depier
Lifestyle

Scheveningen ~ het strand, de Pier en een jarige

scheveningen

reuzenrad

boulevard

jarige job

de pier

meeuwen

depier

taart

home

scheveningen

meeuw

bike

mijn zoon

beach

Op zondag geboren en jarig

Zeventien jaar geleden werd onze eerst geborene op een zondagnacht geboren. Zeventien jaar later is onze Sem weer op zondag jarig. Of hij een zondagskind is? ik denk het niet ๐Ÿ˜‰ Omdat hij een drukke periode momenteel heeft met het schaatsen, trainen en school hebben wij besloten zijn verjaardag pas over een paar weken te vieren als het weer wat rustiger voor hem is. Voor nu besloten we in de ochtend een taartje te eten en ’s middags naar Scheveningen te gaan. Even naar het strand en sushi eten. Hoe was het zeventien jaar geleden eigenlijk op deze dag? Naar mijn idee was het weer toen niet zo mooi maar waren wij wel helemaal in de wolken met ons eerste kind.

Zeventien jaar geleden

18 februari 2001 viel op de 3e zondag van de maand. Deze dag was de 49e dag van het jaar. Ben je op deze dag geboren dan is je sterrenbeeld Waterman. In de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van de Metaal Slang. De zon kwam op om 7:49 en ging onder om 17:59. De maan was voor 22% zichtbaar. Op deze dag had Nederland een bevolking van ongeveer 16.002.518, waarvan 50,52% vrouwen. De populatie groeide rondom deze datum met gemiddeld 323 per dag.
Ben je op deze dag geboren dan ben je 17 jaar, 0 maanden en 1 dagen oud. Dat zijn 6.210 dagen, ofwel 149.053 uren, oftewel 8.943.219 minuten, danwel 536.593.143 seconden.
In de week van 18 februari 2001 stond Def Rhymz op nummer 1 in de top 40 met Puf/Schudden!
Het weer van 18-2-2001 was niet zo zonnige en koude (max 8,6ยฐC) dag met zo’n 2 uur en een kwartier zon. De lucht was zwaar bewolkt, er woei een zwakke wind (2 Bft) met vrij krachtige windstoten, tot 36 km/u (5 Bft).

Scheveningen

Terug naar Scheveningen, als kind uit een Noortukse (Noordwijkse) familie ga je niet zo heel snel naar een ander strand dan dat van Noordwijk. Mijn hele leven lang breng ik alle jaargetijden daar door en kunnen er niet veel stranden tippen aan hetgeen ik gewend ben van een strand. Omdat mijn zoon, als jarige job mocht kiezen wat te gaan doen op zijn verjaardag koos hij voor Scheveningen ๐Ÿ˜‰ In Scheveningen zit een heerlijk (all you can eat) sushi restaurant waar wij, maar vooral de kids graag komen. Met 3 gasten in een restaurant eten is niet รฉรฉn van onze favoriete bezigheden zeg maar. In dit restaurant mag je echter op een tablet bestellen, eten zoveel je op kunt (is best veel, ik red het niet) en dat in 6 gangen. Het zelf uitkiezen, de kleine porties en in etappes helpen het leuk te houden aan tafel voor de jongens. Nou zullen er vast veel ouders denken, is het niet een kwestie van opvoeden aan tafel? vast, maar ons is het nooit gelukt (waarschijnlijk omdat ze ook niet zoveel lusten en ik niet wil dat ze anderen irriteren met hun gedrag).

De Pier

Voor het eten zijn we even de “nieuwe” Pier op gelopen. Voor ons nieuw, zeg ik er maar bij, wij hadden de Pier nog niet aanschouwd in gerenoveerde stijl. Ik vond het erg leuk opgeknapt! Je loopt op een hele grote, hoge steiger voor je gevoel, waar je een prachtig uitzicht over zee hebt. Aan de rechterkant van de Pier is een gigantische reuzenrad gebouwd. Super om te zien, waarschijnlijk ook geweldig om in te zitten, maar wij durfden allemaal niet haha… Op de Pier zelfs staat in het midden zeg maar een hele rij aan houten cabines (vol vrolijk gekleurde graffiti) waar je waarschijnlijk zomers volop drinken, ijsjes en eten kunt halen. Ze waren nu gesloten maar ik denk dat in het voorjaar de luiken wel weer open gaan. Verder staan er genoeg houten banken in vrolijke kleuren waar je heerlijk op in het zonnetje kunt zitten en van de vogels en het uitzicht kunt genieten. Een verdieping lager zijn er een paar winkeltjes, restaurantjes en een play & bounce club voor de kids. Ook is er de mogelijkheid voor de waaghalzen onder ons, te bungy jumpen ๐Ÿ˜‰

Komende zomer gaan wij zeker nog een keer terug om te aanschouwen hoe alles aanvoelt met mooi weer. Dan loop ik ook graag een keer een rondje door de straten van Scheveningen want wat ik zo vanuit de auto zag op de terugweg staan er genoeg mooie oude huizen om te bekijken ๐Ÿ™‚

Foto’s: Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Scheveningen ~ het strand, de Pier en een jarige

  1. Leuk om te lezen over mijn hometown! Heel veel uren door gebracht in en op de pier! Staan inderdaad prachtige oude huizen in Scheveningen! Zeker de moeite waard om eens door heen te wandelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *