interieur inspiratie
Interior

Interieur inspiratie voor ons huis

interieur inspiratie

historiska hem

interieur inspiratie

interieur inspiratie

historiska hem

interieur inspiratie

Interieur inspiratie

Dat ik niet van klip klap klare interieurs hou weten jullie ondertussen. Ik heb persoonlijk niets met de trend huizen van tegenwoordig. Alles is bijna bij iedereen hetzelfde (een uitzondering daar gelaten) maar ik zie geen verschil meer bij wie ik nou nog naar binnenkijk op Instagram ๐Ÿ˜‰ Ieder zijn smaak ik weet het, en ik zal dan ook de uitzondering op de regel zijn (misschien zie ik het allemaal verkeerd? daar maar likes en volger nihil zijn!) maar waarom kiezen we massaal voor het voorgekauwde uit de woonbladen? Ik zie veel zwart-wit met een kleurtje, veel planten en heel veel Leen Bakker, Kwantum, Ikea en Action. Geloof mij, ik kom ook heus graag bij deze winkels maar ik wil niet (meer) in een interieur wonen die om de paar maanden verandert van bank, tot eettafel en kasten. Die onrust, want zo noem ik het, heb ik gelukkig niet meer. Ik kies de laatste jaren bewuster en koop veel tweedehands.

Een tweede leven

Nogmaals ik veroordeel niemand (dat is het laatste wat ik wil) en ieder zijn smaak, maar ik word echt heel verdrietig van wat mensen allemaal weg doen zonder echte reden. Niet alles hoeft hetzelfde te zijn als dat ene account met die 100K volgers. Laat je niet gek maken door alle goedkope reclames (alles is reclame en commercie). Kijk om je heen naar wat je hebt en koop lukt tweedehands. Waarom een nieuw kussen voor op je bank kopen als je hem ook tweedehands kunt scoren op Marktplaats? Laatst kocht ik twee Hay dot kussens voor de helft van de prijs, zo goed als nieuw. Tuurlijk zocht ik in de buurt, maar met porto en reiskosten nog altijd vele malen minder duur en de kussens krijgen bij ons een tweede leven.

historiska hem

Wegwerp maatschappij

We leven in een wegwerp maatschappij wat ik echt verschrikkelijk vind. Ik wil er ook niet te veel over nadenken want waar blijven die bergen met afval? Ik ben geen Groenlinks stemmer maar een beetje bewust leef ik wel en dit probeer ik ook mijn kinderen door te geven. Ons “nieuwe” huis waar we ondertussen dan ook al 2 jaar wonen wordt hoofdzakelijk met spullen ingericht die een tweede leven verdienen. Wat wij wel laatst nieuw kochten was een grotere bank omdat de andere stuk was en ondertussen te klein voor ons vijven. Oh.. en die nieuwe toiletbril was ook wel fijn zeg ik eerlijk ๐Ÿ˜‰

Eigen stijl creรซren

Dat je met veel spullen uit de kringloopwinkel en gevonden op Marktplaats een geheel eigen stijl kunt creรซren bewijst dit te coole huis(je) weer wat ik vond op de Zweeds broker site Historiska Hem. Een typisch studenten appartement naar mijn hart. Het slaapgedeelte inspireert mij voor de kamer van onze oudste zoon wat nog steeds niet is wat ik er van gehoopt had. Nu hij studeert heeft hij meer opbergruimte nodig voor zijn studieboeken en andere materialen. En ook moet ik nog steeds op zoek naar een matrasbodem om een boxspring bed voor hem te kunnen realiseren. Op zoek naar planken, lijsten en andere toffe spullen dus. Ik stap vanmiddag nog op de fiets richting de Kringloop ๐Ÿ˜‰ Fijne dag allemaal!

fotobron : Historsika Hem

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Interieur inspiratie voor ons huis

 1. Daar verwonder ik mij soms ook over, je kunt toch niet allemaal hetzelfde mooi vinden?! Dus een heleboel mensen wonen tussen spullen die ze anders nooit zouden gekozen, denk ik dan. En dat lijkt mij nou helemaal niks, persoonlijk.

  1. sorry voor mijn late antwoord, ik ben soms een beetje een sukkel en krijg geen melding binnen van reactie’s ๐Ÿ˜‰ Ik snap het ook niet Jeanette, mensen zijn kuddedieren, daarom misschien haha….

 2. Ik ben ook absoluut niet van de “klip klap klare” interieurs. Ik hou van hergebruik, brocante en kringloop. En van handgemaakte spulletjes. Dat maakt een interieur zo veel meer eigen en persoonlijk.
  Ik heb ook steeds meer moeite met onze wegwerpmaatschappij en winkels zoals bijvoorbeeld Action. Ik kom er praktisch niet meer. Ik streef ernaar om zo duurzaam mogelijk te leven ook al is dat af en toe echt een uitdaging en niet eenvoudig.

  1. sorry dat ik nu pas antwoord Alet, ik loop de laatste tijd een beetje achter de feiten aan ๐Ÿ˜‰ Je hebt echt een punt! ik hou er ook helemaal niet van en ben ook bezig met een ommezwaai naar meer duurzaamheid. Wegwerp spullen en kleding wil ik niet meer kopen. Het zal moeilijk worden maar ik ga mijn best doen. In huis lukt me al jaren goed dus waarom ook niet met kleding en kleine spulletjes.
   Fijne Kerstdagen en een goed uiteinde. Tot volgend jaar! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *