kleuren trends 2019
Fashion - Interior

Trend kleuren in huis en in je kledingkast 2019

pinterest

kleurrijk interieur

kleurrijk interieur

kleurrijk interieur

Trend kleuren

Kleuren komen en gaan. Zowel in huis als in je kledingkast zit daar ieder jaar wel een verschil in. De basis blijft altijd maar de toegevoegde kleuren wisselen op z’n tijd. Zo draag ik altijd dezelfde kleuren, die in huis ook onze basis zijn. Maar met de seizoenen komt er altijd wel een kleurtje bij die ik dan zowel in huis heb, in de vorm van een verfje of kussen op de bank. In mijn kledingkast zie je dit dan vooral in de vorm van een shirt, blouse of trui / vest. Op dit moment ben ik vol van poeder / oud roze en bruin. Ik weet dat het roze erg in is, het bruin wat minder. Roze is een kleur die al een tijdje “in” is. Bruin is een ander verhaal, ik ben er persoonlijk dol op en heb deze kleur ook al in de woonkamer toegepast. Onze Ikea Ivar kast is ondertussen chocolade bruin geverfd en bij Karwei scoorde ik een paar mooie Berber stijl kussens in dezelfde kleur.

oud roze en bruin

Oud roze en bruin gaan goed samen, ook in combinatie met naturel hout en zwart en wit, prachtig dus in een Scandinavisch interieur. Maar ook op kleding gebied combineren ze leuk. Zie de foto’s hieronder bijvoorbeeld. Ik zal nooit voor een opzichtige kledingstijl gaan maar één item in een leuk kleurtje durf ik wel aan 😉
Omdat ik over het algemeen weinig tijd heb om naar de stad te gaan om te shoppen, koop ik tegenwoordig bijna alles online. Via Google vond ik een kortingscode pagina. Daardoor kwam ik op de site van ASOS. In hun webshop kwam ik deze te leuke cargobroek in het caramel bruin, het roze overal, de poeder roze hoodie en de bruine blouse jurk tegen. Het liefst bestel ik alle vier de items, maar voor een paar honderd euro aan kleding in één keer bestellen is eigenlijk niet aan mij besteed. Doen jullie dit wel of ben jij een zuinig type (al dan niet met kortingscode)?

asos fashion

asos fashion

asos fashion

asos fashion

kleuren toepassen

Hoe pas je nou eigenlijk kleuren toe in huis? Voor sommige mensen is het een te grote stap om een hele muur in een al dan niet opvallende kleur te verven. De gemiddelde Nederlander durft een grijze muur aan maar daar blijft het wel bij. De meeste mensen houden de basis liever rustig, wit in veel gevallen. Om de stap eens te durven wagen zou eens een kleuren expert of een styliste in kunnen huren. Een kleur kan immers zoveel doen met een interieur. Op de Bloggers bijeenkomst van Flexa een paar maanden terug leerde ik daar ook meer over. Het kan een interieur vele malen mooier maken, maar ook breken, pas daar voor op.

experimenteer, probeer het gewoon

Ook ik vind het lastig hoor. Ik loop soms over van de ideeën, maar uitvoeren is toch nog even een ander verhaal. Zo heb ik al enige tijd in mijn hoofd om de muur achter onze vintage teak houten kast terra roze te verven. De uitvoering heeft echter nog steeds niet plaats gevonden. Ik twijfel of het wel mooi zal staan met de grijze trap die we hebben. En wat nou als de kleur niet uitpakt zoals ik in mij hoofd heb? Eem kleur kan er op een plaatje tenslotte heel anders uitzien dan bij jou in huis. Dat heeft oa. ook te maken met de lichtinval. Eerst maar eens een kleurtester gebruiken denk 😉 Mocht een hele muur verven echt niet aan jou besteed zijn kun je ook op een andere manier kleur toevoegen. Door middel van accessoires, kleine meubels (al dan niet zelf in een kleur verven), een tof vloerkleed, kant en klare gordijnen (zijn niet zo duur), kussens op je bank en/of leuke bloempotten.
Er zijn tal van webshops die te leuke meubels en accessoires verkopen in de hipste kleuren waaronder MADE. Check de link voor een leuke korting!

bruine muur

kleur toevoegingen

kleur toevoegingen

Komt mijn verhaal je bekend voor? heb jij ook dezelfde kleuren in je kast als in je interieur? of doe jij helemaal niet mee aan kleurentrends? Ik ben benieuwd naar jullie reactie’s! 😉

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Trend kleuren in huis en in je kledingkast 2019

  1. Ik heb of neem er de tijd niet voor. 2 maanden geleden begonnen met de muren en plafond in de kamer wit te verven. Ik weet niet eens of ik het dit jaar wel af krijg 🙁
    Ik zou best een kleurtje willen proberen maar ben altijd bang dat het tegenvalt en dat ik daar dan maanden tegenaan moet kijken. Gekleurde accessoires zijn gemakkelijker en sneller te vervangen. Ik vind bovenste foto’s wel erg mooi trouwens!

  2. Leuke blog! Ik weet niet of ik echt mee doe met trends. Ik kijk vooral naar wat ik zelf leuk vind. Hier kijk ik dan ook wel vaak in magazines enzo om inspiratie op te doen. Als ik een trend niet leuk vind, volg ik hem ook niet echt haha. Ik kijk zelf ook echt naar de materialen die gebruikt worden in mijn interieur. Ik vind dat dat een grote indruk maakt namelijk!

    X Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *