Interior

Verlichting boven de eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

Verlichting boven de eettafel

Het was al even een poosje terug dat ik foto’s van ons eigen huis op mijn blog plaatste. Met deze donkere dagen is het lastig foto’s in huis te maken en er de laatste tijd niet veel bij ons in huis veranderd. Een verhuizing staat nog steeds op de planning en daardoor vind ik het zonde om nog klussen aan het huis te doen. Sommige dingen moesten nog steeds wel gebeuren om ons leef comfort in huis aangenamer te maken en het huis meer af te laten lijken voor eventuele bezichtigingen. Eén daarvan was de verlichting boven de eettafel.

Hanglampen

Vorig jaar verkocht ik de twee industriële hanglampen die boven onze eettafel hingen omdat ik ze te aanwezig vond huis. Ik was een beetje klaar met het industriële en het robuuste uiterlijk. Om meer naar een Deense stijl te gaan kocht ik één hanglamp van het Deense merk Nordlux. Een solide exemplaar van zwart staal met een eiken houten schijf die licht door laat aan de bovenkant. Het snoer liet ik vieren en daarmee vond ik het eigenlijk wel goed zo. Ondanks het feit dat het wat iel stond boven een tafel van twee en een halve meter lang was ik er van overtuigd dat ik niet traditioneel meer twee lampen zou kiezen.

Te weinig licht

Naar de winter en dus de kortere donkere dagen toe kon één lamp toch niet voldoen aan het licht wat we nodig hadden aan tafel. Bij OTTO kocht ik online een tweede zelfde exemplaar en deze hangt nu. Het staat nog steeds solide (wat ik graag wilde). Ze tonen samen niet te aanwezig en ze staan toch stoer met de snoeren zo los naar het plafond. Het licht is nu goed verdeeld boven de tafel en het is een heel ander gezicht. De eethoek is zo af, iets wat ook de bedoeling was.

Nordlux

Nordlux (een Deens merk) is in Nederland nog een zeer onbekend merk maar een ware aanrader als je van mooie kwalitatief goede lampen houdt met een Scandinavisch uiterlijk. De prijs is relatief goedkoop in verhouding tot veel andere Scandinavische merken. De keuze is zeer uitgebreid. Als je van Scandinavisch wonen houdt zou ik zeker eens naar deze lampen kijken.

Ik ben erg blij met het resultaat! Zo kunnen we weer iets van ons “to do” lijstje afstrepen.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Verlichting boven de eettafel

  1. Nu gaat deze blog over de lampen, die ik ook echt wel super gaaf vind!! Maar ik zie nu jullie vloer in huis en ben helemaal weg van gietvloeren en dan zeker in deze kleur!! Echt super gaaf ziet het eruit, de lampen maken het plaatje helemaal af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *