boswachterij Gieten Borger
Travel

Weekend Drenthe ~ wandeling Het Lunsveen

 

Drenthe 3

weekend Drenthe 2

weekend Drenthe 3

weekend Drenthe 4

Weekend weg naar Drenthe

Afgelopen weekend was ik met mijn jongste zoon Jack op visite bij mijn zus en een vriendin van haar met haar gezin. Zij zijn deze week op vakantie in het Hof van Saksen. Drie jaar terug zijn wij ook in het Hof van Saksen geweest en dat beviel ons erg goed. Door corona is het er niet meer van gekomen nog een keer te boeken. Nu alle maatregelen vervallen zijn kunnen we gelukkig weer een beetje “normaal” leven dus toen mijn zus zei dat ze hier heen ging en of ik het nog leuk vond om langs te komen, zei ik uiteraard volmondig JA!

Zaterdag stapte Jack en ik in de auto en na een voorspoedige reis (in onze Fiat Panda) waren we na twee uur en een kwartier waren we in Nooitgedacht. Het weer was prachtig, de zon scheen en dat bleef zo.

Ondanks het feit dat het Voorjaarsvakantie is / was, was ik bang dat het druk zou zijn, maar alles behalve. Het park is groot opgezet en je hebt niet door dat je met veel mensen op een park bent. De foto’s die ik in deze blog plaats zijn overigens niet in het park genomen maar in het Lunsveen, een natuurgebied waar we zondag zijn gaan wandelen. Wil je nog even terug kijken naar mijn blogpost van 3 jaar terug , klik hier.

 

Hof van Saksen ~ wat te doen?

Al stel je ons de vraag: Wat vinden jullie nou zo leuk aan  het Hof van Saksen? Dan is dat op zeker, het zwembad! Iedereen die er wel eens geweest is kan dit beamen. Naast de fijne huisjes, het ruim opgezette park en de omliggende natuur zouden wij ons er makkelijk een week kunnen vermaken, misschien zelfs wel twee 😉 Het zwembad is een feestje en zo leuk dat je er iedere dag wel even naar toe wilt gaan (ook al hou je net als ik niet echt van zwembaden). De glijbanen en met stip op één!, die zijn te leuk! En te eng volgens mijn zus, maar uiteindelijk is ze toch gegaan en was daarna niet meer te stoppen haha… In en om het park heen is ook genoeg te doen. Drenthe is een prachtige provincie vol wonderschone natuur en ik heb ondertussen een heel lijstje met nog naar toe te gaan (ooit). Helaas waren wij er nu maar twee nachtjes dus hadden we niet heel veel tijd om alles te doen. Wat we wel bezochten is het Lunsveen, een veen gebied vlakbij Grolloo.

Hieronder een klein lijstje ofwel mijn to go lijstje van de plekken die ik nog een keer wil bezoeken als we weer in Drenthe zijn. Mochten we niet op zomervakantie naar het buitenland gaan dit jaar (omdat we hopen te gaan verbouwen) dan heb ik altijd nog een aantal plekken in Nederland die ik graag zou willen bezoeken. Rondom Hof van Saksen liggen deze mooie plekken (het gebied bij Appelscha ligt iets verder weg). Mijn tante die in Exloo woont (ligt ook redelijk dichtbij) woont aan de Hondsrug, wat ook een aanrader is!

  • ’t Nije Hemelriek, een prachtig zwemmeertje in het bos. Ligt in het Gasselterveld (Boswachterij Gieten-Borger).
  • Nationaal Park Drenthse Aa
  • Nationaal Park Dwingelderveld
  • Boswachterij Appelscha

 

weekend Drenthe

weekend Drenthe

weekend Drenthe

 

Boswachterij Gieten – Borger

Het Lunsveen ligt in Boswachterij Gieten-Borger. Het is een natuurgebied wat uit veel vennetjes bestaat. Trek je laarzen aan als je er in de Herfst – Winter gaat wandelen 😉 Voor de kinderen is het leuk om de QR code voor aan het park te scannen. Hierin kun je beleven dat er vroeger in de ijstijd Mammoets hebben geleefd.

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “Weekend Drenthe ~ wandeling Het Lunsveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *