oslo city trip
Travel

Citytrip Oslo ~ Noorwegen

 

THUIS

Na weer een aantal maanden afwezigheid op mijn blog ben ik er weer! Na bijna 8 jaar werk ik niet meer bij Jut & Juul lifestyle for kids in Leiden maar ben ik Coos werkeloos thuis. Heel jammer uiteraard, ik had graag in de winkel blijven werken, maar ik zie ook weer mogelijkheden voor andere dingen. Zo heb ik plannen om mijn vintage interieur uit te breiden, pak ik het fotograferen in opdracht weer op en wil ik met regelmatig ook weer een blog plaatsen. Niet druk meer zijn in mijn hoofd zorgt er voor dat ik weer creatief kan denken en daar wil ik gebruik van maken. Afgelopen week was ik samen met mijn nichtje Nova op reis naar Zweden (daar heb ik nu ook tijd voor), in de komende twee blogs zal ik dit met jullie delen. Deel 1 begint met de heenreis die in Oslo begon.

Na jaren eindelijk op reis naar Zweden

Al vanaf dat ik begonnen ben met bloggen (in 2011) schrijf ik over Scandinavische interieur. Het Scandinavische interieur intrigeert me na al die jaren nog steeds. Mijn liefde voor Denemarken en Zweden is hier ontstaan. Alleen op foto’s dan, want ik was er nog nooit geweest, alleen 2x in Kopenhagen.  Mijn man is een Frankrijk liefhebber en heeft niets met het hoge noorden. Hij wil in de zomer naar het zuiden waar het 30plus graden is. In de winter het liefst naar Oostenrijk om te skiën. Dit hebben wij dan ook jaren gedaan. Naar alle tevredenheid maar de laatste keer in de Ardèche bekroop mij het gevoel dat het toch echt een keer tijd werd voor iets anders. We deden de caravan weg, daar een andere keer meer over en besloten het volgend jaar anders te gaan doen. De kinderen zijn groot en gaan vast niet meer mee, dan gaan wij samen met het vliegtuig naar Spanje, Italië of Amerika…. Zweden kwam als een verrassing tussendoor. Die verrassing bleek een hele goede keuze te zijn!

Met het vliegtuig naar Oslo

Nova, mijn nichtje, vertelde mij een aantal maanden terug dat zij in september bij haar vriendin op bezoek zou gaan in Zweden. Gekscherend zei ik, zal ik met je mee gaan? ik heb dan toch geen werk meer, waarop zij antwoordde, ja gezellig! Zo gezegd, zo gedaan, de tickets naar Oslo werden geboekt, de treintickets naar Zweden ook. Lizzy en Claudia vroegen wij of het ok was dat wij samen zouden komen en op 13 september was het dan zo ver. We gingen samen op reis, hoe leuk! Om 7.00 uur s’ ochtends vertrok onze vlucht en om 9.30 uur stonden wij in het centrum van Oslo. We hadden een Airbnb geboekt voor 1 nacht zodat we Oslo goed konden verkennen. Op de foto’s zag de Airbnb er iets mooier uit dan in werkelijkheid maar dat terzijde. Onze slaapkamer was netjes en het bed goed. Gelukkig waren we in de gelegenheid om onze koffers en tassen er al vroeg naar toe te brengen. Vanaf de haven loop je zo naar het centrum.

 

oslo fjord tour

Oslo Fjord tour

In de ochtend lopen we een rondje door de stad, Oslo is niet heel groot en makkelijk te voet te doen. We nuttigen een ontbijt buiten op straat (helaas niet op de foto) en gaan daarna even een paar kledingwinkels van binnen bekijken. De zon schijnt en de temperatuur is goed (korte mouwen weer). In de middag doen we de Oslo fjord tour op aanraden van onze Airbnb host. Lekker toeristisch en weinig fjord als je het ons vraagt maar het was leuk en mooi en zeker mooi om een keer te zien. Wij deden de tour van 1,5 uur, die is lang zat! Wij kochten geen kaartjes vooraf maar gewoon op de boot, net zo duur en net zo makkelijk. Na de Fjord tour gaan we weer de stad in en bekijken we nog een aantal winkels, kleding, tweedehands winkeltjes. Alles is even mooi en ingetogen (echt Scandinavisch) maar zeker niet goedkoper dan in Nederland. We kopen daarom ook niet veel. Ook gaan we een kijkje nemen in de “vintage wijk” Grünnerløkka, heel tof!

 

 

Grünnerløkka Oslo 2

Grünnerløkka2

Grünnerløkka3 Oslo

Grünnerløkka Oslo

Studentenlunder, Oslo

oslo city trip

 

 

Wat vonden wij van Oslo?

Oslo is een mooie ingetogen stad en leuk om een keer te bezoeken. Het is niet groot, niet druk en ook niet echt bruisend 😉 Wat niet erg is want ik hou van rustig en ingetogen. In de avond hebben wij vlakbij onze Airbnd gegeten aan de Sørengautstikkeren (vlakbij het mooie Opera house). Hippe locatie met hoge flatgebouwen en houten sauna’s op het water 🙂 De keuze is voldoende, niet groot. De dingen die je in Oslo kunt doen zijn naar mijn idee beperkt maar ik vond het toch een toffe stad om zeker een keer te bezoeken. Bergen schijnt mooier te zijn maar daar ging ons vliegtuig niet naar toe 😉 Al met al toch een ruime voldoende en zeker niet zonde van onze dag. Het vintage aanbod was ook top! voor mij niet geheel onbelangrijk 😉

De volgende ochtend staan we om 05.15 uur op en vertrekken om 06.00 uur met de trein naar Arvika, Zweden.

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Citytrip Oslo ~ Noorwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *