raambekleding scandinavische stijl
Interior

Raambekleding in Scandinavische stijl

Raambekleding: mijn tips en tricks 

Wie zijn huis verbouwt, kijkt ook al snel vooruit naar  de volgende stap: de inrichting. Naast verlichting en kleurtinten voor de muren, is raambekleding een belangrijk element. Die moet niet alleen functioneel zijn, maar tegelijk het raam accentueren zonder al te veel op te vallen. En er is zoveel keuze! Gordijnen, overgordijnen, jaloezieën, screens, kort, lang, verduisterend of niet… Daarom even een paar tips en tricks die je zeker in het achterhoofd moet houden bij de keuze van nieuwe raambekleding in Scandinavische stijl.

Scandinavische stijl

Scandinavische stijl is tegenwoordig erg geliefd omwille van de eenvoudige, functionele en decoratieve stijl. Een Scandinavisch interieur staat dan ook voor eenvoudig met lichte kleuren, natuurlijke materialen, een beetje landelijk maar toch strak. De nieuwe raambekleding moet dus zeker in die stijl passen. 

Accent op de hoogte

Daarnaast zijn er nog een paar do’s en don’ts waar je zeker rekening mee moet houden bij de keuze van gordijnen. Zo versterken lange gordijnen het ruimtelijk gevoel. Ze accentueren de hoogte van de ruimte. Vroeger waren gordijnen tot op de grond not done, vandaag geven ze je woonkamer een fijne sfeer. Waarom zou je nog twijfelen?

Op maat

Het is haast onbegonnen werk om gordijnen te vinden die perfect passen. Gordijnen op maat zijn dan een gemakkelijke optie. Bovendien vind je tegenwoordig zowat alles op maat: klassieke stoffen gordijnen, rolgordijnen, lamellen of plisségordijnen.  

Kleurstalen

Een subtiele kleurtint kan het raam extra in de verf zetten. Maar om zeker te zijn of de kleur en de stof past bij je interieur en meubels, is het een goed idee om vooraf wat kleurstalen uit te proberen. Elke kamer is anders en zelfs de lichtinval verandert doorheen de dag. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het dus belangrijk om dat rustig thuis te bekijken in functie van de ruimte en het interieur van de kamer waar je de kleurrijke gordijnen wil hangen.

 

raambekleding scandinavische stijl 2.4

Wit is altijd schoon

Wie houdt van de Scandinavische stijl, weet dat wit altijd een goede keuze is. Gordijnen in het wit zorgen bovendien voor een mooi diffuus licht, houdt de ergste zon buiten in de zomer, maar laat toch voldoende licht binnen in de winter. 

Jaloezieën

Over jaloezieën zijn er heel wat vooroordelen. Ze zouden veel onderhoud vragen en moeilijk schoon te houden zijn. Maar niets is minder waar! Gewoon met een vochtige doek afnemen en klaar. Bovendien kan je met lamellen perfect de lichtinval regelen. Wie weet is deze raamdecoratie perfect voor jouw verbouwde huis?

Voor ons huis weet ik het al! Maar helaas is het nog niet zover. Nog een paar maandjes verbouwen en dan komt het leukste werk, het inrichten 😉

 

Scandinavische interieur foto’s komen van de Zweedse makelaarssite Alvhem.

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *