kasteel Groeneveld 6
Lifestyle

De historische moestuin van Kasteel Groeneveld

kasteel Groeneveld 1

kasteel Groeneveld 2

kasteel Groeneveld 3

kasteel Groeneveld 4

kasteel Groeneveld 5

kasteel Groeneveld 6

kasteel Groeneveld 9

kasteel Groeneveld 10

kasteel Groeneveld 12

Zondag op pad met mijn jongste

Gisteren was weer één van de druilerige dagen van deze zomer vakantie. De voorspellingen waren niet mals, wat er voor zorgden dat wij de plannen die we hadden annuleerden. Het plan was om naar de Veluwe te gaan waar mijn man een graveltocht zou rijden en ik zou daar gaan wandelen. Ik had me er op verheugd want ik had mijn zinnen gezet op een wandelroute in Kootwijkerzand. Zo kon ik meteen een bezoek aan Radio Kootwijk combineren, waar ik nog nooit geweest ben maar wat al heel lang op mijn lijstje to go staat. Het enorme gebouw van Radio Kootwijk intrigeert mij, dat moet ik een keer zien. Naast de grote zandvlakte, waar het gebouw opstaat, is de hei nu in bloei. Ik het al helemaal voor me, ik zou me er prima vermaken met mijn camera. Maar helaas, in de regen is het niet leuk, het wordt een andere keer dus. Om nou de hele dag in huis door te brengen zag ik ook niet zitten, dus ik verzon iets anders. Ik ging op pad met mijn jongste zoon. Mijn man ging toch fietsen met zijn zondagochtend fietsgroep en kwam kledder nat thuis. De rest van de dag had hij nergens meer zin in 😉

 

Bestellingen bezorgen

Een lieve klant van mij, die vaker bij me koopt, had al enige tijd spullen bij mij staan die niet verstuurd konden worden. Het plan was om de spullen langs te brengen als wij naar de Veluwe zouden gaan. Maar tja, je raadt het al, dit ging dus nu ook niet door. Omdat ik het lullig vond ben ik met Jack in de auto gestapt om de spullen te brengen. Het werd een toeristische route binnendoor naar de provincie Utrecht. Het plan was om bij Kasteel de Haar te stoppen en daar even te gaan kijken. Met mijn ouders deden wij dit vroeger ook wel eens op zondag als we niets te doen hadden. De route ging vanuit Leimuiden richting Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden, Woerdens Verlaat. Vandaar uit rij je richting Kockengen / Portengen naar Kasteel de Haar. Ik had op heel veel plekken wel even willen stoppen voor een foto (hoe mooi is het Groene Hart) maar wat een regen hadden we onderweg! De ruitenwissers van de auto konden het water niet aan. Bij Kasteel de Haar aangekomen besloten we door te rijden richting Vleuten. We hadden beiden geen zin in een zeik nat uitje. In Utrecht zou ik een oude camera, een Afga Clack, ophalen die ik had gevonden op Marktplaats. Een leuk speeltje waarvan we uiteindelijk geen idee hebben of hij het nog doet. En anders staat hij gewoon voor de sier in huis haha…

 

 

 

moestuin kasteel groeneveld

moestuin kasteel groeneveld

kasteel Groeneveld 11

moestuin kasteel groeneveld

kasteel Groeneveld 13

 

 

Het Gooi

Vanaf Utrecht zijn we in Noordelijke richting via Maartensdijk, Lage Vuursche gereden naar Soest. Daar heb ik de spullen gebracht bij een oude blog vriendin van mij, die ook gek op vintage spullen is. SOYZ is de naam van haar blog, waar tevens een shop aan hangt in DIY producten. Yzette is jammer genoeg niet meer actief op haar blog, maar het is wel leuk om nog een terug te kijken om leuke ideeën op te doen. Aanrader is ook zeker haar Instagram account (onder dezelfde naam). Daarin deelt zij veel wandelingen in prachtige natuurgebieden etc, haar huis en tuin. Ons doel Soest was bereikt, daarna vond Jack wel dat we naar huis konden gaan. Niet meer binnendoor graag want dat duurde zo lang! Omdat hij niet zo heel lekker was dacht ik ach, dan maar de snelste route naar huis. Van Soest zijn we naar Baarn gereden. Prachtig door dit mooie dorp midden in de bossen. Ik zou zo in het Gooi kunnen wonen, het groen, de rust … (grapje! we gaan voorlopig niet meer verhuizen). Maar voordat ik de snelweg op wilde gaan zag ik in mijn ooghoek een ander kasteel waar ik wel even wilde kijken. Het was ondertussen weer droog en ik snakte naar wat buitenlucht ondertussen.

 

kasteel Groeneveld 8

kasteel Groeneveld 7

moestuin kasteel groeneveld

 

Kasteel Groeneveld

Als je Baarn uitrijdt richting de snelweg A1 staat links Kasteel Groeneveld vlak voor dat je de snelweg op gaat. Ik zag er veel auto’s naar toe gaan en dacht, daar moet ik even heen. Hup de parkeerplaats op om even de benen strekken, wat frisse lucht en een beetje zon graag. Ik ga niet klagen in deze blog, maar man oh man, wat een bagger weer deze zomer. Wat ik hierboven al aangaf, Jack had er weinig oren naar omdat hij niet helemaal lekker was, maar stemde toe om toch even te gaan kijken bij het kasteel. Kasteel Groeneveld, is een onderdeel van Staatsbosbeheer, om het kasteel heen is een heel gebied waar je kunt wandelen. Ik was verbaasd deze oase van groen en rust te vinden zo dichtbij de snelweg. Maar je hebt geen idee dat deze zo dicht in de buurt is. Het kasteel zelf is prachtig om te zien, en mooi als fotolocatie (gezien alle bruidsparen die er waren) maar dit sloegen wij even over. Mijn oog viel op de moestuin, recht voor het gebouw. Door een poort lijk je een kasteeltuin in te gaan wat dus een enorme moestuin is. Deze historische moestuin, blijkt,  wordt onderhouden door vrijwilligers. Samen hebben wij er een rondje gelopen. Lekker op ons gemak, ik vond het er prachtig!

 

Wist je dat!?
In Nederland kan je heel wat bijzondere kastelen en burchten bewonderen. Meestal heb je nog eens het voordeel dat niet alleen het kasteel een lust voor het oog is maar ook de natuurrijke omgeving waarin ze staan. Verspreid over het hele land vind je ongeveer 700 kastelen, waarvan veel al dateren uit de Middeleeuwen. 
Op de Utechtse Heuvelrug heb je een kastelenroute die je per fiets of auto kunt afleggen. Check eens de site van de ANWB of Staatsbosheer om meer info hierover te vinden.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

8 Comments on “De historische moestuin van Kasteel Groeneveld

 1. Wat ontzettend leuk om Landgoed Groeneveld door jouw ogen te zien. Ik kom er zo vaak, maar heb de moestuin al een tijd niet bezocht. Mocht je er nog eens in de buurt zijn en het is onverhoopt baggerweer, dan is Nijhof aan de overkant ook een leuk topje. Nadat je gezellig bij mij een bakkie hebt gedaan natuurlijk :))) Heel blij met je persoonlijke service en mooie spullen. En ik krijg ook zin om weer te gaan bloggen. Man o man, wat is dat alweer een tijd geleden! Leuk om weer even bij jou inspiratie op te doen. Liefs! x

  1. Bedankt voor je leuke en vooral lieve reactie Yzette! Mocht ik weer in de buurt zijn kom ik zeker een bakkie bij je doen. En leuk als je het bloggen weer oppakt. Ik doe het ook in etappes, soms weken niet 🙂 Maar blijf er vrolijk van worden. Ik hoop met mij meer mensen!

   liefs van mij!

 2. Mooi hoor, die foto’s van de moestuin. Wij komen daar meer en waren ook eens in de moestuin. Maar dat was helaas het verkeerde seizoen. Maar door jouw foto’s weet ik wat er in het goede seizoen allemaal staat.

 3. Ja het weer is om te janken. En ook ik klaag niet snel maar het is nu wel erg extreem…… 
  Ondanks dat uiteindelijk toch een fijne zondag zo te lezen!
  Het ziet er mooi uit lig. 
  XxX

  1. Jaaa, leuk he! Morgen ga ik met de jongens een rondje boven Amsterdam fietsen. Ook nog nooit gedaan. Ben zo benieuwd hoe het is….

 4. Dat een regenachtige dag toch zulke mooie foto’s oplevert Stephanie.. Kastelen (en de tuinen) zijn absoluut fijn om te bezoeken, wij houden er ook van. Wij is dan Johan en ik want Stijn krijg ik allang niet meer mee 😉 

  1. Jack bungelt nog een beetje op het randje, net te jong om alleen thuis te blijven als we langer weg gaan. Morgen gaat hij ook met ons mee naar Limburg. Gaan we vast meer van dit moois tegen komen! Bedankt voor je altijd leuke reactie’s en een fijn weekend Gertrud! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *