Hamburg
Travel

Hamburg ~ citytrip

Hamburg

Hamburg

Hamburg

Hamburg

Hamburg

Hamburg

hamburg

hamburg

citytrip

Citytrip Hamburg voor de Kerst

Vorig jaar vlak voor Kerst stelde mijn man mij de vraag of ik het leuk zou vinden om een keer naar een Kerstmarkt in Duitsland te gaan. Dit leek mij hartstikke leuk alleen was dit niet een beetje te laat om nu nog te regelen? Vroeger ben ik meerdere keren met mijn werk naar Kerstmarkten geweest, o.a. in Keulen, Londen en Maastricht. Ik vond dit leuk maar meer ook gezellig. De Kerstmarkten zelf konden mij bij wijze van gestolen worden, het shoppen er omheen was meer mijn ding πŸ˜‰ Nu Addy mij de vraag stelde dacht ik bij mezelf, vind ik dit leuk? Jazeker wel, een weekend samen weg is altijd een goed idee, maar ik wil er wel goed over nadenken waar naar toe te gaan. 2018 hebben we dus gelaten voor wat het was, het werd afgelopen weekend Hamburg, wat een stad!

Upcoming hip

Hamburg is een mooie stad en upcoming hip. Ze noemen Hamburg ook wel klein Berlijn, waarom zie ik nog niet helemaal, maar hot is de stad zeker wel. De liefhebber van architectuur en oude cultuur kijkt zijn ogen uit. Ik boekte een aantal weken terug via Booking.com een hotelkamer in het Scandic Emporio Hotel. Dit hotel ligt dichtbij het centrum, aan de Dammtorwall vlakbij de Gansemarkt. Ik dacht aan één nachtje genoeg te hebben, twee dagen daar, maar dit is eigenlijk een beetje te kort. In twee dagen is het niet mogelijk alle hoogtepunten te zien en buiten dat is Hamburg niet echt om de hoek zeg maar (vanaf Amsterdam zo’n 460 km). Als je alles van te voren geweten had had ik twee overnachtingen geboekt, dus 3 dagen daar. Wat ik tevens jammer vond is dat in Hamburg, en waarschijnlijk in heel Duitsland, alles op zondag gesloten is. Houd daar rekening mee als je gaat.

city view

Scandic emporio hotel

Kerstmarkten en architectuur

Daar wij in eerste instantie voor de Kerstmarkten gingen, ging ik stiekem natuurlijk ook voor de architectuur en de fotografie daarvan. Via ons hotel hadden wij twee fietsen tot onze beschikking wat er voor zorgde dat wij een heel groot deel van de stad hebben gezien in een korte periode. Met een plattegrond in de hand en tips op mijn telefoon die ik via Instagram verkreeg van trouwe IG vriendinnen hebben wij heel wat adresjes bezocht. Alle hoogtepunten in het centrum zijn vrij eenvoudig te vinden. Met een beetje voorwerk herken je meteen alles πŸ˜‰ Zo fietsten wij binnen 10 minuten naar Hafen City, het Elbphilharmonie gebouw (met de puntjes aan de haven) en Speicherstadt (de oude pakhuizen aan het water). Naar het Chilehaus (het gebouw met de strakke punt) hebben we even moeten zoeken maar dat kwam omdat deze een beetje verstopt stond tussen nog meer andere mooie gebouwen uit dezelfde bouwperiode. De grote Kerstmarkt aan de Binnenalster en der Alstermarkt (prachtig warenhuis) vond ik ook een hoogtepunt. We vielen zelfs nog met onze neus in de boter met een ware Kerstoptocht πŸ˜‰

hamburg

kerst optocht

alstermarkt

chilehaus

Divers aan cultuur en industrie

Alle watertjes met ijzeren bruggen, de oude wijken met pakhuizen en gebouwen uit begin 1900, de industrie, de metro en tram die ondergronds en bovenlangs door de stad heen gaan, ik hou ervan, alles vond ik tof om te zien. Helaas hadden wij dus niet genoeg tijd om alles te zien en zo hebben wij te weinig tijd door gebracht in de wijk St Pauli. De beruchte Reeperbahn (in de avond) hebben wij overgeslagen (te moe van het fietsen de hele dag). En zo had ik ook wel de vismarkt in de haven willen zien en de de oude Elbetunnel. Ben je er in een ander seizoen bezoek dan ook zeker Planten un Blomen, een prachtig park. Zomers heb je ook veel vertier aan de Binnenalster en AuBenalster. Wil je de lekkerste homemade hamburger van Hamburg eten, ga dan naar Dulfs. Dit hamburger restaurant in de wijk St Pauli is heel populair dus neem even de tijd πŸ˜‰ Hamburg je was tof, wellicht tot nog een keer!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

7 Comments on “Hamburg ~ citytrip

  1. Hi Jeanette,
   Gave stad he, ik keek mijn ogen uit. Addy vond het wel iets minder gezellig, hij houdt meer van gezellige eet- en drinktentjes, die hebben wij niet echt gevonden zeg maar. Ik zou er zeker nog een keer met mooier weer naar toe willen.

   Bedankt voor je Kerstkaart! mooie foto

   liefs,

   Stephanie

  1. Dank je wel Antoinette, je raadt hoe het ging op de fiets? πŸ˜‰ Stop! stop! haha…

   Zie mijn reactie hierboven aan Jeanette, maar zeker voor herhaling vatbaar.

   Fijne Kerst en bedankt voor je reactie πŸ™‚

   Stephanie

  1. Hi Gertrus,

   ik head mijn huiswerk beter moeten doen dus πŸ˜‰ Ik had het heel eerlijk wel kunnen weten van Duitsland maar had nooit gedacht dat zo’n stad met Kerst dicht zou zijn.
   Wie weet gaan we nogmaals met de jongens al staat Berlijn ook wel op mijn wensenlijstje πŸ˜‰

   Fijne maandag!

   Groetjes,

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *