houten pui
Interior

Nieuwe achterpui voor het huis

achterpui hout

houten pui

houten pui

Een nieuwe achterpui voor het huis

Al meer dan twee jaar heb ik het erover, een nieuwe achterpui voor het huis. In Mei 2017 gingen we in het huis wonen waar we nu nog steeds met heel veel plezier wonen. Niet aan de andere kant van Nederland, de Randstad uit, maar gewoon in ons “eigen” dorp op een fantastische plek aan het water. Kijk nog even terug naar mijn blog Een jaar is zo om…, klik hier. Bij de eerste keer dat we ons huis zagen waren we om, dit huis moest het worden. Het was liefde op het eerste gezicht, het huis wat ik al meer dan 25 jaar op mijn netvlies had. Hoe bijzonder is het als nou net dat huis te koop staat op het moment dat jij een nieuw huis zoekt? Het kon geen toeval zijn, het was voorbestemd.

Achterstallig onderhoud

Door onze blinde vlek voor het moeten hebben van dit huis (er stond sowieso op dat moment niet veel te koop) hebben wij heel eerlijk niet heel erg goed gekeken naar de staat van het huis zelf, er bleek best wat achterstallig onderhoud te zijn. Binnen twee maanden was de achterpui al stuk en hadden wij na een aantal grote regenbuien natte plekken op het plafond. Als het hard waait voel je de tocht door de pui heen komen. Ondertussen zijn we ruim 2,5 jaar verder, is de achterpui nog stuk, tocht het nog steeds binnen en hebben we een gigantisch gat in het plafond. Er zijn een paar pogingen geweest om de schuifpui te maken maar binnen no time was het probleem van het open en dicht doen weer terug. Het laten repareren laten we maar voor wat het is, de pui moet er uit, er scheelt te veel aan.

Zoektocht naar iets nieuws

Mijn zoektocht naar een vervangende pui is toen eigenlijk ook al gestart maar wat het precies moest worden daar was ik toen nog niet helemaal uit. Een stalen pui leek ons prachtig maar is niet te betalen zo duur en paste het wel bij ons jaren 70 huis? Deze twijfel bleef, vandaar dat ik waarschijnlijk ook nooit een bedrijf heb benadert om een offerte te laten maken. Ondertussen is de hype op een stalen pui (of look a like) zo groot dat ik er eigenlijk al klaar mee ben. Je kunt geen woon magazine, interieur foto op social media of woonprogramma bekijken waar geen interieur met stalen puien of deuren in voorkomt. Het moest iets worden wat bij ons huis past qua stijl en eenvoudig zijn. Ondertussen ben ik eruit!

Houten pui

Het wordt een houten pui. Achteraf heb ik al heel vaak foto’s gepind van een houten pui op mijn bord “OUR NEW HOME“. Waarom ik daar niet eerder iets mee heb gedaan, geen idee?
Afgelopen maandag is er dan eindelijk een aannemer langs geweest om te kijken of hij een houten pui op maat kan maken voor ons. Dan ook wel precies zoals ik hem in mijn hoofd heb (aub) en dat kan hij πŸ˜‰ Alle details voor zover zijn besproken tot en met het plafond (waar het lekkage gat nog steeds zit) aan toe. Onze woonkamer / keukengedeelte is ooit jaren terug uitgebouwd met iets van een meter. Deze uitbouw heeft best wat probleempjes opgeleverd met betrekking tot waterschades. Nu er een aannemer is geweest weten wij eindelijk waar de problemen echt vandaan komen. Er zit een te grote open ruimte in de muur waar de regenpijp doorheen gaat bijvoorbeeld en het lood hangt niet ver genoeg over de afdeklijsten. Als het dan heel hard waait en regent kan er regen tussen en onder komen wat uiteindelijk voor waterschade in huis zorgt.

Schuifpui of deur?

Mijn man wilde onder geen beding meer een schuifpui, de aannemer raadde het ook af. Bij ons wordt het achterom gaan heel veel gebruikt en dan een gigantische (zware) pui constant open en dicht moeten trekken is niet prettig en op den duur niet goed voor het mechanisme. Het wordt dus een deur. Geen standaard deur maar een deur van een meter breedte. Verder zoveel mogelijk glas en zo min mogelijk stijlen. Ik hoop dat de kosten voor het maken en plaatsen niet te veel gaat kosten zodat we zo snel mogelijk kunnen starten aan dan toch eindelijk onze eerste echte grote verbouwingsklus. We wachten vol spanning af! πŸ˜‰

De foto’s komen van Pinterest. Alle links zijn te vinden onder de foto’s zelf. Check de link OUR NEW HOME hierboven voor meer info.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

10 Comments on “Nieuwe achterpui voor het huis

 1. Wat een heerlijk vooruitzicht Stephanie. Prachtige plaatjes heb je gepind, die grote deur die gedeeltelijk naar binnen draait vind ik ook super. En ik herken het zo wat betreft tocht, is bij onze achterkant ook zo. Kun je nagaan als de overkapping daar niet zou zitten, tocht is zo naar. Reuze nieuwsgierig hoe het gaat worden bij jullie! X Gertrud

  1. Nou ik ben ook ook zo benieuwd naar hoe het gaat worden. Met de storm was het ook niet te doen joh. De hele achterkant van het huis (van beneden naar boven) is aan vervanging toe! Maar de kosten he… Het is maar goed dat jullie die overkapping hebben idd, dat houdt wel wat tegen. Zo;n grote deur die halverwege draait wordt het niet hoor, dat gaat te veel kosten πŸ˜‰ Denk meer aan foto 3 en 4.
   X Stephanie

  1. Nood gedrongen hebben we zolang gewacht, wat achteraf alleen maar goed is idd πŸ˜‰ Had er niet aan moeten denken dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Dit voelt goed.
   En de offerte is binnen, die valt best mee (gelukkig).
   Groetjes, Stephanie

 2. Hartstikke fijn dat de offerte meevalt en een nieuwe pui zo binnen bereik komt.
  Ik lees je blog met plezier, zo oprecht zonder opsmuk.
  Je eerlijkheid wordt gewaardeerd!
  Echt zoals het echte leven voor de meeste van ons is, alles in stapjes omdat er domweg gespaard moet worden.
  Ook bij onze keuken laat de folie los en zal er verwijderd en geschilderd moeten worden.
  Hebben jullie dit inmiddels gedaan?
  Succes met alles en fijn dat je blijft bloggen.

  Hartelijke groetjes,
  Marg

  1. Hi Marg,
   bedankt voor je lieve reactie, dit is toch altijd leuk om te horen. Ik word toch soms een beetje onzeker van al die hippe en populaire IG accounts πŸ˜‰ Ja… zelfs op mijn leeftijd.
   Mijn IG account doet helemaal niets (al 3 jaar geen groei, en altijd weinig reactie’s) maar goed, dat moet ik maar achter me laten.
   Op mijn blog blijf ik schrijven en foto’s plaatsen die ik de moeite waard vind om te plaatsen. Het leven is zoals het is en geen fake wereld.
   De verf is ondertussen afgelopen week binnen gekomen, Flexa keukenkasten, de kleur is Puur Salie. Mijn man en ik kwamen er niet helemaal uit samen. Ik wilde licht, hij donker. Nou, dat werd even discussie dus haha… Gisteren een schuurmachine gekocht. Komende week wil ik er aan gaan beginnen. Ben zeer benieuwd hoe het gaat uitpakken. Je zult het snel zien!
   Nogmaals bedankt voor je leuke reactie en ik hoop dat je Coosje blijft volgen πŸ™‚
   Fijne zondag!

   Stephanie

 3. Wat tof! Ziet er geweldig uit. Wij zijn ook hard opzoek naar het juiste adres zodat een houten pui gerealiseerd kan worden. Maar de markt is toch vooral zwart en wit inderdaad. Heb je nog tips waar ik het beste kan zoeken? Succes met verbouwing!

 4. Wat knap dat jullie een aannemer konden vinden. Ik wil ook zo’n pui. Ze reageren niet eens op offerte-verzoeken.Β 

  1. Hi Andrea, het viel niet mee er één te vinden hoor. Ik ben hier bijna twee jaar mee bezig geweest. Ik denk dat het het handigst is dat je een lokaal iemand benadert. Uiteindelijk hebben wij iemand gevonden die een dorp verder op woont. Succes met je zoektocht!

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *