De Stulp
Lifestyle

De Stulp ~ Lage Vuursche

De Stulp 1

De Stulp 2

De Stulp 3

De Stulp 4

Wandelen en fietsen op de hei

Al heel lang stond het op mijn wensenlijstje, de hei in bloei zien en deze fotograferen. Ik had vernomen, zowel op social media als van horen zeggen, dat de hei nu op zijn mooist is dus het kon niet te lang uit blijven om te gaan. Gisteren was het dan zover. Mijn man ging zijn nieuwe gravel-bike uitproberen op de Utrechtse Heuvelrug en ik ging mee om te wandelen en fotograferen. Van heel veel kilometers wandelen kwam niet veel want ik ben op meerdere plekken gewoon gaan zitten om te genieten, zo mooi vond ik het. Het startpunt was in Lage Vuursche bij De Kuil van Drakensteijn.  Van daar uit zou ik kijken welke route ik zou gaan lopen. Lang hoefde ik er niet over na te denken want bij het zien van het bord van Staatsbosbeheer, zag ik De Stulp staan. De Stulp had ik voorbij zien komen op Instagram en daarvan wist ik dat het mooi zou zijn!  Dus hop, hop, de paden op de lanen in… bleek het een route van 3,3 km haha….

 

Korte route dus…

Korte route dus maar prima voor nu. Je loopt eerst een stukje door het bos waar ik al mijn ogen uit keek. Prachtige hoge naaldbomen, veel lijsterbessen en hele stukken groen vol varens. Al snel zie je het paars door de bomen heen verschijnen. De Stulp is een redelijk compact stukje natuur maar echt de moeite waard. Je loopt om een ontzettend mooi stuk heide heen. Op de meeste plekken mag je niet de heide op omdat het beschermd gebied is (wat ik volkomen snap). Maar overal om dit gebied heen staan bankjes met een voortreffelijk uitzicht.

 

De Stulp 5

De Stulp 6

De Stulp 7

De Stulp

 

De 12 mooiste heide gebieden in Nederland

Van half augustus tot half september is de heide op zijn mooist. Afhankelijk van hoe het weer is geweest verschuift het wel eens een paar weken. Maar denk je dit wil ik ook graag zien, check dan eens deze 12 mooiste heide gebieden van Nederland:

 • Dwingelerveld in Drenthe
 • Veluwezoom, Gelderland
 • De Sprengenberg, Overijssel
 • Loonse en Drunense duinen, Brabant
 • Deelderwoud, Gelderland
 • Kaapse Bossen, Utrecht
 • Mantingerveld, Drenthe
 • Fochteloërveen, Friesland / Drenthe
 • Kampina, Noord-Brabant
 • Brunsummerheide, Limburg
 • Mookerheide, Limburg
 • Buurserzand, Overijssel

Ik kijk altijd veel op de site van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Daar staan mooie wandelroutes op. Komend weekend gaan mijn man en ik weer samen op pad. We gaan 2 dagen naar Zuid-Limburg. Mijn man rijdt daar de Amstel Gold Race, ik ga wandelen en op zoek naar vintage schatten voor mijn shop. Wellicht bezoek ik nog de Brunsummerheide maar eigenlijk verheug ik me het meest op het mooie heuvellandschap nabij het Gulpendal en omgeving. Daar komen vast weer mooie plaatjes uit.

Als ik tijd heb plaats ik komende week ook nog de foto’s van de fietstocht door Amsterdam-Noord die ik laatst met de jongens maakte.

Fijne nieuwe week allemaal!

 

De Stulp

De Stulp

De Stulp

De Stulp

De Stulp

 

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “De Stulp ~ Lage Vuursche

  1. Dank je wel Jeanette! Fijn he als je van beiden houdt en je kunt het dan combineren idd. Morgen gaan we naar Gulpen, beetje hetzelfde maar dan op een andere plek. Ik wandelen en fotograferen, Addy fietsen 🙂

 1. Wat leuk om ‘onze’ Stulp door jouw ogen te zien :)) prachtige plaatjes heb je gemaakt. Ik wist niet eens dat er een route was van 3,.3 km. Je kunt zo lang en zo ver lopen als je wil hier ;))) 

  Wat leuk dat je naar het zuiden gaat. Kringloop Zuid in Maastricht is een favoriet van me 🙂 Veel plezier! xx 

  1. Haha… zo zie je maar dat als je ergens woont je heel anders naar dingen kijkt dan iemand die er op bezoek komt 😉 Ik had natuurlijk van de route af kunnen wijken maar had met Addy een tijd afgesproken dat ik terug zou zijn. Morgen naar Zuid-Limburg! Thnx voor de tip! ik ga er langs 🙂 Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *