Interior

Slaapkamer inspiratie

alvhem-apartment_3
4b8fbfcdc7cfeca2483e7c1913352219
my scandinavian home bed
bolk.fi
hm bed
alvhem-apartment_5
ahwm_tones_natural_sfeer
coco lapine bed

Het eerste klus project in ons nieuwe huis zijn de slaapkamers. De woonkamer was gelukkig al voorzien van een hele dikke laag verf om alle gele nicotine muren te dekken (brrrr).
Voor de slaapkamers heb ik een budget plan in gedachten omdat we er immers maar voor één jaar gaan wonen. De muren zijn kaal gemaakt en alles is daarna gewit. Op een enkele muur komt wellicht een kleur, hetzij door middel van muurverf of behang. De kleuren wil ik in een zelfde kleuren pallet houden als de beneden verdieping, dit om er één geheel van te maken. Met een toevoeging van verschillende tinten grijs, wordt het geheel iets warmer en knusser en voor dit huis heb ik besloten om iets meer kleur toe te voegen omdat ik ons “oude” huis eigenlijk altijd te clean heb gevonden. Al het houtwerk, dan heb ik het over de deuren en kozijnen, worden allemaal wit.

Ondanks dat wit de boventoon zal voeren zal er dus op een enkele muur een kleur komen. Hiervoor heb ik donkere kleuren in mijn hoofd zoals donker grijs, donker groen, indigo blauw en eventueel zwart. Donkere kleuren werken prettig in een slaapkamer. Ze geven rust.
Op de vloer ligt boven Novilon wat er helaas niet uit gaat. Het is blauw, niet helemaal mijn smaak en het was niet heel erg fris maar ik heb het schoon gekregen. Met een aantal vloerkleden valt hij vast niet meer op.

Voor beddengoed in dezelfde kleuren en stijl als op de moodboard foto’s die ik selecteerde kwam ik via Google op de site Textielwereld terecht. Een mooi dekbedovertrek met bijpassend hoeslaken is in vele gevallen de finishing touch in de slaapkamer, je maakt er eigenlijk de slaapkamer mee af. Een dekbedovertrek bepaald grotendeels de looks in een slaapkamer. Kies je een vrolijke kleur met motieven of kies je een effen neutrale kleur. Het zal er in beiden gevallen heel anders uitzien. Qua materialen gaat mijn voorkeur uit naar natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen. Deze stoffen nemen goed vocht op en voelen prettig aan. Linnen staat vooral nonchalant en stoer, waar katoen een iets strakkere en een hotel-achtige uitstraling heeft.

Afgelopen weekend zijn we verhuisd en zijn we ondertussen al een heel eind met opruimen. Komende weken kunnen we gaan inrichten en stijlen. Of het zo mooi wordt zoals op de foto’s, maar Scandinavische looks vinden we zeker weer (ook in dit huis) terug 😉

Fijne dag allemaal!

fotobronnen : Alvhem, Coco Lapine Design, bolkv.fi, My Scandinavian Home, mijn Pinterest account Bedroom

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Slaapkamer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *