livingroom inspo 1
Interior

Kringloopvondsten in huis ~ een “nieuwe” kast

livingroom inspo 1

 

Nieuwe kast

Waar ik een paar weken terug weer lekker in de “flow” zat met bloggen, is het de afgelopen paar weken weer stil van mijn kant. Ik weet niet wat het is maar ik val er steeds in terug, het niet meer met regelmaat kunnen plaatsen. Misschien dat ik mezelf maar geen beloftes meer moet doen en het moet laten lopen zoals het loopt. Heb ik tijd (en zin) dan plaats ik een blog, heb ik dit niet, dan niet. Het valt jullie wellicht niet eens op, dus waar maak ik me druk om? Maar goed, vandaag had ik weer een reden om een blog te plaatsen! Ik scoorde namelijk een kast die te leuk is om niet voorbij te laten komen. Het is niet dat het een hele bijzondere kast is, maar hij trok mijn aandacht. En zo bedacht ik me waar ik in huis een plekje zou hebben, want heel eerlijk, ik had er eigenlijk geen plek voor. Toch wilde ik hem en in mijn hoofd zou hij perfect zijn voor het  “tijdelijke” (hoe tijdelijk weten we niet) kantoortje van mijn man. Maar het draaide echter weer eens uit op iets heel anders.

 

Niet boven maar beneden

Ik had mijn man al voor bereid en gezegd, ik heb een mooie kast voor je, hij moet alleen even naar boven getild worden 😉 Hij haat dit zo langzamerhand want ik zeg gerust een aantal weken later dat hij weer naar beneden moet. Maar aangezien hij blij was met een kast voor zijn kantoor, vond hij het dit keer geen probleem. Zo geschiedde, de kast werd gebracht en stond in de woonkamer klaar om naar boven getild te worden. Echter is het kamertje waar hij moest komen niet zo groot en hadden wij meteen al bedenkingen of hij wel zo passen. Tja en het paste niet, te diep! Toen moest ik uiteraard een andere bestemming bedenken. Als hij niet naar boven kon, dan moest hij maar beneden blijven. In de eethoek had ik de laatste tijd al het één en ander veranderd, en dat wilde ik zo laten. Zo besloot ik dat mijn bureau van de kant moest en plaatste ik de kast tegen die muur. De kast alleen op deze plek was echter te iel, wat me deed besluiten een plank erboven te plaatsen. Wat voor een plank wist ik nog niet maar het moest geen standaard exemplaar zijn. Bij een houthandel hier in de buurt zocht ik een oude, doorleefde plank uit en liet deze op maat zagen.  Dit was alleen niet heel goedkoop maar het is wel een hele mooie 😉

 

 

Foto / lijsten plank aan de muur

Waar ik niet schroom een spijker in de muur te slaan of een gat in de muur te boren, weet ik van mezelf dat ik binnen aanzienlijke tijd (laat ik maar niet zeggen soms al binnen een week) kan bedenken dat iets toch niet helemaal naar mijn zin hangt. Het lastigste van een huis inrichten vind ik toch echt wel de decoratie aan de muur. Het in groepjes rangschikken, de juiste hoogte en wat matcht er wel en wat niet mooi met elkaar. Hangt een lijst niet te dicht op de ander of juist te ver uit elkaar, ik kan me er aan storen. Hetzelfde geldt voor een lamp aan het plafond, één centimeter kan al het verschil maken bij mij, van niet of wel ok. Voor boven deze lage kast koos ik dus voor een plank.  Waarom een plank? de kast is te laag om er niets boven te hebben. Een “art” wall was ook een optie geweest maar dan had ik weer constant met diverse gaatjes her en der in de muur gezeten en nu kan ik veranderen tot ik een ons weeg en je ziet niets. Buiten dat vind ik de plank net even meer “body” geven aan het geheel. Het verschil van een robuuste plank met een strakke kast, daar hou ik van. Niets hier in huis is standaard.

 

Functioneel meubel

Ondanks dat mijn bureau dus op deze plek stond moet ik nu weer een andere “werkplek” in huis creëren. Waar weet ik nog niet, wel weet ik dat de Niels Gammelgaard tafel van Ikea die ik nu gebruik te groot is om ergens anders neer te zetten. Deze gaat (of is ondertussen) weer in de verkoop op Marktplaats (heb je interesse in overname laat het me weten). De kast is naast dat ik hem erg leuk vind (vooral de kleur) minstens zo functioneel. Hij zit ondertussen bomvol met fotoboeken en administratie. Dit lag al een tijd in stapels te verstoffen achter het luik op zolder en in het kantoortje van mijn man 😉 Het enige wat hij er nu mee opgeschoten is, is dat dit nu uit zijn kamer is … haha. En zo blijven kasten een dingetje bij ons in huis. Ooit moeten er een paar grote op maat gemaakte kasten komen die je helemaal vol kan kan stampen met van alles (wat zou dat heerlijk zijn). Maar zo heb ik zoveel wensen en komt dit ook op het wensenlijstje voor “ooit”. Voor nu ben ik weer happy met deze tweedehands keuze! Kleine aanschaf, groots resultaat (al zeg ik het zelf).

 

livingroom inspo 2

 

Ps. kleine toevoeging aan de titel. De kast komt van een inboedel verkoop (Jules ontruimingen). Het gros van alle andere spulletjes die je op de foto ziet uit diverse kringloopwinkels. 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “Kringloopvondsten in huis ~ een “nieuwe” kast

 1. Het is en blijft altijd een uitdaging een woonruimte naar wens aan te passen. Geeft niet hoeveel inspirerende blogs (zoals deze) of HGTV programma’s je hebt gezien, zo gemakkelijk is het niet. Maar met een beetje fantasie kom je er wel uit, vind ik

  1. Hi Saartje,

   bedankt voor je reactie en je compliment, daar word ik toch blij van 😉
   Een persoonlijk interieur vind ik zelf het mooist. Of het nou helemaal up to date is of niet. Na 4 jaar hebben wij nog steeds niets verbouwd en dat frustreert me vaak hoor. Maar als ik zo naar mijn huis kijk ben ik ook blij met hoe het er nu uit ziet. Het is ons huis en dit past bij ons. Als er ooit een nieuwe pui, nieuwe kozijnen, nieuwe vloer, nieuwe keuken, nieuw plafond … ga zo maar door, in zit zal het nog beter worden, maar alles op zijn tijd haha… En inderdaad, met een beetje fantasie kom je een heel eind 🙂
   Fijn weekend!

   Stephanie

 2. Dat is inderdaad groot resultaat! Heel mooi gedaan. Zelf heb ik ook heel wat wensen te vervullen. Decoratie van een muur vind ik ook het moeilijkst. Goed combineren is hiervoor echt een kunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *