beleggen voor beginners
Lifestyle

Beleggen voor beginners

BELEGGEN

centraal beheer

beleggen

centraal beheer

centraal beheer

beleggen

Denk jij wel eens aan beleggen? Steeds meer mensen gaan namelijk beleggen is gebleken. Daarmee willen zij hun geld laten groeien om dit “later” te kunnen gebruiken. De meeste mensen sparen daarbij voor een groter huis, een nieuwe auto, een verre reis of voor de kinderen die ooit gaan studeren. Een deel denkt ook na over hun pensioen. Voor ons misschien nog heel ver weg, maar vooruit kijken is regeren. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders niet goed kan rondkomen als zij eenmaal uitgewerkt zijn.

hoe werkt beleggen voor beginners?

Hoe werkt beleggen voor beginners eigenlijk?
Bepaal eerst of je geld “over” hebt. Beleg alleen met geld dat je een tijdje kunt missen. Zet je nu al maandelijks geld opzij op een spaarrekening? Heb je bijvoorbeeld vakantiegeld of een 13e maand? Heb je salarisverhoging gekregen? Dit geld kun je gebruiken om te gaan beginnen met beleggen. Het hoeft niet veel te zijn, je kunt al beleggen met een klein bedrag. Durf je het nog niet helemaal aan en wil je eerst even aankijken, je kunt tijdens het beleggen maandelijks een bedrag toevoegen aan je belegging. Denk wel goed na wat je besteed en hou altijd voldoende geld achter de hand voor onverwachte uitgaven.

Spreid uw risico

Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen, de spaarrente is momenteel historisch laag ๐Ÿ˜‰ Toch zijn er ook risicoโ€™s aan beleggen. Je geld kan ook minder waard worden (denk aan het begin van de recessie). Dit risico kunt je echter wel op verschillende manieren beperken. Een voorbeeld daarvan is je beleggingen te spreiden. Als je gaat beginnen met beleggen, dan is beleggen in een beleggingsfonds wellicht iets voor jou. Je legt je geld in, in een beleggingsfonds. De fondsbeheerder zorgt dat het mixfonds een goede samenstelling heeft. Ook mixfondsen kennen verschillende risicoklasses. Bekijk de risicometer van het fonds en overweeg welk risico je wilt of durft te lopen.

Beleggen kost geld

Als je gaat beginnen met beleggen, dan kost dat geld, je betaalt namelijk aankoopkosten. Ook betaal je tijdens het beleggen lopende kosten. De meeste kosten worden verwerkt in de koers of verrekend met de opbrengst. Hoeveel kosten je maakt, verschilt per fonds en per aanbieder. Het is slim om de kosten van aanbieders met elkaar te vergelijken. Volgens onderzoek van Beleggingsmatch is Centraal Beheer al 2 jaar de goedkoopste aanbieder.

Beginnen met beleggen in 3 stappen

Heb je besloten dat je wilt starten met beleggen? Dan is beginnen in een beleggingsfonds eigenlijk heel eenvoudig. Je opent een beleggingsrekening en je stort daar geld op. De fondsbeheerder van uw beleggingsfonds gaat voor jou aan de slag om jouw geld te laten groeien. C’est ca!

** De foto’s zijn van de afgelopen twee weken. Onze oudste zoon Sem haalde zijn Havo diploma en neemt nu een tussenjaar. Met onze straat hadden wij de jaarlijkse Drechtrace (zeilrace) waarvan ik de foto’s mocht maken, we aten de eerste dag van onze vakantie op het strand van Noordwijk en genieten thuis van het mooie weer ๐Ÿ™‚

*** Dit is een gesponsorde blog die tot stand kwam in samenwerking met Centraal Beheer.

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *