Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie

alvhem-apartment_3
4b8fbfcdc7cfeca2483e7c1913352219
my scandinavian home bed
bolk.fi
hm bed
alvhem-apartment_5
ahwm_tones_natural_sfeer
coco lapine bed

Het eerste klus project in ons nieuwe huis zijn de slaapkamers. De woonkamer was gelukkig al voorzien van een hele dikke laag verf om alle gele nicotine muren te dekken (brrrr).
Voor de slaapkamers heb ik een budget plan in gedachten omdat we er immers maar voor één jaar gaan wonen. De muren zijn kaal gemaakt en alles is daarna gewit. Op een enkele muur komt wellicht een kleur, hetzij door middel van muurverf of behang. De kleuren wil ik in een zelfde kleuren pallet houden als de beneden verdieping, dit om er één geheel van te maken. Met een toevoeging van verschillende tinten grijs, wordt het geheel iets warmer en knusser en voor dit huis heb ik besloten om iets meer kleur toe te voegen omdat ik ons “oude” huis eigenlijk altijd te clean heb gevonden. Al het houtwerk, dan heb ik het over de deuren en kozijnen, worden allemaal wit.

Ondanks dat wit de boventoon zal voeren zal er dus op een enkele muur een kleur komen. Hiervoor heb ik donkere kleuren in mijn hoofd zoals donker grijs, donker groen, indigo blauw en eventueel zwart. Donkere kleuren werken prettig in een slaapkamer. Ze geven rust.
Op de vloer ligt boven Novilon wat er helaas niet uit gaat. Het is blauw, niet helemaal mijn smaak en het was niet heel erg fris maar ik heb het schoon gekregen. Met een aantal vloerkleden valt hij vast niet meer op.

Voor beddengoed in dezelfde kleuren en stijl als op de moodboard foto’s die ik selecteerde kwam ik via Google op de site Textielwereld terecht. Een mooi dekbedovertrek met bijpassend hoeslaken is in vele gevallen de finishing touch in de slaapkamer, je maakt er eigenlijk de slaapkamer mee af. Een dekbedovertrek bepaald grotendeels de looks in een slaapkamer. Kies je een vrolijke kleur met motieven of kies je een effen neutrale kleur. Het zal er in beiden gevallen heel anders uitzien. Qua materialen gaat mijn voorkeur uit naar natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen. Deze stoffen nemen goed vocht op en voelen prettig aan. Linnen staat vooral nonchalant en stoer, waar katoen een iets strakkere en een hotel-achtige uitstraling heeft.

Afgelopen weekend zijn we verhuisd en zijn we ondertussen al een heel eind met opruimen. Komende weken kunnen we gaan inrichten en stijlen. Of het zo mooi wordt zoals op de foto’s, maar Scandinavische looks vinden we zeker weer (ook in dit huis) terug 😉

Fijne dag allemaal!

fotobronnen : Alvhem, Coco Lapine Design, bolkv.fi, My Scandinavian Home, mijn Pinterest account Bedroom

3 thoughts on “Slaapkamer inspiratie

 • Anne
  september 2, 2016 at 11:36 pm Beantwoorden

  Wow! Helemaal verliefd op de foto 1! Succes Stephanie! Zal weer allemaal heel gaaf worden. Dan kun je wel aan jou overlaten:-))

 • Moving Slowly
  september 8, 2016 at 2:05 pm Beantwoorden

  Prachtige foto’s! Ik heb een gigantische dekbedovertrek tic. Heeft geeft je slaapkamer echt sfeer.
  Succes en veel plezier met het stijlen straks!

 • Claudia-Ookinhetpaars
  september 30, 2016 at 9:12 am Beantwoorden

  Heerlijk slaapkamer inspiratie. Ik kan echt niet genoeg foto’s zien van mooie slaapkamers. Wat een heerlijke plaatjes dan ook weer. Superleuke en inspirerende blog!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>