Verlichting boven de eettafel

Verlichting boven de eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

Verlichting boven de eettafel

Het was al even een poosje terug dat ik foto’s van ons eigen huis op mijn blog plaatste. Met deze donkere dagen is het lastig foto’s in huis te maken en er de laatste tijd niet veel bij ons in huis veranderd. Een verhuizing staat nog steeds op de planning en daardoor vind ik het zonde om nog klussen aan het huis te doen. Sommige dingen moesten nog steeds wel gebeuren om ons leef comfort in huis aangenamer te maken en het huis meer af te laten lijken voor eventuele bezichtigingen. Eén daarvan was de verlichting boven de eettafel.

Hanglampen

Vorig jaar verkocht ik de twee industriële hanglampen die boven onze eettafel hingen omdat ik ze te aanwezig vond huis. Ik was een beetje klaar met het industriële en het robuuste uiterlijk. Om meer naar een Deense stijl te gaan kocht ik één hanglamp van het Deense merk Nordlux. Een solide exemplaar van zwart staal met een eiken houten schijf die licht door laat aan de bovenkant. Het snoer liet ik vieren en daarmee vond ik het eigenlijk wel goed zo. Ondanks het feit dat het wat iel stond boven een tafel van twee en een halve meter lang was ik er van overtuigd dat ik niet traditioneel meer twee lampen zou kiezen.

Te weinig licht

Naar de winter en dus de kortere donkere dagen toe kon één lamp toch niet voldoen aan het licht wat we nodig hadden aan tafel. Bij OTTO kocht ik online een tweede zelfde exemplaar en deze hangt nu. Het staat nog steeds solide (wat ik graag wilde). Ze tonen samen niet te aanwezig en ze staan toch stoer met de snoeren zo los naar het plafond. Het licht is nu goed verdeeld boven de tafel en het is een heel ander gezicht. De eethoek is zo af, iets wat ook de bedoeling was.

Nordlux

Nordlux (een Deens merk) is in Nederland nog een zeer onbekend merk maar een ware aanrader als je van mooie kwalitatief goede lampen houdt met een Scandinavisch uiterlijk. De prijs is relatief goedkoop in verhouding tot veel andere Scandinavische merken. De keuze is zeer uitgebreid. Als je van Scandinavisch wonen houdt zou ik zeker eens naar deze lampen kijken.

Ik ben erg blij met het resultaat! Zo kunnen we weer iets van ons “to do” lijstje afstrepen.

3 thoughts on “Verlichting boven de eettafel

 • Jeanette Renting
  februari 22, 2016 at 9:53 am Beantwoorden

  Het staat prachtig. En inderdaad helemaal af. Fijne eethoek heb je ook, mooi met die stoelen.

 • Wilma
  maart 8, 2016 at 10:09 am Beantwoorden

  Nu gaat deze blog over de lampen, die ik ook echt wel super gaaf vind!! Maar ik zie nu jullie vloer in huis en ben helemaal weg van gietvloeren en dan zeker in deze kleur!! Echt super gaaf ziet het eruit, de lampen maken het plaatje helemaal af!

 • Sanne
  mei 11, 2016 at 3:48 pm Beantwoorden

  erg leuk zo! ik denk dat deze lamp ook erg leuk zo zijn bij mijn kloostertafel

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>