Nieuw vloerkleed!

woonwinkelier

Nieuw vloerkleed!

woonwinkelier

pers

Kerst voorbij

De Kerstdagen zijn weer voorbij! Zo kijk je er naar uit en ben je (voor je gevoel) weken bezig met alle versieringen in huis. En zo zijn de weken voorbij gevlogen en heb je maar half en half je huis versierd en is alles weer opgeruimd. Voor ons waren het leuke dagen en hebben wij genoten. De zondag voor Kerst vierden wij Jack zijn verjaardag en Eerste en Tweede Kerstdag hebben wij met familie en vrienden (aan tafel) doorgebracht. Vandaag mocht ik weer aan het werk, terwijl de rest in huis lekker vrij zijn van werk en school. Weer in mijn werkritme vond ik het een goed idee om meteen bij thuis komst alle Kerstspullen op te ruimen. Op 27 december, ieder jaar weer, ben ik er klaar mee. Dan mag alles weer naar zolder. Heerlijk ruimtelijk en alles weer netjes. Alles laten staan tot na Oud & Nieuw is geen optie ๐Ÿ˜‰

Vloerkleed met kleur

Vlak voor de Kerst kwam ons nieuwe vloerkleed. Dit kleed maakte een hoop goed op Kerstgebied, kijk eens naar die mooie kleur rood! Verdere versieringen naast onze eenvoudige boom en hier en daar een Kerstster of tak waren niet nodig.
Twee maanden eerder kocht ik ook al een vloerkleed, een zwart-wit koeienkleed. Prachtig, maar deze bleek bij nader inzien toch niet helemaal te zijn wat ik zocht. Ik miste kleur (al ben ik helemaal geen kleuren mens) en vond hem te saai nu alle muren in de woonkamer weer wit waren. Het nieuwe vloerkleed wat ik online bestelde bij Volero is vol kleur en lijkt stiekem best veel op het vloerkleed die wij anderhalf jaar geleden kochten toen wij in dit huis gingen wonen, zie hier. Je snapt hoe mijn man reageerde toen hij dit zag ๐Ÿ˜‰

Perzisch tapijt

Toen wij het huis kochten waar we nu wonen, nu anderhalf jaar geleden, wist ik vrijwel direct dat er een groot Perzisch tapijt in de keuken onder de eettafel moest komen. Ik had het idee op Pinterest op gedaan en dit wilde ik ook in ons nieuwe huis. Zo bedacht, zo gedaan.
Op Marktplaats vond ik een mooi oud Perzisch tapijt in Amsterdam voor een schappelijke prijs. Deze kleden zijn alles behalve goedkoop en zeker als je een groot formaat zoekt moet je in de buidel tasten. Samen met mijn man haalde ik het zware bakbeest op een paar weken voor de verhuizing. Zo lag hij een paar weken opgerold klaar in ons tijdelijke huis en kon ik niet wachten tot het zover was tot onze verhuizing.

nieuw huis, nieuw vloerkleed

Het verhaal van onze verhuizing kennen jullie. Zo niet nog even in een notendop. Op 29 Mei 2017 zaten ’s morgens vroeg bij de notaris en aan het einde van de middag woonden wij in ons nieuwe huis. Na 10 maanden in een tijdelijke huis van iemand anders gewoond te hebben waren wij zo toe aan ons eigen huis dat wij geen dag langer daar wilden blijven. Klussen, verven en verbouwen zouden we later doen, dus wat hield ons tegen.
Het Perzische tapijt lag uiteraard als eerste en was precies zoals ik gehoopt had. Het heeft er een jaar gelegen. Toen besloot ik dat er wat anders moest komen. Vraag me niet waarom, ik heb vaker van dit soort ingevingen. Echter die ingevingen van mij pakken (helaas) niet altijd goed uit, dat durf ik toe te geven. Ik verkocht het kleed en had redelijk snel spijt. Van het koeienkleed dus ook, op naar een nieuw Perzisch tapijt (oeps!).

Het vloerkleed wat we nu hebben is even groot en geen echte maar een “look a like”. Ondanks dat hij niet echt is is hij zeker niet minder mooi, misschien zelfs nog wel mooier. Onder het kopje vloerkleden is er een ruim assortiment te vinden aan vintage vloerkleden, Perzische vloerkleden en hoogpolige vloerkleden. De keuze was voor mij niet zo moeilijk, ik wilde iets wat leek op ons andere kleed en dat is gelukt!

We kijken nu maar niet meer achterom en ik verkoop gewoon het koeienkleed gewoon weer op Marktplaats. In de toekomst moet ik leren niet te impulsief te handelen, al valt dat niet altijd mee. Wie weet, wijsheid komt met de jaren, misschien gaat het me op een dag ooit lukken ๐Ÿ˜‰

Rest mij iedereen te bedanken voor het volgen van mijn blog het afgelopen jaar. Ik wens jullie een fijn uiteinde en hopelijk zie ik jullie weer terug in het nieuwe jaar!

9 thoughts on “Nieuw vloerkleed!

 • Alet
  december 28, 2018 at 8:39 am Beantwoorden

  Dit kleed staat mooi en ‘warm’!
  Ja en soms lijkt iets absoluut niet zoals je het voor ogen had dat gebeurt hier ook best vaak…….
  X

  • Stephanie Koster
   januari 2, 2019 at 11:55 am Beantwoorden

   ben blij dat ik niet de enige ben bij wie dit gebeurd ๐Ÿ˜‰
   Een goed 2019 gewenst Alet, altijd leuk dat je mijn blog nog steeds volgt. X

   Stephanie

 • Jeanette Renting
  december 28, 2018 at 12:17 pm Beantwoorden

  Zo’n groot kleed moet wel zijn wat je voor ogen hebt, het is best wel aanwezig. Bij een ander vind ik het mooi, bij onszelf ”veel te veel”, wij hebben dus geen kleed (vind man wel een beetje jammer).
  Fijne jaarwisseling, en tot volgend jaar!

  • Stephanie Koster
   januari 2, 2019 at 11:57 am Beantwoorden

   Op de foto lijkt het misschien heel aanwezig, in het echt valt het wel mee.
   Het andere kleed was kleiner maar door het contrast van zwart-wit veel aanweziger ๐Ÿ˜‰
   Jammer dat je man geen kleed wilt, die van mij zegt maar niets meer van het reilen en zeilen hier in huis… hahaha!

   Fijn 2019 gewenst! en leuk dat je al zo lang volgt.

   X Stephanie

 • Marthy
  december 28, 2018 at 9:43 pm Beantwoorden

  Ik vind deze prachtig, mooier dan de vorige.

  • Stephanie Koster
   januari 2, 2019 at 11:58 am Beantwoorden

   Deze is mooier qua kleur he, ik ben er ook heel blij mee!

   Fijn 2019 gewenst!

   Stephanie

 • Gertrud Prins
  december 31, 2018 at 3:38 pm Beantwoorden

  Het vloerkleed haalt de hele kamer op, een goede keuze hoor! X

  • Stephanie Koster
   januari 2, 2019 at 12:00 pm Beantwoorden

   Ik twijfelde over een hoogpolig kleed of “weer” terug naar een Pers (look a like dan). Denk dat het alle twee mooi had gestaan maar deze geeft de woonkamer een boost. Dus heel blij mee!

   Gertrud de beste wensen voor 2019, hopelijk zie ik je snel weer (Show Up februari misschien?)

   Groetjes,

   Stephanie

 • Van Heugten Tapijttegels
  september 28, 2020 at 9:46 am Beantwoorden

  Mooi kleed! En slim om je vorige vloerkleed gewoon te verkopen via Marktplaats, doe ik ook altijd! Groetjes Carla

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>