eten gehaald (genoeg keuze) en daarna zijn de mannen, en inmiddels dus 1 vrouw, gaan zwemmen. Pap en mam hebben heerlijk met het haardje aan op de bank gelegen. En let wel, op een lekker bank, niet ÊÊn waarvan je niet weet hoe je er op moet gaan zitten/liggen.
De volgende dag, na een nacht op heerlijke bedden, hebben we wat boodschappen gedaan en zijn mijn man en ik gaan wandelen in het bosgebied, het Boomkroonpad (Staatsbosbeheer). Dit gebied ligt nog geen 5 km van het park af. De kids hadden geen zin in het bos, die hadden genoeg andere dingen te doen op het park zelf. Uiteraard zijn wij na de boodschappen en boswandeling ook naar het zwembad gegaan, want deze was spectaculair! In de avond zijn we gaan bowlen, ook leuk!

Lunsveen

Op zondagmorgen zijn we naar het Lunsveen gegaan, een geweldig mooi natuurgebied in Borger (nog geen 6 km van het park). Je kunt er een route lopen die over een afgesloten gebied gaat waar koeien lopen. De route is 3,5 km, precies goed met kids. Mijn foto’s zeggen genoeg denk. Schitterend! ik keek mijn ogen uit, en wat troffen we het met weer!

borger

lunsveen

natuur

en dan is het weekend weer om

Na terugkomst zijn we uiteraard nogmaals naar het zwembad gegaan, de glijbanen waren te leuk. In de avond hebben we nog genoten van een pizza en pasta in El Gusto op het park. Omdat we allemaal de volgende dag weer verplichtingen hadden (behalve ik 😉 ) besloten we op zondagavond naar huis te gaan. We hadden nog een dag langer kunnen genieten maar dat zat er helaas niet in.
Al met al een top weekend, en ÊÊn om naar terug te kijken.

Drenthe wat ben je mooi! we komen zeker nog een keer terug 🙂

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Weekendje weg ~ Hof van Saksen

  1. Mooie foto’s Stephanie, prachtige herfstkleuren in de zon! Mooi ook wat je zegt over de afwezigheid van veel licht. Het kan hier idd echt pikdonker zijn, goed voor het milieu 😉 Je kunt lezen dat jullie een heerlijk weekend hebben gehad, fijn hoor! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *