muur inspiratie
Interior

Scandinavische binnenkijker ~ kunst aan de muur

kunst aan de muur

Hoe gaat dat bij jou thuis met dingen die aan de muur gehangen moeten worden? Heel vaak hoor ik, mooi die foto / kunstgallerijen aan de muur maar bij ons thuis mag ik geen gaten in de muur boren van mijn man πŸ˜‰ Hoe hang ik dan iets op? Uit ervaring weet ik dat plakkers echt niet sterk genoeg zijn. Wandhaakjes met aan de achterkant 3 pennetjes die je in de muur slaat bieden wel perspectief.
Mensen die hun huis hebben laten opknappen geven veel geld uit aan een stukadoor. De muren en de plafonds zijn om door een ringetje te halen als deze zijn werk heeft verricht. In vele gevallen dienen die ook zo te blijven. Ik snap dit wel (nou ja, een beetje dan). Voor mij is een huis met lege muren echter een huis zonder ziel.

kil en kaal

Een huis waar niets aan de muren en/of het plafond hangt toont kil en kaal. Mijn vraag aan mensen die tegen mij zeggen dat er niets opgehangen mag worden in huis is dan ook altijd, waarom? Het antwoord weet ik natuurlijk wel maar ik probeer vaak deze mensen over te halen toch iets op te hangen. Hoe erg is het nou daadwerkelijk om een gaatje in de muur of het plafond te maken? Bekijk altijd eerst goed waar je iets wilt hebben hangen voordat je aan de slag gaat. Tape als je twijfels hebt eerst de oppervlakte af met schildertape. Zo zie je of je de goede plek hebt gekozen. En meten is weten, ook een tip!
Pakt de plek die je gekozen hebt toch niet zo goed uit als gehoopt (geloof me is mij heel vaak gebeurd) verwijder je de spijker of plug met schroef en dicht je het gaatje weer met muurvuller. De eerste keer doet misschien een beetje pijn maar daarna went het, heus!

wat hang je aan de muur

Daarna komt meestal de vraag wat hangen we op? Hou jij van een echt kunstwerk, ben jij meer van de foto’s of hou je het liever bij een mooi poster in een lijst. Een combi kan uiteraard ook, daar ga ik voor πŸ˜‰
Voor een echt kunstwerk kun je naar een gallery gaan of naar de kunst uitleen. Ook zijn er bedrijven die online kunstwerken aanbieden zoals bijvoorbeeld het bedrijf Schilderijenshop. Dit bedrijf biedt schilderijen aan in allerlei uiteenlopende stijlen en prijsklasses. De prijzen liggen wel aanzienlijk lager dan in een gallery. Is jouw budget niet toereikend genoeg om duizenden euro’s uit te geven aan een kunstwerk zou ik zeker eens deze site doornemen. Onder het kopje “abstract” vind je veel doeken die passen in een Scandinavisch interieur.

Ronde schilderijen

Helemaal van deze tijd zijn de ronde schilderijen. In eerste instantie dacht ik, niet my cup of tea, maar moet zeggen dat er een aantal hele gave tussen zitten. De ronde doeken zijn niet beschildert maar het is fotokunst. De drie uitvoeringen met bloemen zijn bij mij favoriet.

combineren

Persoonlijk hou ik dus van een combinatie van kunst, foto’s en posters. Zo hangt er momenteel een heus doek boven de bank die gemaakt is door mijn vriendin Yvonne van Bruggen. Tot mijn spijt heb ik deze nog steeds niet voorbij laten komen in een blog, maar die volgen nog. Ook hangt er een hele grote foto van Jack in een lijst. Het is één van mijn favoriete foto’s ooit (foto banner blog). Deze foto liet ik uitvergroten bij mijn vriendin Martine, die jullie wellicht kennen van de modellen posters, Via Martine. De kwaliteit afdrukken die zij levert is geweldig goed, echt een aanrader. Uiteraard wil ik van onze andere twee jongens ook nog een foto laten afdrukken en ophangen in de woonkamer, alleen weet ik nog niet welke. Posters bestel ik meestal bij Allposters. Hun keuzes is groots, de kwaliteit is goed en de prijzen nog beter (best goedkoop!).

Persoonlijkheid

Wat jij in huis ophangt is persoonlijk. Het maakt je huis hierdoor ook persoonlijk. Een persoonlijke inrichting is altijd leuker dan een inrichting die uit een boekje komt. Vind jij het lastig om dit soort dingen toe te passen in je eigen huis kun je mij altijd om advies vragen. Stuur een mail of laat een reactie hier onder achter dan neem ik contact met je op.
De Scandinavische binnenkijker die ik gebruikte voor deze blog is een mooi voorbeeld van hoe persoonlijk je een huis kunt maken met “kunst aan je muur”.

Fijne zondagavond allemaal!

Fotobron binnenkijker : Alvhem

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Scandinavische binnenkijker ~ kunst aan de muur

 1. Mooie reportage is dit. En jouw tips zijn zo waar, iets aan de muur maakt je huis persoonlijk.
  Alleen, ik houd eigenlijk van lege muren. Omdat ik niet alleen woon hebben we een compromis, 1 poster van Karen Blixen, en 2 XL letterbakken met foto’s en souvenirs. Hier kan ik mee leven, haha.

  1. Dat is toch al genoeg Jeanette πŸ˜‰ Hier hangt ook nog niet veel hoor. Op dit moment alleen nog maar een schilderij en een uitvergroting van een foto (de header foto van mijn blog). Mijn man wil ook nog foto’s van de andere jongens aan de muur, terecht πŸ˜‰ maar ik weet nog niet welke. Verder boeit het hem niet waar boor en een spijker sla, dus dat scheelt hahaha….

   Groetjes!

   Stephanie

 2. Mooie binnenkijker weer. Ik houd ook zeker van spullen aan de wand, bordjes bijvoorbeeld. Ik zou graag een wand in de kamer vullen met het eea maar Johan vind het het nogal zonde, ha ha maar dat komt goed als hij het 1x ziet met wat ik dan graag op zou hangen.. dus wordt vervolgd πŸ˜‰

  1. Bij jullie snap ik het ook wel een beetje hoor Gertrud, alles net nieuw. Maar goed, er hangen er al een aantal toch! en je moet het niet overdruiven πŸ˜‰
   Jullie hebben ook een hele mooie uitstal kast waar heel veel moois in kan, dat scheelt ook.

   Groetjes en een fijne woensdag!

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *