Interior

VT wonen & design beurs

vt wonen en design beurs

IMG_3100

IMG_3099

IMG_3098

IMG_3108

IMG_3109

IMG_3107

IMG_3117

IMG_3115

IMG_3128

IMG_3121

IMG_3129

IMG_3119

IMG_3118

IMG_3110

IMG_3095

IMG_3101

IMG_3122

IMG_3125

Afgelopen donderdag bezocht ik de VT wonen & design beurs in Amsterdam met mijn vriendinnetje Aggy. Eigenlijk was ik niet van plan om dit jaar over de beurs een blog te plaatsen omdat er toch ieder jaar weer een overkill aan blogs wordt geplaatst over deze beurs. Toch kan ik het niet laten. Het aantal foto’s wat ik nam dit jaar was iets minder in aantal.
De beurs was kleiner en leek daardoor drukker dan voorgaande jaren. We hebben eerst de Designhal aangedaan en zagen daar prachtige spullen voorbij komen van Leolux en Linteloo. De Scandinavische verlichting van Brinklicht zo mooi. De rest daar vond ik niet echt vernieuwend, de stand van Eigen huis en interieur vond ik zelf wat tegenvallen. Het kan uiteraard zijn dat het wel of niet je smaak is, maar mij deed het niet veel. De hal waar het VT wonen huis stond sprong er naar mijn mening bovenuit, samen met de grote stand van Karwei, Superfresco Easy behang van Graham & Brown en Spoor 38. In het VT wonen huis voerde de kleur grijs de boventoon, was alles in een zelfde stijl doorgevoerd, industrieel, botanisch en vooral stoer. Wij hebben daar een aantal mooie ideeën opgedaan (stoere industriële trolleys vol met planten, een werkplek waarvan het werkblad was beplakt met mooie grijze metro tegels, een kast in de kinderkamer gemaakt van steigerbuizen en steigerhout). Bij Jasno Shutters werd ik zeer enthousiast van hun nieuwe lijn jaloezieën. Het Ariadne at home huis vond ik jammer, het is bijna ieder jaar één van mijn favorieten maar dit jaar zag ik niets van hun perfectie en eigen stijl terug. Ik vond het een rommeltje en er zat geen lijn in. Met legen handen naar huis gaan is uiteraard ook niet gelukt. Er zijn altijd leuke beurs aanbiedingen die je als vrouw zijnde niet kunt laten lopen, dus kocht ik een dekbedovertrek van Covers & Co met 50% korting voor één van de kids in de stand van Essenza Home.
Wellicht ben ik te kritisch geweest dit jaar? Ik wil wel zeggen dat ik het prima naar mijn zin heb gehad op de beurs en dat ik ondanks dat ik vond dat sommige dingen minder waren ik veel mensen heb gesproken, dus gezellig en sociaal gezien in mijn element. Was het wellicht de nieuwe opzet waar ik aan moet wennen? verandering is soms ook goed. Ik ben zeer benieuwd naar jullie bevindingen over/van de VT wonen & design beurs.
Voor de mensen die vandaag nog gaan, veel plezier en geniet ervan!

fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

7 Comments on “VT wonen & design beurs

 1. Hoi Stephanie, ik vind dat je op een eerlijke manier met een kritische blik de beurs omschrijft! Daar houd ik van!
  Wijzelf zijn eerlijk gezegd al een aantal jaren niet meer op de beurs geweest omdat wij de laatste keren dat wij deze bezochten de beurs meer een veredelde woonboulevard vonden lijken 😉 Misschien wordt het voor ons weer eens tijd om het toch weer eens een keertje te gaan proberen! Fijne week X

  1. Daar heb je helemaal gelijk in Marloes. Ik zeg ieder jaar ik ga volgend jaar niet meer, maar kan het op de één of andere manier niet laten als iemand me mee vraagt haha…. Nu zeg ik weer volgend jaar ga ik niet maar wie weet. Het is toch altijd wel weer gezellig, heb veel mensen gesproken, ook wat waard 😉

 2. Ik ben dit jaar niet gegaan omdat ik het vorig jaar ook heel erg vond tegenvallen. Eigenlijk hoor ik steeds mee mensen om me heen die er niet meer enthousiast over zijn. Het lijkt niet meer zo vernieuwend en soms een beetje achterhaald. Komt denk ik ook door internet waar je al veel inspiratie vandaan kunt halen. Je hebt mooie detailfoto’s gemaakt! Ik hoop dat je nieuwe baan goed bevalt, vokgens mij ben je vorige week begonnen toch? Pascale X

  1. Met je eens Pascale, geldt ook voor mijn abonnement op de woonbladen, die ga ik denk opzeggen. Kan er niet warm meer voor lopen, heb vaak alles al gezien online (vooral op andere blogs en Pinterest).
   Vorige week met mijn nieuwe job begonnen, prima naar mijn zin, helemaal mijn ding! Zo blij mee! Met jou ook alles goed?
   X

 3. Ik ben nog nooit op deze beurs geweest dus ik kan er niet over oordelen. Alleen daarom zou ik misschien gewoon een xtje moeten gaan.
  Ik vind wel dat je er mooie foto’s hebt gemaakt.

 4. Hoi Stephanie, ik heb dit jaar de vtwonen&designbeurs bezocht.
  Ik moet eerlijk zeggen dat het gehalte aan standjes die eerder op een braderie thuis horen dit jaar de boventoon voerde.
  De ‘oude’ Woonbeurs was georganiseerd om mensen meubels, keukens, sanitair, vloeren etc, te laten zien.
  Dat soort bedrijven was dit jaar op twee handen te tellen. De grootste keukenverkoper van Nederland was aanwezig om korting te verkopen is. Ik vind het nog steeds ongelofelijk dat mensen op een beurs in een uurtje zo’n dure aanschaf doen!
  Al met al was het een teleurstellend geheel, maar ja, ik ben wellicht verwend met al die mooie merken van ‘vroeger’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *