kilo kilo vintage Maarssen
Fashion

Vintage kilo shoppen bij Kilo Kilo Vintage

kilo kilo vintage 1

kilo kilo vintage 2

kilo kilo vintage 3

kilo kilo vintage 4

kilo kilo vintage 5

kilo kilo vintage

kilo kilo vintage

kilo kilo vintage 6

Vintage kleding shoppen

Zoals de meeste van jullie weten ben ik dol op vintage, kringloop en tweedehands. Naast alle “vintage” in huis verkoop ik ook vintage woon accessoires en zo af en toe wat meubels.  Aan de verkoop van vintage kleding heb ik me nog niet echt gewaagd.  Ooit heb ik het wel eens geprobeerd maar kleding verkoop is toch wel iets anders dan woon spulletjes verkopen. Omdat ik wel graag vintage- en tweedehands kleding draag was het des te leuker dat ik een uitnodiging ontving om te komen vintage “kilo” shoppen in Maarssen bij Kilo Kilo Vintage. Samen met mijn oudste zoon en zijn vriendin, die beiden aan de Hoge School van Amsterdam aan het Fashion Institute studeren (AMFI), gingen wij een middagje los tussen de bergen fashion. Niet letterlijk natuurlijk, alles hangt netjes gesorteerd op rekken 😉 Een blog over Vintage Fashion dit keer, het was al weer even geleden. Wil je mijn laatste Fashion blog nog even terug zien klik hier.

 

Duurzaam en/of goedkoop

Vintage is tegenwoordig hip. Noem het vintage en het scoort. Denk jij dat dit zo is? Of kijk jij er toch net even anders tegenaan? Ik hou al jaren van tweedehands en vintage. Ik kan me niet heugen dat wij geen vintage spullen in huis hadden. Vintage is tegenwoordig dan misschien hip maar voor mij is het vooral ook duurzaam en uniek. Loop je door de winkelstraten van grote steden dan zie je mega veel grote kledingconcerns die bomvol liggen met goedkope kleding. Kleding die leuk is voor even maar meestal na één of twee seizoenen wordt weggegooid. We kennen allemaal het probleem van de bergen kleding die wordt gedumpt in Afrika (zelfs high fashion). Maar toch doen de meeste van ons mee aan het voorzetten van dit probleem. Duurzaam en verantwoord geproduceerde kleding is vaak duurder in de aanschaf. En waarom €189,- voor een trui betalen als je hem ook voor €19,95 kunt kopen? Dat is nou maar net de vraag. Ik heb jaren lang mee gedaan met dit koopgedrag, hou me niet te goede, maar er kwam een moment dat ik dit niet meer kon. Het begon me zo tegen te staan, zeker ook toen ik een programma op tv zag over de verziekte kledingindustrie. Naast het feit dat ik van vintage- tweedehands kleding hou omdat het toch net even aparter is, is het ook goedkoop om vintage te shoppen. Win win zou ik zeggen!

 

Verleiding is groot wel te vallen voor H&M/Zara etc

Heel soms kom ik toch nog wel in de verleiding hoor als ik fancy reclames voorbij zie komen met de mooiste producten. Je hoeft je Instagram account maar te openen of je mail te checken en je staat oog in oog met de hype van dat moment. Je telefoon stroomt dagelijks vol met de coolste sneakers en de hipste jassen, joggers, hoodies etc. En heel eerlijk, ik combineer graag, dus een vintage bloesje met een nieuwe jeans, of een leuk tweedehands jasje met een broek van de H&M (ja sorry, ze liggen nog wel in mijn kast). Tachtig procent van mijn kleding is ondertussen wel gerecycled en daar ben ik best trots op. De meeste schoenen die ik koop zijn wel nieuw maar heel soms probeer ik eerst Marktplaats om te kijken of de schoenen die ik op dat moment zoek daar misschien op staan in mijn maat. Het is al met regelmaat gelukt dat ik precies vond wat ik zocht en in mijn maat 🙂

 

 

kilo kilo vintage

kilo kilo vintage

kilo kilo vintage

kilo kilo vintage

kilo kilo vintage

 

 

Kilo Kilo Vintage ~ Vintage kleding shoppen per kilo

De naam zegt het eigenlijk al, bij Kilo Kilo Vintage shop je vintage kleding per kilo. Voor een kilo kleding betaal je €20,- Wat je voor twintig euro shopt ligt bij jou zelf. Hou je net als ik van vintage bloesjes, heb je heel wat bloesjes want die zijn lekker licht. Koop je een Lammie coat (die Sem op één van de foto’s draagt) is het een ander verhaal want deze jas weegt wel 2 kilo 😉 Bij ons moest er dus goed nagedacht worden, wat gaan we kopen (met z’n drieën) voor 4 kilo (de afspraak was 4 kg). Sem en Paula hadden binnen no time een rek vol met allerlei mooie spullen die stuk voor stuk gepast moesten worden uiteraard. Zij in de pashokjes, poseren en ik met de camera. Ik ben sowieso altijd iets subtieler in wat ik pak en pak alleen waarvan ik echt weet dat ik het ga dragen. Buiten dat was ik ook vooral als fotograaf mee, dat snappen jullie!

 

Vintage Mahal

De Vintage Mahal in Maarssen is de grootste shop van Kilo Kilo Vintage en leek ons het leukst om naar toe te gaan. 700 m2 aan vintage parels en voor ieder wat wils. Sem en ik kozen (hoe kan het bijna anders, je bent familie of niet) voor een wollen vest en een meerdere bloesjes. Daarnaast vond ik nog een toffe wijde eighties broek, in het paars. Sem scoorde maar liefst drie broeken en een paar hele foute schoenen, die hij zelf helemaal geweldig vond. Paula was mijn hoofd model en die heeft vooral heel veel geshowd. Is het geen plaatje in de gele jurk!? Net Sneeuwwitje 😉 De designer jeans met de suède stukken op de benen was helaas net te klein, zo jammer. Al met al had ook zij een aantal hele leuke dingen, dus we gingen alle drie met een fijn gevoel en een goed gevulde en vooral tof gedesignde tote bag naar huis.

 

 

Wie zijn Kilo Kilo Vintage en wat doen ze?

De mannen van Kilo Kilo (de Kilo Boys zoals ze zichzelf noemen) zijn creatieve geesten die van skaten houden. Naast hun eigen business supporten ze ook andere skaters, kunstenaars en creatieve projecten. In de Mahal in Maarssen kun je naast vintage kleding shoppen ook skaten 😉 Het was een beetje jammer dat ik dit van te voren niet goed gelezen had anders had ik mijn jongste zoon, die fervent skater is, ook mee kunnen nemen. Naast het organiseren van coole events, die helaas nu even niet mogen, kun je ook terecht in de winkel in het centrum van Utrecht (zie laatste foto) en in de webshop.

Wij hebben ons er wel een paar uur vermaakt, dus neem de tijd als je gaat! Lots to see, lots to wear en lots nice stuff to buy!

Hulde aan de leuke verkopers, het was erg gezellig! See you next time!

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Vintage kilo shoppen bij Kilo Kilo Vintage

  1. Wat ziet het er daar geweldig uit. Zou er ook uren kunnen rondstruinen (en Lynn ook)!!! 
    Je hebt gelijk, het is fantastisch om op deze manier unieke, betaalbare en ook nog eens duurzame kleiding te scoren!
    Je maakte ook toffe foto’s van je topmodellen !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *