woonkamer verbouwing 1
Interior

Vorderingen in huis na ruim een half jaar verbouwen

woonkamer verbouwing 1

woonkamer verbouwing 3

woonkamer verbouwing 2

woonkamer verbouwing 4

Hoe is het nu met onze verbouwing?

Long time no see van mijn kant! Na acht maanden verbouwen komen we eindelijk op een punt dat ons huis weer een thuis wordt. Lange tijd was het een bouwput en had ik echt geen behoefte om onze “vorderingen” met jullie te delen. Op Instagram en Facebook heb ik zo nu en dan wel wat foto’s en filmpjes gedeeld. Heel eerlijk was ik er een beetje klaar mee en heb ik wederom best een lange tijd gedacht dit keer echt te stoppen met mijn blog. Geen inspiratie meer, geen behoefte meer om te delen of hele verhalen te verzinnen. Nou ja verzinnen, ik verzin ze niet, maar wellicht snappen jullie een beetje wat ik bedoel? Voor wie blog ik nog, wat heb ik nog te melden, dat. Mijn hoofd liep over, waar moest ik de tijd überhaupt vandaan halen? Op zich zou het nu natuurlijk hartstikke jammer zijn als ik zou stoppen want het huis is nu eindelijk mooi aan het worden en de moeite waard om te delen. Dus bij deze weer een blog met het resultaat. Hoe is het nu met onze verbouwing!?

 

Een verbouwing vergt best wat van je

Enfin, dat je een verbouwing niet zomaar even doet, bleek. Het leverde enige stress op die er voor zorgde dat al mijn hobby’s even niet meer zo leuk leken als ze waren. Naast mijn hobby’s (bloggen, fotograferen, kringloop bezoeken) ons sociale leven. Alles stond (en staat nog steeds) op een heel laag pitje. Je gaat een soort van in de overlevingsstand lijkt wel, je bent alleen maar met jezelf bezig en je huis. Het feit dat onze hele beneden verdieping een een bouwput was vond ik nog niet eens het ergste van alles. Wat erg was de tijd die er in ging zitten en er overheen ging. Naast goede vakmensen vinden die tijd hebben, het plannen van klussen die achter elkaar moeten, daarna het uitvoeren. Al het onvoorziene wat je tegenkomt, sommige dingen zorgde voor een sneeuwbal effect, haalde je hier iets weg kwam daar iets tevoorschijn. Plannen aanpassen die je niet zo in je hoofd had. Materiaal- en uurprijzen die de pan uit reizen, kortom, je doet dit niet even tussendoor. Een verbouwing kost naast tijd, heel veel geld en geduld. Om te ontspannen zijn we nog wel 2x op mini vakantie geweest. Begin Juli met onze jongste een paar dagen in een hotel in Parijs en begin augustus met mijn zus en de jongens op een boeren camping op Texel. Beiden vakantie’s heb ik dus ook niet gedeeld en ga ik nu ook niet meer doen (voelt een beetje als mosterd na de maaltijd). Sorry daarvoor 😉 Verder veel slapeloze nachten vooral van mijn kant! Daarnaast gaat je huishouden en je werk door.

 

woonkamer verbouwing 5

woonkamer verbouwing 6

woonkamer verbouwing 7

woonkamer verbouwing 8

Wat is er tot nu toe klaar?

Van Maart tot nu toe is er toch best wat gebeurd! laten we het van de positieve kant bekijken 🙂 Van een lege beneden verdieping waar alles weg is gehaald (keuken, hal, toilet, deel plafond, vloer en convector putten eruit) naar een complete nieuwe indeling, alles nieuw. Wie het nu ziet zal het oude huis niet meer herkennen in dit. Enorm trots en blij zijn wij met het behaalde resultaat (tot nu toe want we zijn nog niet klaar). We hebben nu de ruime en lichte zithoek die we zo graag wilde. Nog iedere ochtend en avond als ik op onze nieuwe bank ga zitten denk ik Wauw wat is dit fantastisch geworden! De keuken is naar voren verhuisd. Waar de hal inclusief het toilet ruimer zijn opgezet is in de muur ook de kastenwand van de keuken meegenomen. Optisch ziet er het nu veel ruimer uit terwijl er meer ruimte is ingenomen van de woonkamer. De L keuken met het barretje zijn vele malen beter qua gebruik (dubbel zoveel aanrecht ruimte) terwijl de keuken echt niet heel veel groter lijkt/is of vierkante meters in beslag neemt. De hal met het toilet zijn nog niet klaar (het toilet wel). Er moet nog een deur in, de vloer moet nog betegeld worden en ik wil hier er een opmaat kast-kapstok. De komende tijd gaan we dit realiseren.

Basic basis

Ik laat in deze blog foto’s van onze zithoek zien. Zoals jullie kunnen zien is alles wat er staat basic. Ik heb in de afgelopen zes jaar dit we nu hier wonen en daarbij ook nog bijna een jaar in een tijdelijk huis, heel lang na kunnen denken over wat ik mooi zou vinden en zou willen hebben als we alles zouden gaan opknappen (zeg ik iedere keer ik, mijn man sluit zich gelukkig aan bij mijn smaak). Van sommige dingen ben ik afgestapt want je smaak verandert altijd wel wat met de jaren. Op Pinterest maakte ik ooit dus een bord aan wat ik OUR NEW HOME noemde. Alles wat ik tof vond heb ik hierop bewaard. Ik kan het iedereen die gaat verbouwen of verhuizen aanraden want het is niet altijd even makkelijk om op één lijn te blijven in wat je mooi vindt en wat past er allemaal mooi bij elkaar? Wat ik ook vooral in mijn achterhoofd nam is dat alles tijdloos moest zijn. Waar ik een aantal jaren terug nog voor hier en daar wat kleur en patronen ging (in behang en verf enzo) heb ik dit nu achterwegen gelaten. Kleuren en patronen zijn teveel aan seizoenen onderhevig en ik heb geen zin meer in ieder jaar verven en opnieuw behangen (ik hoor jullie lachen want de meeste zullen denken, ja ja ik ken je ;-))

woonkamer verbouwing 9

woonkamer verbouwing 10

Mix en match oude en nieuwe spullen

Naast de basic basis heb ik oude met nieuwe spullen gecombineerd. Toen onze hele beneden verdieping leeg gehaald moest worden heb ik heel veel spullen weg gedaan. In plaats van bij de kringloop spullen kopen bracht ik alles terug. Onze bovenverdieping en zolder werden een opslag van alles wat wel bleef. Gelukkig heeft bijna niemand in deze maanden geklaagd wat ik bewonderenswaardig vind want het was echt een overal een bende! Van beneden tot boven lag een laag witte stof en overal stonden dozen, tassen, stoelen, jassen….om gek van te worden. Wat ook echt heeft mee geholpen is dat we een prachtige zomer hebben gehad dus we hebben veel buiten geleefd. In je huis blijven wonen tijdens een grote verbouwing moet je kunnen, niet iedereen is daar voor in de wieg gelegd. De plek waar we wonen hielp uiteraard wel mee 😉 Nadat onze vloer was gestort (de muren en het plafond waren toen al door de stukadoor gedaan) hebben we ervoor gezorgd dat deze zo snel mogelijk zou drogen. Met een kachel aan (en 30 graden buiten) hebben we na een paar dagen de vloer kunnen aflakken met Skilt. Dit ging niet helemaal goed omdat het buiten veel te warm was (vloer vol strepen door te snel drogen) maar daarna zijn we alles gaan inrichten. De strepen hebben we gelaten voor wat het was. Bij Ikea kochten we een nieuwe Besta tv kast en een nieuwe Soderhamn bank. Het kastje met de glazen deuren vond ik bij een vriend van me in zijn loods. De verf heb ik eraf gebrand en daarna heb ik hem geschuurd en in de meubelolie gezet. De rest van alle spullen hadden we nog en het hele plaatje viel in elkaar.

 

Achterpui met houten plafond

De houten achterpui die er in Maart dit jaar al in was gezet moet nog geverfd worden maar dat laat nog heel even op zicht wachten. Tijdens de verbouwing is er een pit in één van de ramen gekomen dus die moet vervangen worden. De pui wordt naar alle waarschijnlijkheid off black (RAL 7021), deze kleur heb ik klaar staan maar ik zou er nog vanaf kunnen stappen. Het houten plafond tegen de pui aan is gemaakt door mijn neefje en een vriend van hem. Ik had inspiratie opgedaan op Pinterest en wilde dit zo graag (Noorse stijl). Omdat het huis hier ooit is uitgebouwd en het plafond hier zo slecht was hebben we het oude plafond weg gehaald. Het geheel is opnieuw geïsoleerd en toen hebben we het laten aftimmeren. Het plafond geeft iets extra’s, het staat stoer, zorgt voor meer comfort en is geluiddempend. Binnenkort hoop ik te slagen voor gordijnen maar dat laat ik jullie dan uiteraard zien 😉

 

Tot snel weer!

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

8 Comments on “Vorderingen in huis na ruim een half jaar verbouwen

    1. dank je wel Lynda! ja het is mooi geworden he… we zijn er zo blij mee! Na zoveel jaren eindelijk zoals wij het graag wilde hebben 😉 Bedankt voor je reactie! X Steef

  1. Jeetje Steef wat is er veel gebeurd en wat is het gaaf geworden! ik vind het houten plafond zo mooi… maakt het echt af 🙂 geniet lekker van jullie mooie plek!

    1. Gaan we zeker doen. Vanaf de bank kijken we nu zo de tuin in, kunnen we heerlijk genieten van de herfst en de winter en daarna weer lekker naar buiten. Volgend voorjaar beginnen we aan de zolder 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *