afscheid groep 8
Kids - Lifestyle - Photography

Afscheid groep 8

afscheid groep 8

afscheid van de basisschool

Na zoveel jaren ben ik (eigenlijk zijn wij) basisschool af, mijn jongste zoon had afgelopen dinsdag zijn afscheidsmusical. De basisschool periode van drie kinderen is voorbij, best raar, weer een periode in je (gezins-)leven die afgesloten wordt. Toch had ik er ook wel naar uit gekeken, maar hoe dichter het afscheid naderde, hoe vaker ik dacht oh jee! In mijn hoofd blijf ik jong maar niets is minder waar, de jaren verstrijken en hoe ouder je kids worden, hoe ouder jij als ouder ook wordt 😉 Mijn kleinste mannetje, die uiteraard allang geen klein mannetje meer is, is 12 en veelal gaan kinderen dan naar de middelbare school. Denkend aan het idee kreeg ik al tranen in mijn ogen, hoe zou ik me houden op de afscheidsavond? Nou ik kan je vertellen, goed. Wat hebben wij genoten (echt van alle kids) en ontzettend gelachen. Die Jack nam zijn rol wel heel goed, Chapeau!

afscheidscadeau

Bij een afscheid hoort een mooi afscheidscadeau, en die kwam er. In Mei maakte ik achter ons huis op de dijk een serie foto’s van groep 8. Van één of twee foto’s zouden we iets moois laten maken voor school en tevens zouden de foto’s een leuke herinnering zijn voor de kids zelf. Na een lange zoektocht op het internet en een hele lange app conversatie tussen de moeders onderling (wat gaan we kiezen) kwam ik op de site van Fotocadeau het idee tegen van een schoolplaat, hoe toepasselijk!
Voor de kinderen zelf bedacht ik dat een sleutelhanger met foto leuk zou zijn. De meeste kinderen krijgen een nieuwe fiets als ze naar de Middelbare school gaan, dus ook over nagedacht 😉

foto cadeau

schoolplaat

Foto cadeau ~ schoolplaat

Twee jaar terug maakte ik eerder een blog voor Fotocadeau, deze ging toen over een tuinposter. Als je even terug kijkt is het grappig om te zien dat Jack hier nog een veel kleiner mannetje is en dat de dijk achter ons huis ook in deze post te zien is.
De schoolplaat die Jack op de foto vast houdt is cadeau gegeven aan de directrice. Wij hopen dat de schoolplaat een mooi plekje krijgt in haar nieuwe werkkamer in het nieuwe school gebouw wat nu gebouwd gaat worden. Bij ons in het dorp gaan de drie basisscholen die er zijn plat en komt er volgend jaar 1 IKC. Het afgelopen jaar zijn de scholen al een soort van samen gevoegd maar bleven alle klassen nog intact zoals ze waren. Na de zomer vakantie is dit anders en gaan alle drie de scholen dan echt fuseren. Zo is de schoolplaat een mooie herinnering aan de laatste groep 8 van PCB De Schakel 🙂

Voor de leraren en stagiaires van groep 8 lieten we een fotomok maken (met dezelfde foto als op de schoolplaat), zo denken zij iedere dag (straks na de vakantie) nog een beetje aan de kinderen als ze hun koffie of thee drinken. Daarnaast kregen alle leraren ook nog een mooie kaart met kleuren foto waar alle kinderen iets op geschreven hebben.

schoolplaat

klein afscheid bloggen over kids

Dit was het dan voor voor mij als moeder van een basisschoolkind(-eren). De periode voortgezet onderwijs / studeren zet nu voort. Het bloggen over kinderen zal hiermee ook een beetje ophouden. Kleine kinderen worden groot en zo is er voor alles een tijd van komen en een tijd van gaan. Het grappige is dat ik in 2011 begon met bloggen, het jaar dat Jack naar de basisschool ging. Nu 8 jaar verder is hij klaar met de basisschool en is het goed zo. Tuurlijk komen mijn kids nog wel eens voorbij maar het zal niet meer zo vaak zijn.
Ik wens jullie een mooie zomer! tot over een paar weken, geniet!

** Deze post maakte ik in samenwerking met Fotocadeau.nl

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Afscheid groep 8

  1. Hier is het over een jaartje zover; jongste heeft nog één jaartje op de basisschool te gaan……… Je foto’s zijn hartstikke mooi. En ik vind het een tof cadeau! Ik wens jullie ook een hele fijne zomer. X

  2. Wat een super cadeau zeg, zo’n schoolplaat. Mooie foto’s maakte je ook. De cadeau’s werden ongetwijfeld goed ontvangen. Weer een fase verder hè, ik herinner me het gevoel nog 😉
    Fijne zomervakantie voor jullie, X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *