slaapkamer make-over
Interior

Slaapkamer Make-over deel I

slaapkamer make-over

Slaapkamer make-over deel 1

Na ruim 3 jaar hebben we een paar weken terug (ondertussen alweer een paar maanden) eindelijk de knoop doorgehakt en zij we begonnen aan het verbouwen van de master bedroom van het huis. Toen afgelopen zomer onze oudste zoon het huis uit ging en deze kamer leeg kwam te staan werd er meteen geruzied over wie deze kamer zou krijgen. De kamer vrij houden voor als hij weer een keer thuis kwam slapen was geen optie. Zonde van de ruimte en aangezien de twee andere jongens ieder een hele kleine slaapkamer hebben besloten we te ruilen van kamers. De slaapkamer die nu leeg stond (van oorsprong dus de master bedroom) is vrij ruim maar was redelijk gevuld door een grote kastenwand die de oude bewoners achter lieten. Deze kast is ondertussen weg. Zo moest ook de laminaat vloer er aan geloven, die over de hele boven verdieping ligt, maar we besloten het toch eruit te halen, ik vond hem zo niet mooi.

Alles eruit!

Het begon eigenlijk allemaal met het kozijn. Deze bedekt de hele voorkant van de kamer, echt jaren 70 bouw. Het orginele kozijn zit er nog in, er is ooit dubbelglas in gezet maar dat was het. Aan de binnenkant, achter de verwarming (van 3 meter met lange leidingen) zat zacht-board wat er echt uit moest. Boven het raam zat een afdek lat die los zat en waar verschrikkelijk veel tocht doorheen kwam. Op de zijramen zatten vaste horren die niet meer naar behoren functioneerde en helemaal zwart waren van het stof en viezigheid van buiten. Links van het raam stond tegen de gehele muur een grote kledingkast die er op het eerste gezicht nog best aardig uitzag maar waar ik zo niet blij van werd. Ik vond hem naast niet mooi ook niet handig in het gebruik, ik kon nooit ergens normaal bij. Kleding die opgestapeld ligt en naar achteren geschoven was bijvoorbeeld. Of spullen die op de bovenste planken lagen, wat een ellende. Het was nu of nooit, alles eruit en opnieuw beginnen. En dan wel zo zoals wij het mooi vinden.

slaapkamer make-over

slaapkamer make-over

slaapkamer make-over

slaapkamer make-over

Isolatie

De verwarming heb ik laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf bij ons uit het dorp (support lokaal). Toen deze weg was hebben we de hele gevel kaal getrokken. Achter het zachtboard zat een dun laagje isolatiewol en een plaat piepschuim. De latten boven het raam zaten zo los en daar kwam een hele grote kier naar buiten tevoorschijn. Toen alles weg was heb ik als eerste met purschuim deze kier dicht gemaakt. Daarna heb ik er nieuwe latten tegen aan getimmerd. De onderkant heb ik voorzien van een dikke laag isolatiewol (eigenlijk dak isolatie) en daarna met houten schroten afgetimmerd. Ik had kunnen kiezen voor gipsplaten maar had bedacht dat ik dit leuker zou vinden. Het staat net even gezelliger / knusser en ik heb het mee geverfd in dezelfde kleur als het kozijn. Toen alles afgetimmerd was merkte je meteen al verschil. De kamer was nu al vele malen aangenamer.

Verven en vloerbedekking

Nadat ik klaar was met de hele gevel isoleren en verven (de make-over klus filmpjes zijn allemaal te zien op mijn instagram stories) heb ik de muren geverfd. Het plafond deed ik al eerder omdat de volgorde van boven naar beneden denk ik het beste werkt πŸ˜‰ Voor het hout en de muren gebruikte ik drie kleuren uit het Colour Futures boek 2021 van Flexa. Uit de Trust Clours serie koos ik voor Steady Pebble en Bold Soil voor de muren. Uit de Earth Colours serie koos ik een kleur grijs T4.04.66 voor het kozijn. Op de vloer hebben vloerbedekking laten leggen. In mijn hoofd zat 3 jaar lang een witte houten vloer πŸ˜‰ maar daar dachten de mannen anders over. Ik moet toegeven, het is heerlijk warm aan de voeten en het staat heel huiselijk. Het matcht mooi met de rest van de kamer en ik kan niet anders zeggen dan dat het ook bij het huis past, lekker seventies!

Plinten plakken en inrichten

Last but zeker not least! moesten de plinten erop. Bij het bestellen van de vloerbedekking hadden wij de afspraak dat de plinten er ook opgezet zouden worden. Hier dacht de meneer van de vloerbedekking zelf anders over. Plinten deed hij alleen bij laminaat leggen en niet bij vloerbedekking. Ik moest het dus zelf doen! Nou kon dit er nog wel bij, ik heb tenslotte alles in deze kamer zelf gedaan en dat voelde best goed! Na heel wat uurtjes zagen en plakken zitten ze! niet helemaal naar mijn zin maar prima voor een eerste keer doen. Nu kon het inrichten beginnen! Echter qua inrichten viel er niet zo veel in te richten want ik moest eerst nog naar “nieuwe” spullen op zoek! Voor het bed (wat hij pas twee jaar heeft) kochten we nieuw beddengoed bij Ikea, in dezelfde kleurtinten (grijs en zand). Een oud Deens teak ladenkastje wat in de hal stond, staat nu naast het bed als nachtkastje. Ter vervanging van de kastenwand kocht ik een prachtige oude houten kledingkast in een inboedel loods bij ons in het dorp, Jules Ontruimingen.

Korte blog stop

Zoals jullie misschien ook al gemerkt hadden (of niet) heb ik al ruim twee maanden geen blog meer geplaatst. Het volgende is/was het geval. Binnen een aantal weken gingen er drie elektronische apparaten van mij stuk die ik dagelijks gebruik, en zeker ook voor mijn blog. Mijn geliefde Imac begon het na 7 jaar trouwe dienst steeds minder goed te doen totdat hij er helemaal geen zin meer in had. Na weken zelf proberen nog enige eer te behalen moest ik de strijd staken en heb ik hem weg gebracht ter reparatie. Hij is helemaal gerestaureerd zou je bijna kunnen zeggen. Er zit een nieuwe geheugen schijf in en alles wat er op stond staat nu op een externe harde schijf. Hij heeft nu de snelste nieuwe processor dus weet niet wat me overkomt πŸ˜‰ Naast mijn Imac ging mijn cameralens ook stuk (ook na zoveel jaar aan vervanging toe denk) en omdat ik teveel twijfelde of ik een nieuwe lens zou kopen of meteen een hele andere camera, heb ik voor het laatste gekozen (heb ik nog niet btw). Tevens is mijn telefoon ook nog gesneuveld dus het gaat lekker hier!

De komende tijd dus wellicht wat minder blogs hier te vinden, dan weten jullie dat. Ik wens jullie alvast een fijne december maand, wie weet plaats ik nog iets voor de Kerst maar durf het niet te zeggen!

 

Inrichting slaapkamer

Terug naar de slaapkamer make-over, waar deze blog eigenlijk ook over ging, hij is ondertussen ingericht. Nog niet helemaal zoals ik voor ogen heb want een ruimte moet groeien met spullen. Ik ben nog op zoek naar een groter bureau en een stoel die wel mooi matcht (hoe erg is deze game-stoel en hoe fijn zijn die wieltjes voor de vloerbedekking?). De posters aan de muur kreeg ik van Poster store (al maanden geleden) maar onze samenwerking is een beetje in het water gevallen door de toestanden met mijn camera en computer. Net zoals de gehele inrichting hou ik ervan om nieuw met oud te combineren, zo ook aan de muur. Een oude lijst met dito poster, een vintage prikbord met persoonlijke foto’s in combinatie met leuke printen die matchen bij de dingen die je kind leuk vindt. Niet alles is uiteraard door hem zelf uitgekozen, mama probeert nog steeds zoveel mogelijk haar ding door te drukken (haha.. sorry!)

In de Kerstvakantie beginnen we aan de volgende ruimte. Ik had na deze kamer weer even een klus rust periode nodig.

 

Aan alle lezers van Coosje Blog mag ik 35% korting op alle posters van Poster store (excl selection). Je kunt de volgende code gebruiken coosje35 en deze is geldig t/m 16 januari 2021.

 

** Op het moment dat ik deze blog plaats is ons land in lock-down gegaan. Gisteren heb ik nog op de valreep een nieuwe camera gekocht omdat ik de bui al zag hangen. Of we dus in de vakantie verder kunnen met klussen is nog de vraag. We gaan het allemaal zien.

Ik wens iedereen vooral heel veel sterkte thuis (5 weken niets mogen is best veel), succes en stay safe!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Slaapkamer Make-over deel I

  1. Dank je wel! ja leuk he, en zeker veel eer van mijn werk. De laatste loodjes vielen niet mee (gordijnen ophalen en plinten plaatsen) maar ik heb het allemaal wel ff gedaan πŸ˜‰
   Ik heb een Sony Alpha A6100 systeemcamera gekocht, even wennen hoor. Ik heb nog geen tijd gehad om het boekje door te nemen.

 1. Wat een klus maar het resultaat mag er absoluut zijn. Super!
  Ja zo gaat dat vaak hΓ¨. Hier wel tenminste. Als er één ding stuk gaat volgen er meer. Zoals hier laatst de wasmachine, afwasmachine en de wasdroger πŸ™
  Dat is balen!!!
  Veel sterkte tijdens de lockdown. Het is niet leuk maar geeft ook tijd voor andere dingen. Hier is de winkel gelukkig weer open sinds begin december maar het is natuurlijk de vraag hoe lang dit gaat duren…… Ik wens jullie daar ondanks alles fijne, gezellige en boven alles gezonde feestdagen.
  XxX
  Alet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *