Interior

Vloerkleed

vloerkleed maroc berber coco lapine

blue carpet Carolina Engman

vloerkleed berber maroc

7b2dc45921584ec66d28f4db166d92db

vloeren vt wonen

vloerkleed berber marokko Gravity

stay_ministyling_9_53c43c1e9606ee715b59459c

7c0d54e0-674f-4e67-9bf0-42cbd6215d85

Zomer of winter, een vloerkleed is altijd heerlijk of je nou plavuizen, hout of een betonnen vloer hebt. Naast het feit dat het lekker (warm) aan je voeten voelt, staat het decoratief en vinden de kinderen het heerlijk om erop te liggen voor de tv. Wij hebben bijna het gehele jaar een vloerkleed voor de bank. Soms zijn er korte periodes dat ik hem weg haal omdat ik het kleed zat ben, niet een kleed ansich. Zo hebben hier al diverse soorten kleden gelegen omdat een kleed is redelijk aan trends onderhevig is. Omdat ik daar vrij gevoelig voor ben valt daar wat voor te zeggen maar niet altijd. Een Pers of een Berber zijn tijdloos evenals een effen lus vloerkleed of een hoog- en laag polig tapijt (zonder bepalend design).
De kleden die tot op heden hier in huis (en in onze vorige huizen) de revue hebben gepasseerd waren allemaal goedkope kleden. Leen Bakker, Ikea, Karwei, enkele voorbeelden, gaan met alle trends mee en zo koop je snel in een winkel als deze een redelijk groot vloerkleed voor rond de honderd euro. Het nadeel van deze kleden is dat ze synthetisch zijn en daardoor snel slijten en vies worden (vuil opnemen i.p.v. afstoten). Marktplaats en de Kringloopwinkel bieden ook wel een uitkomst maar dan moet je geluk hebben.
Voor onze bank ligt nu een jaar een look a like berber en deze is al niet meer om aan te zien. Het liefst zou ik hem vandaag nog vervangen voor een echte Marokkaanse berber want het verschil zie je wel degelijk. De prijs is aanzienlijk hoger dan de look a likes dus spaar ik nog even door en vergelijk alvast online waar ik het beste een “echte” kan kopen voor de meest voordelige prijs, je bent een zuinige Nederlander of niet πŸ˜‰

Op de site Sukhi.nl hebben ze veel kleden in de SALE en hebben ze naast Marokkaanse berbers ook prachtige handgemaakte kleden uit India, Turkije en Nepal. Ons Bolletjes kleed komt er ook vandaan, ik schreef er eerder een blog over, klik hier.

fotobronnen: Coco Lapine, VT wonen, Ems design blog, Sukhi, Pinterest pin board Floor inspiration by COOSJE

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Vloerkleed

  1. Leuk artikel. Jij hebt toch ook het ‘berber’kleed van de Karwei? Wij hebben het nu een half jaar liggen, maar het ziet er idd niet mooi meer uit. Volgende keer toch maar iets meer uitgeven voor goede kwaliteit;)

    1. Idd Peet, het kleed van Karwei. Leuk voor het oog maar na een half jaar met 3 kinderen niet meer om aan te zien πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *