Zweedse interieur inspiratie

Zweedse interieur inspiratie

verkoopstyling

Eens in de week speur ik wat Scandinavische makelaarssites af naar mooie interieurs. In Scandinavische landen gaat het er iets anders aan toe dan in Nederland qua presentatie van de huizen die zij te koop zetten. Tuurlijk heb je in Nederland ook al een paar jaar bedrijven die aan verkoopstyling doen, en de één is daar beter in dan de ander. Wat ik echter tegen kwam de afgelopen maanden op Funda vond ik schrikbarend. Dat mensen hun huis zo presenteren en hiermee verwachten dat die anderen uitnodigt hun huis te kopen. In velen gevallen snap ik de makelaars ook niet. Het groten deel denkt nog steeds dat verkoopstyling geen invloed heeft op de verkoop van een huis.

kwestie van smaak

Kijk over smaak valt niet te twisten, ik hou gewoon niet zo van de Nederlandse interieur styling kwaliteiten. Ik hou erg van de Deense stijl en kan de Zweedse en in sommige gevallen de Noorse stijl ook erg waarderen. Een huis zoals ik hier laat zien vind ik geweldig, het is vol karakter en eigen inbreng. Buiten dat straalt dit huis gezelligheid uit, naar mijn idee toch wel belangrijk. Dit mis ik nog al eens in een Nederlands huis. Waar de gemiddelde Nederlander voor veilig, ook wel zwart wit met hier een daar een kleurtje gaat, is het vooral ook netjes, misschien zelfs net iets te. Veel huizen zijn net toonkamers en het gros lijkt op elkaar. Minimalistisch met een Scandinavische twist zoals we dat nu noemen in interieur land.

eigen inbreng en karakter

Wat ik vooral mis is een eigen inbreng in een huis, terwijl dit eigenlijk het belangrijkste is. Een huis met een eigen karakter valt op en neem van mij aan dat je daar ook het prettigst in woont 😉
Voor nu werd ik in ieder geval weer erg vrolijk van dit huis en heb ik weer veel ideeën opgedaan voor ons nieuwe huis. Ideeën opdoen van iemand anders is niets mis mee, vergeet dat niet!
Misschien kunnen jullie mij laten weten wat jullie van de inrichting van dit appartement vinden? Ben toch wel benieuwd naar jullie mening!

fotobron : Alvhem

5 thoughts on “Zweedse interieur inspiratie

 • Jeanette Renting
  mei 23, 2017 at 11:23 am Beantwoorden

  Het lijkt me een heerlijk huis! Zou er zo kunnen wonen. Persoonlijkheid in het interieur ben ik ook voor. Bij ons lukt dat aardig.

  • Stephanie Koster
   mei 26, 2017 at 10:39 am Beantwoorden

   Mooi he! vooral de keuken vind ik een topper. Persoonlijkheid is het belangrijkste, ik vind al die honderd in een dozijn interieurs van tegenwoordig niets. Maar nogmaals ieder zijn ding 😉
   Fijn weekend!

   groetjes,

   Stephanie

 • Emma b
  juni 20, 2017 at 12:02 pm Beantwoorden

  Prachtig Huis! Zelf hou ik erg van Scandinavisch design

 • De Kock
  augustus 22, 2017 at 4:46 pm Beantwoorden

  Wat een fantastisch plekje is dit. Ik zou zo willen ruilen!
  Groetjes,
  Gerjanne de Kock Derksen

 • chris Rossou
  februari 27, 2020 at 10:28 pm Beantwoorden

  Heel tof! ik hou ook vooral van het imperfecte , maar volgens mij is het vooral de constructie van het huis die de typische sfeer uitstraalt. het is veel gemakkelijker om je ziel in zo’n huis te leggen dan in een modern nieuw appartement? wij verhuizen binnenkort van een oud huis naar een nieuw appartement en dat is echt een moeilijke oefening. Tips altijd welkom!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>