Piet Hein Eek v/s Ikea

IKEA PHE

Piet Hein Eek v/s Ikea

Ikea

Piet Hein Eek

Ikea PHE

Ikea

Piet Hein Eek v/s Ikea

Toen ik gisteren mijn mailbox opende en de mail zag dat Piet Hein Eek en Ikea in April een samenwerking lanceren werd ik heel blij. Ik ben van beiden al jaren fan. De afgelopen jaren heb ik van Piet Hein Eek echter niets meer in huis. Maar er is een periode geweest, denk dat dat net was voordat ik ging bloggen, dat mijn huis redelijk vol stond met zijn producten. Zo hadden wij twee sloophouten kinderbedden staan. Ik zeg kinderbedden maar het waren éénpersoonsbedden, die ik nooit!!! weg had moeten doen. Helaas heb ik dat wel en moet ik niet meer achterom kijken. Maar dat was niet alles….

Dutch design

Naast de bedden, stonden er sloophouten krukjes, eetkamerstoelen, eiken stoelen (met en zonder leuning), en hadden wij koperen plissé lampen boven de eettafel. In die periode was PHE up-coming en vond ik alles van hem fantastisch. Je kon geen woonblad open slaan of PHE stond er wel in. Toen de hype het na verloop van tijd een beetje over was, heb ik alles verkocht, ik was er klaar mee. Best zonde, want ik had een vermogen aan Dutch Design in huis staan. Dit design maakte plaats voor Scandinavisch interieur.

Samenwerking

Hoe leuk is het om nu jaren later te lezen dat deze twee woonstijlen gaan samenwerken? De foto’s maken mij nieuwsgierig. Hetgeen wat ik nu zie, vind ik allemaal al mooi 😉
In april lanceren IKEA en Piet Hein Eek dus de designcollectie INDUSTRIELL. Na de succesvolle JASSA collectie is dit een mooie volgende stap in de samenwerking met de Nederlandse topontwerper. In deze collectie komt het beste van twee werelden samen: de eigenheid van handgemaakte producten en de toegankelijkheid van productie op grote schaal. De collectie bestaat uit stoelen, tafels, zitbanken, lampenkappen, theedoeken, borden, glazen, vazen en een wandkast.

Ik kan niet wachten! Over een paar weken met gierende banden naar de winkel dus!

fotobron + You Tube video : Ikea/Piet Hein Eek

One thought on “Piet Hein Eek v/s Ikea

  • Gertrud Prins
    maart 29, 2018 at 6:43 pm Beantwoorden

    Jaaa geweldig, die stoel vind ik sowieso al top. Ik kan dus ook niet wachten 😉

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>