stellingkast keuken
Interior

Metalen stellingkast in je interieur

stellingkast keuken

keuken

stellingkast keuken

Een metalen stellingkast in je interieur

Welke stijl je ook doorvoert in je interieur een metalen opbergrek, ook wel stellingkast genoemd, kan altijd. Het stoere van een metalen stellingkast combineert mooi binnen diversen stijlen. Ga je nou voor eigentijds modern, licht Scandinavisch of landelijk romantisch een stellingkast matcht op zeker! In ons vorige huis heb ik altijd gedroomd van een metalen stellingkast, hij is er echter nooit gekomen.

Tijdloos en duurzaam

Omdat een metalen stellingkast niet heel goedkoop is, zeker niet als je een muur vullend exemplaar wilt, moet je wel even in de buidel tasten. De prijsopgave die wij ooit (best lang geleden) lieten maken, viel ons tegen. Hoe de prijzen nu liggen durf ik niet te zeggen. Voor ons viel het toen zo tegen dat wij besloten het niet te doen. Achteraf denk ik dat we hadden moeten sparen en hem alsnog hadden moeten aanschaffen. Ik weet zeker dat ik de kast nu nog mooi had gevonden. Een kast als deze is tijdloos en duurzaam. Hij had ook vlekkeloos wat verhuizingen doorstaan. In ons toen strakke interieur had hij prachtig gestaan, maar ook nu in ons jaren 70 huis met dito inrichting. In het oude huis als boekenkast in de woonkamer, in dit huis als voorraad/servies/uitstal kast in de keuken. Multi functioneel, die metalen rekken.

Weerzien in Rotterdam

Afgelopen zomer had ik met een aantal blog/insta vriendinnen een “insta meet” bij Edith van @worldofblends in Rotterdam, zie mijn blog daarover hier. Bij binnenkomst in Edith haar huis (zij staat ook in de Vt wonen van november met haar mooie huis) stuitte ik al snel op de geweldige metalen stellingkast in haar keuken. Dit weerzien deed mij beseffen dat ik toch nog steeds verliefd ben op dit soort kasten en dat er toch ooit wel ÊÊn moet komen 😉 Edith heeft gevoel voor styling dus de kast zag er uit om door een ringetje te halen. Net zoals de rest van haar interieur overigens 😉

Hout of metaal?

Bij een metalen stellingkast zullen de meeste mensen meteen de link leggen naar een warehouse of een schuur, daar zet je stellingkasten neer. Maar als je ze mooi stijlt, zoals op deze foto’s, zie je dat een stellingkast zeker ook niet misstaat in een woonkamer, keuken of zelfs slaapkamer. Op Jack zijn slaapkamer staat sinds kort ook een kleine metalen versie van Ikea. Ik vind hem stoer en decoratief staan. Ben je toe aan een andere look deel je hem even anders in en heb je weer wat “nieuws” 😉 Vind je metaal nou net even te stoer, te glimmend, te aanwezig, kun je ook kiezen voor een houten variant. Houten rekken geven een zelfde resultaat maar staan net wat warmer en neutraler. Het voordeel van hout is dat je het ook kunt verven in iedere kleur die jij mooi vindt.

metalen stellingkast

De metalen stellingkast op Jack zijn slaapkamer. Klein, eenvoudig maar wel stoer en een eyecather.

instameet Rotterdam

De kast bij Edith in de keuken. Zo tof ingericht, waarom al deze mooie spullen achter dichte deurtjes zetten als het zo ook kan 😉

Zo zie je dat er interieur items zijn die mooi blijven en tijdloos zijn, ik denk dat ik mezelf die vraag iets vaker moet stellen voordat ik weer eens iets weg doe waar ik later spijt van heb ;-(dan heb ik het niet over deze kasten want die heb ik nog nooit gehad). Metalen stellingkasten kunnen dus ook gezien worden als een interieur item en niet alleen als opbergkast in je berging. Al moet ik eerlijk zeggen dat wij ook nog wel een aantal van deze kasten zouden kunnen gebruiken in onze schuur. Deze is klein, staat vol, en er is nauwelijks doorheen te lopen, herkenbaar!?
Wellicht dat we er ooit nog een stellingkast komt in onze “nieuwe” keuken of voor in woonkamer waar ik dan ook de tv in weg werk, soort van boekenkast/uitstal kast, wie weet! En of ik dan ga hout of metaal kleur, dat weet ik nog niet. Voor alsnog vind ik beiden mooi. We gaan het ooit zien 😉

Foto 1 t/m 3 Historiska Hem, foto 4 en 5 van mijzelf.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *