woonwinkelier
Interior

Nieuw vloerkleed!

woonwinkelier

pers

Kerst voorbij

De Kerstdagen zijn weer voorbij! Zo kijk je er naar uit en ben je (voor je gevoel) weken bezig met alle versieringen in huis. En zo zijn de weken voorbij gevlogen en heb je maar half en half je huis versierd en is alles weer opgeruimd. Voor ons waren het leuke dagen en hebben wij genoten. De zondag voor Kerst vierden wij Jack zijn verjaardag en Eerste en Tweede Kerstdag hebben wij met familie en vrienden (aan tafel) doorgebracht. Vandaag mocht ik weer aan het werk, terwijl de rest in huis lekker vrij zijn van werk en school. Weer in mijn werkritme vond ik het een goed idee om meteen bij thuis komst alle Kerstspullen op te ruimen. Op 27 december, ieder jaar weer, ben ik er klaar mee. Dan mag alles weer naar zolder. Heerlijk ruimtelijk en alles weer netjes. Alles laten staan tot na Oud & Nieuw is geen optie πŸ˜‰

Vloerkleed met kleur

Vlak voor de Kerst kwam ons nieuwe vloerkleed. Dit kleed maakte een hoop goed op Kerstgebied, kijk eens naar die mooie kleur rood! Verdere versieringen naast onze eenvoudige boom en hier en daar een Kerstster of tak waren niet nodig.
Twee maanden eerder kocht ik ook al een vloerkleed, een zwart-wit koeienkleed. Prachtig, maar deze bleek bij nader inzien toch niet helemaal te zijn wat ik zocht. Ik miste kleur (al ben ik helemaal geen kleuren mens) en vond hem te saai nu alle muren in de woonkamer weer wit waren. Het nieuwe vloerkleed wat ik online bestelde bij Volero is vol kleur en lijkt stiekem best veel op het vloerkleed die wij anderhalf jaar geleden kochten toen wij in dit huis gingen wonen, zie hier. Je snapt hoe mijn man reageerde toen hij dit zag πŸ˜‰

Perzisch tapijt

Toen wij het huis kochten waar we nu wonen, nu anderhalf jaar geleden, wist ik vrijwel direct dat er een groot Perzisch tapijt in de keuken onder de eettafel moest komen. Ik had het idee op Pinterest op gedaan en dit wilde ik ook in ons nieuwe huis. Zo bedacht, zo gedaan.
Op Marktplaats vond ik een mooi oud Perzisch tapijt in Amsterdam voor een schappelijke prijs. Deze kleden zijn alles behalve goedkoop en zeker als je een groot formaat zoekt moet je in de buidel tasten. Samen met mijn man haalde ik het zware bakbeest op een paar weken voor de verhuizing. Zo lag hij een paar weken opgerold klaar in ons tijdelijke huis en kon ik niet wachten tot het zover was tot onze verhuizing.

nieuw huis, nieuw vloerkleed

Het verhaal van onze verhuizing kennen jullie. Zo niet nog even in een notendop. Op 29 Mei 2017 zaten ’s morgens vroeg bij de notaris en aan het einde van de middag woonden wij in ons nieuwe huis. Na 10 maanden in een tijdelijke huis van iemand anders gewoond te hebben waren wij zo toe aan ons eigen huis dat wij geen dag langer daar wilden blijven. Klussen, verven en verbouwen zouden we later doen, dus wat hield ons tegen.
Het Perzische tapijt lag uiteraard als eerste en was precies zoals ik gehoopt had. Het heeft er een jaar gelegen. Toen besloot ik dat er wat anders moest komen. Vraag me niet waarom, ik heb vaker van dit soort ingevingen. Echter die ingevingen van mij pakken (helaas) niet altijd goed uit, dat durf ik toe te geven. Ik verkocht het kleed en had redelijk snel spijt. Van het koeienkleed dus ook, op naar een nieuw Perzisch tapijt (oeps!).

Het vloerkleed wat we nu hebben is even groot en geen echte maar een “look a like”. Ondanks dat hij niet echt is is hij zeker niet minder mooi, misschien zelfs nog wel mooier. Onder het kopje vloerkleden is er een ruim assortiment te vinden aan vintage vloerkleden, Perzische vloerkleden en hoogpolige vloerkleden. De keuze was voor mij niet zo moeilijk, ik wilde iets wat leek op ons andere kleed en dat is gelukt!

We kijken nu maar niet meer achterom en ik verkoop gewoon het koeienkleed gewoon weer op Marktplaats. In de toekomst moet ik leren niet te impulsief te handelen, al valt dat niet altijd mee. Wie weet, wijsheid komt met de jaren, misschien gaat het me op een dag ooit lukken πŸ˜‰

Rest mij iedereen te bedanken voor het volgen van mijn blog het afgelopen jaar. Ik wens jullie een fijn uiteinde en hopelijk zie ik jullie weer terug in het nieuwe jaar!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

10 Comments on “Nieuw vloerkleed!

  1. ben blij dat ik niet de enige ben bij wie dit gebeurd πŸ˜‰
   Een goed 2019 gewenst Alet, altijd leuk dat je mijn blog nog steeds volgt. X

   Stephanie

 1. Zo’n groot kleed moet wel zijn wat je voor ogen hebt, het is best wel aanwezig. Bij een ander vind ik het mooi, bij onszelf ”veel te veel”, wij hebben dus geen kleed (vind man wel een beetje jammer).
  Fijne jaarwisseling, en tot volgend jaar!

  1. Op de foto lijkt het misschien heel aanwezig, in het echt valt het wel mee.
   Het andere kleed was kleiner maar door het contrast van zwart-wit veel aanweziger πŸ˜‰
   Jammer dat je man geen kleed wilt, die van mij zegt maar niets meer van het reilen en zeilen hier in huis… hahaha!

   Fijn 2019 gewenst! en leuk dat je al zo lang volgt.

   X Stephanie

  1. Ik twijfelde over een hoogpolig kleed of “weer” terug naar een Pers (look a like dan). Denk dat het alle twee mooi had gestaan maar deze geeft de woonkamer een boost. Dus heel blij mee!

   Gertrud de beste wensen voor 2019, hopelijk zie ik je snel weer (Show Up februari misschien?)

   Groetjes,

   Stephanie

 2. Wat bijzonder zo’n rood tapijt! Het geeft meteen karakter aan je woning. En het is natuurlijk ook een geweldige investering. Mede door de importbeperkingen vanuit Iran kosten dit soort tapijten een flinke duit. Met andere woorden, een mooi object om je geld in te investeren. En een mooie manier om je huis wat karakter te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *