Interior

VELUX dakramen

velux dakramen 1

velux dakramen

velux dakramen 3

velux dakramen 6

velux dakramen 2

Ook al is een verhuizing nog lang niet in zicht, ik kijk toch regelmatig op Funda. Waar we willen gaan wonen weten we nog niet maar dat het een oud huis(je) moet worden dat weten we wel. Zeer waarschijnlijk zal het ook een stuk kleiner worden dan dat we nu gewend zijn en een oud huis betekent negen van de tien keer ook verbouwen.
In het huis waar we nu wonen hebben we veel licht, de woonkamer en slaapkamers zijn ruim en hebben genoeg ramen. Op de zolder hoeven wij niet te slapen want we hebben immers slaapkamers genoeg. De huizen op Funda waar nu mijn oog op valt zijn huizen van begin 1900 of nog ouder. Mochten wij uiteindelijk voor zo’n huis vallen zullen wij naar alle waarschijnlijkheid ook geen 4 slaapkamers meer hebben en moeten we creatief gaan denken. De keuze om kleiner te gaan wonen is voor ons een bewuste keuze, ik zie jullie namelijk denken… drie opgroeiende jongens en dan kleiner gaan wonen??? Ja! dat lijkt ons heerlijk! een knus oud huis, ik kan niet wachten.
Met creatief denken in de vorm van meer ruimte creëren bedoel ik vooral voor de slaapkamers en waarschijnlijk de badkamer. Met de dakramen van VELUX kan je een ruimte opties zoveel groter doen lijken. Het licht wat daardoor naar binnenkomt is emens groot.
Zonlicht in je huis is één van de belangrijkste dingen, het bepaalt in een groot gedeelte je stemming en laat ik daar nu heel gevoelig voor zijn. Donkere ruimtes maken optisch klein en zorgen er voor dat je na verloop van tijd depressief kan worden. De herfst en winter maanden zijn voor mij een hele overbrugging en met een laat najaar is er van mijn positieve vrolijke ik niet veel meer over. Het huis moet dus voldoende licht en ruimte hebben. Volgende maand op de Woonbeurs ga ik me eens meer verdiepen in dit soort dakramen en een kijkje nemen op de stand van Velux. Voor nu is het alleen nog maar oriënteren en verlekkeren bij de gedachte. Dat huis dat komt… ooit.
Fijne zondag allemaal!

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met VELUX.

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “VELUX dakramen

  1. Prachtig die grote dakramen en je krijgt er inderdaad zoveel licht door.
    Dat veranderd meteen de hele sfeer.
    Veel succes en plezier bij jullie zoektocht naar het perfecte huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *