Kerstmarkt Sneek 22 Friesland, The Netherlands
Lifestyle

Kerstmarkt Sneek

Kerstmarkt Sneek 22 Friesland, The Netherlands

kerstmarkt Sneek 2

kerstmarkt Sneek 3 bakker nostalgisch

Kerstmarkt Sneek Dorcas kringloopwinkel

kerstmarkt Sneek 4

Kerstmarkt Sneek etalages

Kerstmarkt Sneek

Kerstmarkt Sneek straat theater

Kerstmarkt Sneek vuilprikkers

Kerstmarkt Sneek nostalgische kinderkermis

 

Kerstmarkt Sneek 2022

Voor ons geen Kerstmarkt in Duitsland dit jaar. Hoe leuk het ook is om naar Dusseldorf, Aken, Hamburg, of een andere Duitse stad te gaan, en ook al mocht het dit jaar weer, ik zag het niet zo zitten. De Duitse Kerstmarkten zijn geweldig, dat zeker, zie hier ons bezoek aan Hamburg in 2019. Volgende week staat er ook al een andere buitenland reis op de planning die zeer speciaal voor ons wordt 🙂 Daar in januari meer over! Dus vandaar geen tripje Duitsland maar een kerstmarkt in eigen land. Het werd Sneek en niet geheel zonder reden Sneek. Waarom kozen wij uit alles een stad in het noorden van het land? Eenvoudig, mijn zus deed er mee aan een Kerst straattheater act. Reden genoeg om die kant op te gaan.

 

Weekend weg

Met mijn andere zus, haar man en mijn man hebben we er meteen maar een weekend Sneek van gemaakt wat erg gezellig was. Vanuit ons dorp zit je binnen anderhalf uur in Sneek. In het centrum is een parkeergarage waar je de eerste 24 uur gratis mag parkeren. Van daaruit loop je zo het centrum in (Sneek is niet zo groot). Midden in het centrum hadden wij een appartement geboekt, By Peek een aanrader! Het is midden in de stad, netjes, mooi, ruim en betaalbaar. Vanuit het appartement loop je zo de winkelstraten in waar ook genoeg (gezellige) horeca is. De Kerstmarkt zelf was op zondag, dat mocht de pret niet drukken want mijn zus en ik zijn even gezellig gaan shoppen en de mannen zijn WK voetbal gaan kijken in een café.

Na een gezellige middag en avond in de stad, met een leuke ontmoeting met een vriendin en haar man die in Sneek wonen, hebben we heerlijk genoten in het appartement en zijn we de op zondag de hele dag buiten geweest op de markt en in diverse gezellige horeca zaakjes. Als verrassing kwamen we dan ver in de middag onze andere zus tegen met Theatergroep De Serpentina’s

Zij wist(-en) niet dat wij in Sneek waren, dus hoe leuk was dat! Na onze ontmoeting zijn we weer richting huis gegaan. Volgende week zijn we dus op onze (speciale) vakantie! Ik wens iedereen een fijne Kerst en goed uiteinde. Tot in 2023!

 

kerstmarkt Sneek Londonse dubbeldekker bus

Kerstmarkt Sneek marktplein duiven slapen in een boom

kerstmarkt Sneek kerst etalages

 

Sneek oude gevelhuizen

Kerstmarkt Sneek lunchroom Loof

kerstmarkt Sneek straatbeeld

kerstmarkt Sneek theatergroep A3 - Serpentina's

oude gevelhuisjes Sneek Noord Nederland

Sneek Friesland

watertoren Sneek Friesland

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *