Zweeds interieur vol kringloop en vintage
Interior

Goedkoop inrichten met kringloop spullen en vintage items

je huis goedkoop inrichten met kringloop en vintage 1

je huis goedkoop inrichten met kringloop en vintage 2

je huis goedkoop inrichten met kringloop en vintage 3

je huis goedkoop inrichten met kringloop en vintage 4

je huis goedkoop inrichten met kringloop en vintage 5

je huis goedkoop inrichten met kringloop en vintage 6

Long time no see!

Long time no see! Vanaf januari geen blog meer geplaatst. Heel eerlijk had ik gedacht helemaal geen blog meer te plaatsen. Na een jaar van veel drukte hier in huis, een aantal veranderen die op de agenda staan voor dit jaar en misschien mijn leeftijd (ik ben pas 50 geworden) wist ik niet of ik nog verder zou gaan.  Maar goed, hoe vaak heb ik dat al eerder gezegd? Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en ik doe het nog steeds voor mezelf dus mijn verwachtingspatroon is ook wel wat anders geworden met de jaren. Waarom ben ik al zolang niet meer actief zullen jullie je wellicht afvragen (of niet)? We zitten nog steeds in de verbouw modus en dit slurpt energie (en tijd die ik niet overheb). Na nu ruim een jaar verbouwen zijn de woonkamer, keuken en toilet gelukkig klaar. In de tussentijd zijn we ook aan de zolder begonnen, die wordt geïsoleerd en dat wordt straks onze slaapkamer. Daar het nog steeds niet makkelijk is goede vaklui te vinden die tijd hebben moet je er de tijd voor uittrekken en dat duurt en duurt! Nu het zolder project ondertussen ook alweer een paar weken stil ligt en ik (nu even) in een iets rustiger vaarwater zit bedacht ik me dat het toch wel weer leuk zou zijn een blog te plaatsen. Bij het zien wat dit te toffe Zweedse interieur kreeg ik weer de kriebels. Deze blog gaat het dit keer over hoe je je huis goedkoop en leuk kunt inrichten met kringloop spullen en vintage items.

 

Je huis goedkoop en leuk inrichten met kringloop spullen en vintage items

Na jaren wachten heb je dan eindelijk je eigen huis gekregen. Je krijgt de sleutel, je bent enthousiast, maar hoe ga ik het allemaal doen!? Wat staat je allemaal te wachten? Je moet eigenlijk best veel! Je huis opknappen, je interieur bij elkaar sprokkelen, je eerste huur of hypotheek betalen, je overige maandlasten zoals verzekeringen en boodschappen betalen. Dit kost een hoop geld. Hoe ga je alles financieren? Heb je genoeg gespaard of lukt alles maar net aan? Waar kun je besparen en er toch leuk bij zitten. Wij maakte het mee met onze oudste zoon. Met 18 jaar ging hij studeren, wilde hij na een aantal maanden het huis uit en op kamers. Het duurde even voordat hij wat gevonden had maar vond een kamer in Amsterdam. De huur viel best mee (vond hij zelf) over de rest had niet zo heel erg nagedacht. Hij had geen uitzet zoals wij vroeger hadden 😉 Dus moest er heel wat aangeschaft worden? Hij had geen toereikend saldo op zijn rekening staan dus met een beetje zoeken, meten en rekenen moesten we aan de slag. Nou had hij gelukkig geen hoge eisen en heeft hij een moeder die graag bij kringloopwinkels shopt. Het werd geen straf om een hele inboedel bij elkaar te zoeken. Je kunt je huis prima en goedkoop inrichten met kringloop- en vintage items. Voor mij is het een soort van sport geworden!

 

Creëer geheel je eigen stijl

Wanneer je je huis inricht met kringloop spullen en vintage items creëer je ook meteen geheel een eigen stijl, hoe leuk is dat! Het is uiteraard makkelijk om alle hypes op social media te volgen en dit klakkeloos te kopiëren maar hé wil jij je eigen stijl of de stijl van iemand anders? Naast mensen kopiëren is het leuker en beter voor jezelf om je creatief brein ook te stimuleren. Ook ik zie af en toe dingen bij anderen voorbij komen hoor die ik leuk vind, dat is niet raar. En ook ik koop nieuwe spullen. Echt niet alles hier in huis is tweedehands maar een groot deel komt uit een kringloop en krijgt bij ons in huis een tweede leven. Naast dat het origineel is, is het ook duurzaam, dus beter voor het milieu! Neem van mij aan dat alle snelle, goedkope meuk die je overal kunt kopen eerder stuk gaat en je er sneller op uitgekeken bent.

Gisteren was mijn vrije dag en ik bedacht me bij het opstaan een “rondje kringloop” te gaan doen. Ik ben in drie verschillende kringloopwinkels geweest, bij allen vond ik een aantal mooie / toffe spullen. Een aantal van deze spullen hou ik, sommige dingen gaan in de verkoop. Ik heb al jaren een verkoopaccount op Marktplaats (onder mijn eigen naam) en een Instagram account waarop ik spullen verkoop > coosje_vintage_living  Mocht je het leuk vinden deze te volgen? ga dat dan zeker doen!

 

 

Zweedse (vintage) interieur

Op mijn favoriete Zweedse makelaarssite Historiska Hem vond ik dit te leuke Zweedse (vintage) interieur. Het appartement staat te koop in Stockholm, je zou er bijna voor gaan verhuizen 😉 Alle gekheid op een stokje, een appartement kopen we misschien ooit over 20 jaar, voorlopig wonen we nog waar we nu wonen 😉 Bekijk alle foto’s van dit te gekke interieur eens goed en zie wat een toffe meubels, lampen, kleden, kunst en accessoires er allemaal in staan. Ik vind het te gek! Je ziet dat de meeste dingen die er staan niet nieuw zijn, dus tweedehands aangeschaft. Ik ben benieuwd hoe jullie er naar kijken! Ik ben echt niet objectief, dat weten jullie 😉 In een volgende blog zal ik (dan eindelijk) een keer delen hoe onze verbouwde benedenverdieping er nu uit ziet, ingericht met nieuwe spullen en heel veel kringloop- en vintage items!

 

Fijne Hemelvaartsdag allemaal, geniet van de zon!

 

Fotobron : Historiska Hem

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Goedkoop inrichten met kringloop spullen en vintage items

 1. Leuk, weer eens een blog van je. Ja, die Zweden kunnen inrichten, zelfs met kringloopspullen. Vanmorgen nog een brocantemarkt gedaan, niet bijzonder. Heggenschaar voor 3 euro gekocht, haha. Komen jullie nog naar Frankrijk dit jaar?

 2. Dat met dat bloggen begrijp ik helemaal. Ik zit er ook niet echt meer ‘in’ maar kan er ook niet mee stoppen…….
  Ik vind dit een prachtig interieur, heb zelf sowieso ook veel meer met oude als met nieuwe spullen. Je creëert zo een persoonlijk en uniek interieur!

 3. Wat een geweldige blog over het inrichten van je huis met kringloop- en vintage items! Het is zo waardevol om betaalbare stukken te gebruiken en een unieke stijl te creëren. Duurzaamheid en karakter gaan hand in hand met deze aanpak.

  Je enthousiasme voor kringloopvondsten is aanstekelijk! Het vinden van unieke stukken en ze een nieuw leven geven, geeft je huis een persoonlijke touch. Het Zweedse vintage interieur dat je deelde, is adembenemend. Een mix van tweedehands items kan echt een ruimte transformeren.

  Dank voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar je volgende blog over je verbouwde benedenverdieping!

  Groeten,
  Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *