graanveld
Lifestyle

Zomer graanvelden

graanveld

graanveld

graanveld

foto’s maken onderweg

Bij het zien van deze foto’s waan je je in het zuiden van Frankrijk, niet?! Niets is minder waar, ik maakte ze afgelopen weekend in de Haarlemmermeer. Zaterdag nam ik er een paar van Jack, we reden er langs toen wij ’s middags een rondje “kringloop” gingen doen. Al heeft Jack inmiddels een leeftijd bereikt die niet meer zo graag op de foto gaat. Bij twee, drie foto’s was hij klaar, en buiten dat begon het te regenen. Dit deed ons besluiten weer in de auto te stappen en naar huis te gaan. Gisteren ging ik daarom terug op de fiets, en met een klein zonnetje schoot ik deze foto’s.

jaarlijks terugkerend ritueel

Ieder jaar maak ik foto’s van Jack in een graanveld, zie hier en hier voor voorgaande jaren. De foto’s van vorig jaar plaatste ik waarschijnlijk niet, die kan ik niet terug vinden, wellicht ben ik die vergeten te plaatsen. Het is niet alleen leuk om terug te kijken naar hoe groot deze man al geworden is maar ook de kwaliteit van de foto’s is anders. Ik zie zelf dat ik daar toch wel iets in gegroeid ben, toch? πŸ˜‰ De eerste zwart-wit foto van 2016 blijft en is toch nog steeds favoriet en die heeft een prominente plek in huis. Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen.

graanveld

graanveld

graanveld

graanveld

Kringloop rondje op zaterdag

Bijna iedere zaterdag doe ik een rondje “kringloop” in de omgeving van ons huis. Meestal ga ik naar Alphen aan den Rijn of Langeraar omdat dat favoriete winkels van mij zijn. Dit keer besloot ik naar Cruquius en Hoofddorp te gaan. Het orginele plan was eigenlijk niet naar de Kringloop maar iets anders πŸ˜‰
Om eerlijk te zijn lokte ik Jack mee om niet alleen op pad te hoeven gaan (soms vind ik dat zo saai). Mijn zoektocht naar een nieuwe bank duurt ondertussen al maanden en ik moest verder met zoeken. De zoektocht wilde ik dit weekend voortzetten, alleen mijn wederhelft had er echt geen zin (meer) in. Het getwijfel wat te nemen was hij een beetje zat. Mijn twijfel gaat al maanden over een nieuwe (hoek)bank van stof of een tweedehands design bank, in het leer. Vorige week dacht ik een mooie gevonden te hebben via Marktplaats maar degene die hem aan mij wilde verkopen was iets te opdringend en ik kwam er gelukkig (met de hulp van iemand anders) net op tijd achter dat het niet om een “echte” design bank ging maar om een look a like. Omdat onze huidige bank echt geen uitkomst meer biedt voor ons gezin moest ik verder zoeken.

Meubel boulevard

Het laatste waar ik heen wilde gaan was een meubel boulevard. Dit soort lokatie’s probeer ik echt te omzeilen. Het meeste wat daar aangeboden wordt is niet mijn smaak en de drukte staat mij ook tegen. In uiterste gevallen wil ik me bedenken en zo geschiedde afgelopen zaterdag. Jack ging mee, we zouden een paar meubel giganten gaan bezoeken en hopen iets tegen te komen wat mij aanstond. Echter op de plaats van bestemming, woonboulevard Cruquius, viel mijn oog op een hele andere winkel. Bij het parkeren van de auto zag ik in mijn ooghoek een vintage winkel die mijn aandacht trok πŸ˜‰ Hier moest ik “even” naar binnen. Jack had daar uiteraard geen oren naar maar ging toch met mij mee naar binnen. Eenmaal binnen vonden wij niet de bank waar we naar op zoek waren maar wel een aantal andere dingen waar wij beiden vrolijk van werden πŸ™‚

graanveld

Vintage vondsten van dit weekend

Catch of the day > een paar old skool Reebock sneakers voor moi, een paar fluor oranje Convers Allstars voor Jack, een mooie zwarte blazer en een toffe blauwe blouse met witte bolletjes ook voor mij. Zie mijn insta stories voor de foto’s van deze items.
En hoe het afliep met die nieuwe bank? die bestelde ik gisteren toch maar online bij Ikea. Die gedroomde vintage design bank komt er ooit wel als de jongens uit huis zijn πŸ˜‰

De vintage winkel waar ik het over had is The Vintage Store en vind je in de Cruquius. Naast heel veel toffe vintage kleding en schoenen, verkopen zij ook veel meubels en andere snuisterijen. Echt de moeite waard eens heen te gaan!

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Zomer graanvelden

  1. Prachtige foto’s! En die oranje Allstars voor Jack zijn echt helemaal top! Goeie vondst weer!! Ben benieuwd naar je Reebocks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *