wandelen
Lifestyle

Wandeling Noordwijk ~ Katwijk

wandelen strand

wandelen Noordwijk

wandelen

wandelen

wandelen strand

wandelen Katwijk

wandelen strand

wandelen Noordwijk

wandelen

Strandwandeling

Ruim een maand geleden publiceerde ik een blog over de wandel marathon van Egmond, weten jullie nog? Klik hier voor mijn blog van toen. Het wandelen met de tantes, zussen en nicht was zo goed bevallen dat we meteen maar een nieuwe datum prikte voor een volgende strandwandeling. De keuze viel op Noordwijk-Katwijk, niet geheel vreemd voor een familie die uit Noordwijk komt ๐Ÿ˜‰ Vroeger toen wij nog klein waren wandelden wij regelmatig op de zondagen met onze familie in Noordwijk en omgeving. Was het niet op het strand dan was het wel in de duinen of het bos. Nu was het alweer enige tijd geleden dus fijn om de draad maar weer eens op te pakken. Om 10.00 uur parkeerden wij onze auto’s aan “t Laantje in Noordwijk. Door de duinen loop je daar zo naar het strand. Op het strand hebben we eerst koffie gedronken en een taartje gegeten. Lidy en Marthy (twee zussen van mijn moeder) trakteerden omdat zij alle twee jarig zijn geweest (resp. 31-1 en 28-2). Lekker dat hij was! ben je een keer in de buurt ga dan ook eens langs bij Winter Lodge (in de zomer De Branding).

Door de duinen naar Katwijk

Vanaf de duinen in Noordwijk aan de zuidelijke boulevard kun je over een wandelpad (en fietspad) richting Katwijk lopen. Wij kozen ervoor om heen door het duin te gaan en terug over het strand. Dit in verband met de harde wind, die vanuit Katwijk kwam. Door al het geklets heb ik dit keer niet zoveel foto’s genomen als in Egmond aan zee. Heel eerlijk, deze duinen zijn ook prachtig hoor maar er zijn hier weinig bomen en geen vennetjes. Mijn tante (Marthy) vertelde dat er 60 jaar geleden nog volop naaldbomen stonden maar deze ooit door een plaag insecten (torretjes) allemaal dood zijn gegaan. Zonde hรจ, maar zo is de natuur. In Katwijk aangekomen loop je daar een stuk over de boulevard omdat je niet over het strand kunt blijven lopen. Dit komt door de uitmonding van de Rijn in de Noordzee.

Over het strand terug naar Noordwijk

Grappig om te zien is dat Katwijk een beduidend ander dorp is dan Noordwijk. Mijn nicht Floor zei, Katwijk is meer een vissersdorp, Noordwijk een badplaats, daar sloeg zij eigenlijk de spijker op zijn kop, al hebben beiden hun charmes. Check de badhuisjes en de oude jaren 60 en 70 flats aan zee. In Katwijk hebben wij heerlijk geluncht bij Zee en Zon op het strand. Als je zoveel kilometers wandelt moet je ook goed eten, toch! Na de lunch zijn we over het strand terug gegaan. Het eerste stuk uiteraard weer over de boulevard ๐Ÿ˜‰ Met de wind in de rug was het geen straf om over het strand terug te lopen. Onderweg genoten wij van de rust, de kite-surfers en het geluid van de zee.

De route is in totaal 10 km, wij liepen er ongeveer 2 uur over.

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

7 Comments on “Wandeling Noordwijk ~ Katwijk

    1. door de knietjes Alet ๐Ÿ˜‰ Ik maak tegenwoordig wat vaker foto’s van onderaf genomen. Moet je ook maar eens proberen, is leuk! Marthy en ik hebben het gisteren nog even over je gehad. Wellicht komen we wel een keer bij je langs in Frankrijk haha…

      Groetjes!

  1. Vandaag zochten we een wandeling bij Katwijk… nou dit was een aanrader! We hebben onze auto in het laantje geparkeerd en exact alles opgevolgd. Wat een fijne middag. We konden ons opwarmen bij de vuurkorf bij genoemd restaurant. Dank voor de leuke tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *