drenthe
Lifestyle

Op bezoek in Drenthe ~ Exloo en Drouwenerzand Attractiepark

bezoek drenthe

bezoek drenthe

exloo Drenthe

bos exloo

Een paar dagen op visite in Drenthe

In de tweede week van de Mei vakantie nam ik nog een keer twee dagen vrij. Naast onze lange weekend naar Duitsland, zie mijn vorige blog, gingen we ook een paar dagen op bezoek bij mijn tante in Drenthe. Zij woont daar met haar honden en katten in een prachtig huis in de bossen van Exloo. Hoe mooi kun je wonen?! Wij wonen mooi aan het water maar dit is zeker net zo mooi.
Exloo – Borger is een schitterende omgeving en we genoten er dan ook echt van.
Op donderdag hebben we lekker met de honden gelopen en vrijdag zijn we naar een attractiepark geweest waar de jongens al eens eerder waren geweest, Drouwenerzand.

Een bos in je achtertuin en alle ruimte van de wereld

Kom je uit de Randstad, zoals wij, ben je het niet gewend om zoveel ruimte om je heen te hebben. Bij ons staat alles vol, bij ons zijn altijd mensen. Overal waar je loopt zie je wel iemand of hoor je iets. In Drenthe is dat vele malen minder. Neem alleen het aantal huizen al, bijna ieder huis is vrijstaand met een grote tuin er omheen. Een bos grenzend aan je tuin is voor ons uitzonderlijk, wellicht voor Drenthse begrippen iets minder maar het is een plaatje daar in Exloo.
In november waren wij in het Hof van Saksen, toen viel het me al op hoe rustig en wijds alles in de provincie Drenthe is. De natuur is divers, bossen, meertjes, kleine heuvels, heide en weilanden. Ook al ben ik een watermens, ik ben echt van Drenthe gaan houden.

drenthe, exloo

drenthe

provincie drenthe

Drenthe

paardebloem

Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerszand is een kleinschalig pretpark / attractiepark zo’n 16 km van Exloo waar mijn tante woont. De entreeprijs staat voor alles vrij toegang in het park, dus je mag overal in, zo vaak als je wilt. Plus! (ik lag in een deuk) gratis limo, koffie, thee, soep, ijsjes, patat en snacks. Dit resulteerde in ieder 7 ijsjes, een hamburger, frikandel, patat etc. Maar er is er uiteindelijk geen één misselijk geworden 😉
Oh, de entreeprijs is ook leuk voor de kleine beurs, je betaalt € 14,50 p.p. en in het hoogseizoen € 1,- p.p. meer.
Toen we aan kwamen rijden waande ik me even terug in de jaren 80 toen ik als kind naar dit soort parken ging. Met mijn vaders werk gingen wij ieder jaar met alle kinderen van het personeel een dag naar een attractiepark ergens in Nederland.
Naast de ouderwetse draaimolens en rijdende autootjes ook spectaculaire attracties die over de kop gingen enzo maar daar ben ik niet in gegaan, de mannen naar hartelust.
Van 10.00 tot 15.30 uur hebben de jongens zich geen moment verveelt, sterker nog, de mannen hadden er nog helemaal geen oren naar om naar huis te gaan. Voor Beer was het extra feest, hij werd deze dag 15. En 15 of niet, hij was nog nergens te groot voor, dat zie je 😉

bezoek drenthe

drenthe hunebed

flowerfield

drouwenerzand

drouwenerzand

drouwenerzand

drouwenerzand

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Op bezoek in Drenthe ~ Exloo en Drouwenerzand Attractiepark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *