livingroom scandinavian style
Interior

Lijsten collage aan de muur

livingroom scandinavian style

scandinavische wonen

scandinavische stijl

scandinavian livingroom

slaapkamer

slaapkamer 2

Digitaal moodboard

Al voordat wij in dit huis gingen wonen (volgende maand al twee jaar geleden) maakte ik op Pinterest een nieuw pin bord aan, genaamd “OUR NEW HOME “. Op dit bord zou ik alles gaan bewaren wat ik online voorbij zou zien komen m.b.t. ons nieuwe interieur. Alles wat ik mooi zou vinden en toe zou willen passen in ons toen nog nieuwe huis op een digitaal moodboard dat was best handig. Het geeft rust en ook een duidelijk beeld voor ogen. Tot vandaag de dag vind ik alles wat ik op dit pin bord bewaard heb nog steeds mooi. Echter is er nog niet heel veel van terecht gekomen om de mooie interieur ideeën ook daadwerkelijk toe te passen. Zoals ik al vaker aangaf is het vaak een kwestie van geen genoeg budget om het toe te kunnen passen / uit te laten voeren. Van onze voorgaande huizen heb ik geleerd. Ik neem geen genoegen meer met concessies en wil iets alleen nog maar als het echt kan. Als iets nog niet kan, wachten we gewoon nog een poosje. Zo ook een mooie lijsten collage aan de muur.

posters

In de tijd dat wij nu in dit huis wonen heb ik al meerdere keren geprobeerd een “art wall” te maken. Alle keren werd het toch niet zoals ik het in mijn hoofd had. Een collage aan de muur is best lastig, ik vind al snel dat iets net niet zo hangt zoals dat ik het voor ogen heb.
De verhoudingen moeten kloppen, de fotolijsten moeten niet allemaal hetzelfde zijn maar wel bij elkaar passen. Het formaat moet niet te groot zijn maar ook niet te klein. Combineer je posters met kunst en/of foto’s? Hoe hoog of laag hang je iets? Best lastig blijkt.

schoolplaten en kunst

Een paar weken terug scoorde ik op de Voorjaarsfair van school twee (echte oude) schoolplaten met bloemen erop. Deze hing ik op in de keuken. In de keuken had op deze muur al een keer een oude schoolplaat aan de muur maar deze was ik na verloop van tijd toch weer zat. Hier nog een link naar hoe het er toen uit zag. Later kreeg ik uiteraard weer spijt (heb ik vaker last van) maar goed ik heb er nu weer twee, en met een verhaal erachter, ook leuk!
Op de muur boven de bank verander is nog wel eens. Mijn vriendin Yvonne van Bruggen maakte een groot schilderij van de jongens in de zee, die er dan wel, dan niet hangt. En soms, zoals nu hangt er een grote foto van Jack boven de bank, die ik een paar jaar geleden zelf van hem maakte in Kudelstaart.
Op het kleine muurtje naast de bank heeft al van alles gehangen, telkens niet naar mijn zin dus. Daarom besloot ik het maar even te laten voor wat het was. Tot dat ik een paar weken terug werd benaderd door Poster Store met de vraag of ik wilde samenwerken. Dat wilde ik zeker wel!

blijvend mooi

Ik ben wel overwogen te werk gegaan en heb echt goed nagedacht over wat ik wilde. Er moest iets komen wat blijvend (in ieder geval voor een langere periode) mooi zou zijn en wat bij elkaar zou passen. Geen drukke toestanden, geen aan mode onderheven items, ik koos voor een mooie zwart-wit foto, een abstract poster en iets wat de jongens ook leuk en leerzaam vonden.
De stijl is Scandinavisch (what else) en is vrij basic. Het abstracte poster is blauw, de rest zwart wit. Om alle fotolijsten, die je ook via deze site kunt bestellen, zwart te houden vond ik te saai. Dus koos ik voor twee lijsten in een eiken hout uitvoering en één in het zwart. Voor de slaapkamer koos ik een geheel andere stijl, de poster is een klein kunstwerk met een zwaan, hij is wat klassiek, de lijst er omheen werd messing.

slaapkamer andere stijl

Onze slaapkamer moet eigenlijk nog steeds opgeknapt worden en dat gaat ook echt gebeuren alleen er staan nu wat offertes open bij klusbedrijven (die geen haast hebben). Zodra de wanden en het plafond gestuukt zijn komen er ook nieuwe gordijnen, een andere vloer en komen er functionele lampen (één aan het plafond en twee aan de muur). De messing fotolijst met dit poster (Odette) blijft zeker op deze plek hangen want ik vind hem nu al geweldig staan. Eens?

Poster Store

Wat ik al vertelde de posters en fotolijsten kreeg ik van Poster Store in ruil voor een leuke post op mijn blog. Om niet alleen van dit moois te profiteren mag ik een korting van 30% weg geven aan al mijn lezers. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is coosje30 invullen aan het einde van je bestelling. De kortingscode is geldig t/m 1 mei 2019, en geeft recht op 30% korting op posters (excl. Selection). De keuze op de site is enorm wat het kiezen er niet altijd makkelijker op maakt. De prijzen daar in tegen zijn niet ontzettend hoog wat meerdere posters uitzoeken + bestellen dan wel weer wat makkelijker maakt. Ik ben voor het eerst sinds we hier wonen tevreden met het geen we nu aan de muur hebben hangen 🙂 JIPPIE!

** Deze blogpost werd in samenwerking met Poster Store mogelijk gemaakt.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Lijsten collage aan de muur

    1. Beetje late reactie, mijn excuus! het valt niet mee zo’n lijsten wand te maken vind ik. Het wordt bij mij altijd anders dan dat ik in mijn hoofd heb en weet nou ook nooit echt goed wat ik bij elkaar wil ophangen 😉 Bij jou hetzelfde euvel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *