slaapkamer
Interior

Zolder verbouwen

slaapkamer

plafond ornament

slaapkamer scandinavische stijl

Zolder verbouwen

We zijn eindelijk zover, de beslissing is genomen, we gaan onze zolder verbouwen. Al is verbouwen misschien een groot woord 😉 We gaan de zolder, wat tevens onze slaapkamer is, opknappen. Door de vorige bewoners werd de zolder alleen gebruikt als studeer- en waskamer. Aan deze kamer was niet veel gedaan in de loop der jaren. De muren en het plafond stammen nog uit de begin jaren 90, wat betekent spachtelputz 🙁 Op de vloer ligt laminaat, die ik echt niet mooi vind. Voor de ramen, een dakkapel met een uitzicht die geweldig is, een paar dunne kant en klare gordijnen, die geen verduistering bieden. De kamer ziet er iets verwaarloost uit, iets wat ik maanden niet erg heb gevonden maar ben er klaar mee. De tijd is aangebroken het huis meer ons huis te gaan maken. Budget dan wel, maar daar ben ik creatief in geworden.

Stukadoor en een nieuwe vloer

Aanstaande dinsdag komt de stukadoor langs om te kijken wat de kosten gaan worden en om door te geven wanneer hij kan beginnen. De vloer gaan we zelf doen. Het plan is het laminaat eruit te halen en de betonnen vloer die er onder ligt te verven met betonverf. Ik heb al een stukje los getrokken om te kijken hoe de vloer er onder het laminaat eruit ziet. Zoals te verwachten viel zitten er lijmresten op het beton, deze zullen we gaan schuren. Iets wat ik niet had aangedurfd als ik op Instagram niet had gezien dat Marieke van van Pimpelwit interieur het afgelopen week heeft gedaan in haar woonkamer.

kastenwand en vensterbank aftimmeren

Zo zijn er nog wat simpele timmerklussen die we zelf willen gaan uitvoeren (of misschien met een klein beetje hulp). Ik zou graag de wasmachine en droger achter een houten wand willen hebben en de vensterbank wil ik doortrekken naar de grond zodat de lelijke verwarming erachter komt. Dan heb ik bedacht dat er in het midden van de slaapkamer een kastenwand of iets moet komen wat de kamer afscheid van het wasgedeelte. Tegen die roomdivider komt het bed te staan, zodat wij met het bed in de dakkapel komen te staan. Wat is er mooier om vanuit je bed naar de sterrenhemel te kunnen kijken.

Scandinavische stijl

Zoals verwacht van mij wordt de stijl van de inrichting Scandinavisch. Hieronder alvast een moodboard met spullen die ik mooi zou vinden om straks in onze slaapkamer te hebben. Het enige wat nog uit de huidige slaapkamer blijft staan is ons bed waarschijnlijk 😉

slaapkamer inspiratie

Alle mooie interieur items vond ik in het online warenhuis OTTO. Je vind ze onder de volgende links.
* ECO REPUBLIC HOME vloerkleed handgeweven uni in taupe
* INOSIGN Draaideurkast wit
* Bloomingville mand van zeegras
* MY HOME SELECTION Dekbedovertrek Kate, in het grijs
* RABALUX tafellamp Gery
* LUXOR LIVING, vacht Namika in camel

Fotobron : Alvhem
Moodboard gemaakt door : Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Zolder verbouwen

    1. Dank je wel Melissa! Ik hoop ook dat het wordt zoals ik in mijn hoofd heb. Wordt vervolgd uiteraard 🙂

      Groetjes,

      Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *