Hondsrug Drenthe
Lifestyle

Herfstglorie op de Hondsrug in Drenthe

wandelen op de Hondsrug

herfstbladeren

bos Exloo Drenthe

Herfstglorie op de Hondsrug in Drenthe

Herfstglorie op de Hondsrug in Drenthe zoals jullie op de foto’s zien. Afgelopen weekend was ik met mijn zus op visite bij onze tante die in Drenthe woont. We komen er vaker en soms deel ik het hier, zoals in deze blog van 4 jaar terug. Toen nog met de kinderen, daar zijn we mee gestopt. Het werd te druk en ondertussen zijn de mannen al zo groot dat ze niet eens meer mee zouden willen haha…  Vorig jaar waren we er heel toevallig ook in precies hetzelfde weekend zag ik op Facebook voorbij komen. Ik heb dit toen niet gedeeld helaas (waarom is mij een raadsel). Het was toen heel mooi herfstweer met veel zon. De herfst was iets verder gevorderd dan dit jaar. De bomen zitten nu nog vol in het blad en laten nog niet helemaal los, dit leverde mooie foto’s op. Na de storm van vandaag ziet het er morgen vast anders uit 😉

 

Exloo

Onze tante, een zus van mijn moeder, is jaren geleden vanuit het Westen naar Drenthe verhuist. Na een aantal jaren op een kleine boerderij woont zij nu alweer een paar jaar aan de rand van het bos in Exloo. Vanuit haar huis loop je al deze pracht in, het is een voorrecht om zo mooi en vrij te wonen. Het kleine hondje, genaamd Vro, in mijn blog van toen is nu een lieve (iets wat te mollige) volwassen hond geworden. Die heeft een fantastisch leven daar! We hebben heerlijk alle dagen met haar door de bossen en over de landerijen gewandeld. Naast het wandelen, kletsen en lekker niks doen zijn we ook nog op zaterdagmiddag gaan shoppen in Borger. Ik hoor jullie denken, in een Drents dorp shoppen?! Ja ja, en we zijn toch goed geslaagd !

 

 

bos Exloo Drenthe

bos exloo drenthe

Vro de Friese stabij

elfenbankje

Herfstwandeling in het bos

wilde bramen

herfst in het bos

 

Favoriete seizoen om te fotograferen

De herfst is eigenlijk wel mijn meest favoriete seizoen om te fotograferen. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik dit zeg. Het natuurschoon is overal om je heen te bewonderen. Naast de vele verschillende soorten paddestoelen, spotte we wilde bramen en vosbessen (net als in Zweden). Vogels hoorde ik ook overal maar dat lukt me nooit om die op de foto te krijgen. Dat is toch een andere tak van sport 😉  Beren, wolven, zwijnen en vossen zijn we niet tegen gekomen. Zij verstoppen zich vast voor alle mensen die er overdag lopen, al is het er nooit echt druk.

Ben je een keer een weekend, midweek of nog langer op vakantie in Drenthe kan ik aanraden zeker een keer op de Hondsrug te gaan wandelen. Je komt er helemaal tot rust!

 

 

Exloo Hondsrug Drenthe

Hondsrug Drenthe

paddestoel

oranje koraal zwam

 

 

Wat te doen in de omgeving van Exloo?

 • Wandelroute van 5 km, Wandelroute mammoet
 • Wandelroute met kleine kinderen, Kabouterpad Boomkroonpad
 • Wandelroute Lunsveen, ik schreef er eerder een blog over, klik hier
 • Winkelen in Borger
 • Hof van Saksen, vooral het zwembad!
 • Park Puur, zeer luxe en comfortabele vakantiehuizen
 • Drouwenerzand Attractiepark, ik schreef ook hier een blog over, klik hier
 • Wildlife Emmen
 • Nog een keer op mijn to go lijst, schijnt heel indrukwekkend te zijn, Kamp Westerbork
 • Drenthe heeft tal van wandel- en fietsroutes, bekijk oa. eens de site van Natuur Monumenten.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Herfstglorie op de Hondsrug in Drenthe

 1. Ja de storm heeft veel blad van de bomen gedaan maar ook weer mooi altijd weer fijn en gezellig met jullie
  Een mooi eer betoon aan de Hondsrug en leuk erover geschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *