interieur trends 2022
Interior

Interieur trends zomer 2022 ~ Mix & Match

Interieur trends zomer 2022

Nu de zomer begonnen is, kriebelt het misschien om het huis een make-over te geven. Je hebt zin om de verfkwasten uit de kast te halen en in meubelwinkels nieuwe spulletjes te zoeken. Weet je niet goed welke richting je uit moet? Laat je dan inspireren door de interieur trends van 2022.

 

Natuurlijke materialen

Materialen zoals hout en marmer zijn helemaal in. We snakken naar een connectie met de natuur en die natuur willen we dan ook graag in huis halen. Niet alleen wat materialen betreft, ook aardse kleuren zoals groen en bruin zien we vaker terugkeren. Daarnaast vinden we het fijn om letterlijk wat groen in de woonkamer te plaatsen: hoe meer planten, hoe beter. Jungle vibes all the way! Verder hebben we nood aan een plekje voor onszelf in de buitenlucht. Liefst is dat een (grote) tuin met terras waar we ‘s zomers kunnen barbecueën, maar een klein stadstuintje of binnenplaatsje is ook goed. Zelfs met een klein balkon waar slechts plaats is voor een tafel en twee stoelen stellen we ons tevreden, zolang we maar buiten kunnen komen voor wat frisse lucht.

 

 

Mix & match

Waar je interieur vroeger een mooi geheel moest vormen en alle meubels mooi bij elkaar moesten passen, mag je nu gerust out of the box denken. Mix en match kleuren, vormen en materialen. Het hoeft niet strak te zijn, ook gebogen vormen zijn trendy. Kies je voor een lederen rechthoekige bank, dan kan je er gerust een stoffen, ronde fauteuil aan toevoegen in een flashy kleur. Doe gewoon wat jij leuk vindt en wees niet bang om een opvallende kleur te gebruiken. Ook de kussens van HK living die je op de bank of in een fauteuil legt, mogen uit verschillende kleuren en patronen bestaan. Dat maakt je woonkamer extra speels.

 

Vintage

“Vroeger was alles beter”, hoor je oudere mensen wel eens zeggen. Misschien hebben ze geen ongelijk, want vintage meubels die hip waren tussen 1920 en 1980 zijn vandaag de dag heel populair. Je vindt ze niet alleen in tweedehands winkels, maar ook in grote meubelketens. Je kan ook perfect vintage en modern combineren. Probeer eens een vintage tafel en bijhorende stoelen te combineren met servies van Ferm Living, puur Scandinavisch design. Gedurfd, maar zeker het proberen waard!

 

interieur trends 2022 mix and match

 

Decoratie

Tot slot kan je je helemaal uitleven in de decoratieafdeling. Je maakt je interieur helemaal af door er kaarsen aan toe te voegen. Dat hoeft geen saaie geurkaars te zijn, tegenwoordig zijn er ook hippe kaarsen zoals ‘twisted candles’ die je zelf kan maken. Het zijn de details die ervoor zorgen dat jouw woonkamer er op en top uitzien!

 

 

 

 

fotobron : Alvhem

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “Interieur trends zomer 2022 ~ Mix & Match

  1. Wat een inspirerend artikel over de interieur trends van zomer 2022! Ik hou van het idee om te experimenteren met verschillende kleuren, vormen en materialen om mijn huis een unieke sfeer te geven. Vooral de mix & match trend spreekt mij aan, wat een prachtige manier om creativiteit tot uiting te brengen in mijn eigen ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *