schutting verven
Gardening

Aan de klus in de tuin! ~ schutting verven

Moose Färg verf schutting verven tuin beits natuurlijke verf

buitenverf Moose Färg verf tuinbeits zwarte schutting

Moose Farf buitenverf

klussen in de tuin

klussen in de tuin Moose Farg verf Zweeds zwart

Aan de klus in de tuin!

Het is wat stil op mijn blog, nou is dat geen uitzondering zo op zijn tijd bij mij maar dit keer heb ik een gegronde reden 😉 We zitten inmiddels 6 weken in een verbouwing en dit zuigt tijd en energie! Komende maand wonen we hier 5 jaar en eindelijk is het dan zover. Half maart jl. zijn de bezigheden gestart en ondertussen staat er al wat (een nieuwe hal/toilet en kastenwand). Helaas staat er nog niet genoeg om jullie te showen dus nog even geduld. Omdat ik graag van alles tegelijk doe,  het aanhoudende mooie weer, bedacht ik me dat ik ook wel aan wat klussen in de tuin kon gaan beginnen. Maanden terug sprak ik met mijn neef af om een keer alle stroom in de schuur aan te pakken. Nieuwe buitenverlichting was geen overbodige luxe en de schuurverlichting zelf kon ook wel een update gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan, na een paar zaterdagen rommelen was het klaar. Naast deze klus kwam een poosje terug in mijn mail ook het verzoek van het bedrijf Moose Färg of ik het leuk vond om een samenwerking met hun te doen. Heel eerlijk had ik nog nooit van Moose Färg verf gehoord, maar bij het lezen van hun site was ik meteen om, dat wilde ik wel 🙂

Schutting schoonmaken met lijnoliezeep

In onze achtertuin hebben wij een houten schutting staan die 13 meter lang is. De schutting scheid onze tuin van een poort die langs het huis loopt (wij wonen op een hoek). De schutting is een eenvoudig exemplaar en staat er waarschijnlijk al jaren. Er is niets mis mee maar echt mooi was hij niet meer na jarenlange weersinvloeden. Na 5 jaar van onze kant af niets te hebben gedaan aan de schutting werd het wel een keer tijd dat we hem in ieder geval een keer zouden schoonmaken. Dit heb ik ondertussen gedaan. Hiervoor gebruikte ik Polarsken lijnoliezeep. Het is een biologisch product dat wordt geproduceerd in Zweden. Het is milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en zonder toevoeging van parfum. Lijnoliezeep is een natuurlijke product dat in Zweden wordt gezien als de beste oplossing voor het reinigen van te schilderen oppervlakken van met name hout, dat nog eens extra verzorgd wordt met lijnolie voor het schilderen. Het is een ecologische verfreiniger met een jarenlange traditie. Gezien het feit er al allerlei bloemen, planten en struiken in mijn tuin staan vond ik het een fijne gedachte het zo natuurlijk mogelijk te houden.

 

schutting verven met Moose Färg verf

Moose Färg verf buitenverf Zweeds zwart

Moose F Fasa Svart

Schutting in de verf of is het nou beits?

Vorige week heeft de schutting 1 week gedroogd in de zon. Alles wat ooit groen en vies was verdween als sneeuw voor de zon. In mijn avonduren begon ik alvast met een een paar delen van de schutting om te kijken hoe makkelijk de verf verfde 😉 Ik had gelezen dat het hele prettige verf was en wilde alvast even checken of dat echt zo was. Nou niets van gelogen dus, binnen een uur had ik al 3 delen van de schutting in de verf staan. Gisteren deed ik de overige 6 delen. Ik zal niet zeggen appeltje / eitje want je bent heus wel even bezig maar ik moet bekennen dat ik nog nooit zo makkelijk heb geverfd als met deze verf.

 

Moose F – Vasa Svart

Wat voor verf gebruikte ik en welke kleur? Ik koos voor houtverf Moose F (voor alle soorten hout) in de kleur Vasa Svart. Moose F verf van Moose Färg zit tussen verf en beits in. Het geeft een prachtige dekkende kleur zoals verf doet, maar heeft ook de goede eigenschap van beits, en dat is dat het hout kan blijven ademen. Je kunt Moose Färg  De verf leng je aan met een deel water en breng je aan met een blokkwast. Als je de verf opzet (niet te dik) dan lijkt het net of je een laag olie opzet, het lijkt niet echt op verf maar dat is het wel. Je merkt het ook al als je in de verf roert, het is net even anders dan anders. De verf is makkelijk aan te brengen wat ik al zei, is reukloos en droogt snel. Het heeft een mooie matte uitstraling wat er heel mooi uitziet. Ik heb de schutting nu in 1 laag verf staan maar het is beter om twee lagen aan te brengen. Zo op de foto zie je dit niet maar voor de houdbaarheid is het ook beter. Het onderhoud is eenvoudig. De verf blijft 4 tot 5 jaar netjes. Het onderhoud is zeer simpel, is het vies maak je het met een sopje en een borstel schoon. Vind je dat het wel weer een nieuwe laag Moose Färg schuttingbeits kan gebruiken, verf je de schutting weer (1 laag is voldoende) en kan het weer jaren mee (zonder te hoeven krabben of schuren). Wil je na verloop van tijd toch liever een andere kleur op de schutting, No problem! dan verf je er gewoon overheen. Hoe makkelijk is dat!

 

Andere uitstraling~ make-over

Door het verven van onze schutting heeft de hele tuin meteen een andere uitstraling gekregen. De schutting ziet er in ene strak uit en het is meer van deze tijd. De kleuren van de planten, bloemen en struiken komen meer tot zijn recht tegen het zwart aan. De komende weken hoop ik de schuur ook opnieuw geverfd te hebben, dit houtwerk wordt ook zwart. Als het einde van de verbouwing nadert zal de achterpui, die nu nog in de grijze grondverf staat, ook zwart geverfd worden. Hoe tof zal dit worden!? ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is! Wil je nog even terugkijken naar hoe de schutting er hiervoor uitzag? klik dan > HIER.

 

** deze blog is in samenwerking met Moose Färg tot stand gekomen.

 

Wil je wekelijks de vorderingen van de verbouwing volgen, volg Coosje dan op instagram @coosje_blog

 

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Aan de klus in de tuin! ~ schutting verven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *