Inrichten meisjeskamer ~ shop de look bij Huis & Thuis

Inrichten meisjeskamer ~ shop de look bij Huis & Thuis

kamer floor 1

kamer floor 2

kamer floor 3

Stap voor stap gaan we verder met het grote verbouwingsproject waar ik voor ingehuurd ben en maakte ik een moodboard voor de meisjes slaapkamer.
In de slaapkamer is gekozen voor een neutrale basis, licht eiken houten vloer, witte muren en één muur is oud roze. De kamer ligt aan de zuidkant van het huis en heeft een grote raampartij waardoor er veel zonlicht naar binnen komt.
Voor deze kamer heb ik een vrolijke, Scandinavische stijl in gedachten en koos ik voor de kleuren rood en roze in combinatie met zwart en wit. Hiermee wordt het net even stoerder en niet te zoet.

Op de site Huis & Thuis koos ik de volgende meubels uit die heel goed passen en in een Scandinavische (meisjes) slaapkamer.

1-Persoonsbed-Sam-R
1 persoonsbed Sam
Wandrek-Hansard-W
wandrek Hansard ~ wit
Bureau-Store
bureau Store
Eetkamerstoel-Woody-PR
eetkamerstoel Woody ~ licht roze
Nachtkastje-Kenai
nachtkastje Kenai
Wandrek-Hoonah-1R
wandrek Hoonah

Bij het inrichten van de slaapkamer met de huidige meubels stuiten we op een “ruimte” probleem. Daar de kamer helemaal niet klein is is het duidelijk dat de meubels uit het vorige huis een klein probleem vormen.
Een hoogslaper blokt de ruimte en het zonlicht in de kamer en hij kan door zijn grote maar tegen één muur in de kamer staan. De kledingkast is een mooie maar zeer grote dichte brocante linnenkast die net niet past op de muur waar wij hem neer willen zetten. Een andere plek is geen optie omdat hij dan de ingang van de kamer blokt. Ik zeg afscheid nemen van deze meubels en nieuwe (of tweedehands) meubels aanschaffen, er is niets leukers dan dat!
Het is nu duidelijk dat de meubels open en ruimtelijk moeten zijn en ter vervanging van de brede linnenkast gaan we op zoek naar een smaller en tevens hoger exemplaar zoals bijvoorbeeld deze bureaukast, deze kan namelijk ook als kledingkast gebruikt worden. Een kantoorkast is een ideale oplossing wanneer je weinig ruimte hebt, maar wel veel spullen wilt opbergen. Typisch Scandinavisch is de keuze voor het blanke hout in combinatie zwart en wit. Het licht roze van de stoel en het wandrek passen goed in een meisjeskamer en het rode bed maakt het net even anders en gedurfd. Het is meisjesachtig en toch ook stoer!

Nu nog op zoek naar leuke zwart-witte accessoires ♡

Moodboards gemaakt door : Stephanie Koster
shopping tip : Huis & Thuis

Meer Huis & Thuis shop inspiratie opdoen? ik maakte eerder een blog over dit online woonwarenhuis, klik hier.

4 thoughts on “Inrichten meisjeskamer ~ shop de look bij Huis & Thuis

 • Gertrud
  mei 26, 2016 at 9:51 pm Beantwoorden

  Wat een mooie meubels heb je geshopt, ben benieuwd naar het totaalplaatje.

 • Alet
  mei 28, 2016 at 8:08 am Beantwoorden

  Leuk om te zien. Wij gaan hier binnenkort ook de slaapkamer van Lynn opnieuw inrichten dus je tips komen zeker van pas!

 • Anne
  mei 28, 2016 at 11:04 am Beantwoorden

  Echt een leuke meidenkamer! Bureau wil ik zelf wel:-))

 • Ella
  mei 28, 2016 at 11:37 am Beantwoorden

  Wat is dat leuk geworden. Het ziet er stoer uit, maar toch echt voor een kindje. Goed gecombineerd.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>