Interior

badkamer inspiratie

een voorbeeld van hoe ik de badkamer graag zou zien. Mooie gestucte muren en vloer, een bad, ruime wastafel met kastjes en fijne verlichting.
de badkamer zoals hij nu is…. (donker, saai en van geen luxe voorzien)

Negen jaar geleden toen wij ons “nieuwbouw” huis kregen (nou ja, kochten…) hebben wij de badkamer standaard op laten leveren. In die tijd moesten wij financieel keuzes maken en de badkamer behoorde toen niet tot één van de prioriteiten.
Na een paar jaar kreeg ik daar uiteraard spijt van. De keuken was ook standaard opgeleverd en die hebben wij als eerste laten verbouwen. We hebben daar een mooie keuken voor terug gekregen met een kookeiland. Een waardevolle toevoeging voor het huis al zeg ik het zelf. De badkamer is nog steeds een doorn in het oog. Hij is donker, saai, heeft geen opberg mogelijkheden, en is van geen luxe voorzien. Een los bad op pootjes was altijd de droom. Ik zag het al helemaal voor me, iedere avond de kleine jongens erin boenen. Helaas staat hij er nog niet! (onze oudste is ondertussen bijna 12, die laat zich niet meer door zijn moeder wassen #haha). De afgelopen drie jaar hebben wij vaak de gedachte gehad te gaan verhuizen. Dus verbouwen zou een slechte investering zijn. Echter door de economische crisis en waarde dalingen op de huizenmarkt stellen wij dit voorlopig nog maar uit. Zal een badkamer verbouwing er dan toch nog inzitten dit jaar? Wie weet!

Time to change the bathroom ?!
After and before… What do you think?

source photo bathroom after: Philuko

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

14 Comments on “badkamer inspiratie

 1. Erg herkenbaar! Wij hebben ook een standaard en saaie badkamer 😉 En zou ook erg graag een strakke tegelloze badkamer willen. Maar dat zit er voorlopig niet in. Gelukkig hebben we wel in een van de twee badkamers (dat is dan wel weer luxe) een groot bad, waar de kindjes nu nog heerlijk samen ingaan. Dus eigenlijk mag ik niet klagen.

 2. Heel herkenbaar. Hier is de badkamer ook nog steeds zoals hij was toen ons huis bijna 20 jaar terug werd opgeleverd. Ik wil deze ook dit of volgend jaar aanpakken.
  Helaas heb ik niet zo'n ruime badkamer als jij, daar kan je wel een bad op pootjes in kwijt.
  Fijne dag.
  Groetjes, Mea

 3. Oh ja die bovenste foto is echt geweldig! Zo'n badkamer zou ik ook wel willen hebben! Maar ja, ik woon in een huurhuis en de badkamer lijkt akelig veel op die van jullie. Volgens mij heb ik dezelfde tegeltjes. Gelukkig mocht ik de tegeltjes wel zelf uitkiezen en koos dus zwart/wit. (je kon ook bruin en terracotta kiezen, juk!)
  Maar ik hoop voor je dat het ervan komt!

 4. It's hard times.. our house has been on the market for 5 months and we've not had any visitors.. not easy to know what to do.. good luck and it's really not bad your bathroom it's nice. 🙂 hx

 5. Herkenbaar! Onze badkamer ziet er prima uit, maar een mooi wastafel meubel en inloop douche zijn natuurlijk t walhalla!! Wij gaan echter eerst voor de zolder, daar hebben wij nog niets aan gedaan. Terra, kersenhout laminaat en bruin!! Vorige bewoners hihihi! Droom: wit geschilderde houten vloer , stoere schuifdeuren, beton look! Nog ff sparen!
  Ps die tegeltjes zijn toch weer helemaal hot!

 6. Herkenbaar, onze is ook niet mooi en we hebben ook nog het nadeel dat hij te klein is voor een bad…arme ik….wel wil ik hem binnenkort wat oppimpen, voor een verbouwing gaan we niet, we hebben andere prioriteiten die veel geld kosten, zoals de voortuin. Maar ik zeg doen (als je dit natuurlijk financieel kunt op dit moment) voordeel is dat je, wanneer je kinderen wat ouder zijn, je misschien ook wat meer tijd hebt om in bad te gaan 😉

 7. Hee Steef, deze heb ik helemaal gemist. Ja gestucte wanden en vloeren, wilde ik ook. Maar dat was toen nog niet in de handel…? ofzo. Dus ik heb grote tegels op de vloer en in de douchehoek.
  En verder gewoon wit.
  Succes ermee.
  ps. morgen staat blogpost er waarschijnlijk op.

 8. Ooh dat ziet er prachtig uit, die badkamer die je in je hoofd hebt. Is het er uiteindelijk nog van gekomen?
  Wij hebben onze badkamer onlangs helemaal verbouwd. Strakke muren, met steenstrips boven de stoere, stenen wastafel. Ik vind het de investering echt meer dan waard. Niks lekkerder dan savonds de kaarsjes aan, een bruisbal in het water en dan lekker lezen!

 9. Het ziet er heel herkenbaar uit! De verlichting helpt alleen al zoveel om het sfeervoller te maken! Wij hebben het laatst ook helemaal verbouwd en kan me helemaal vinden in de reactie hierboven mij! Er is namelijk niks lekkerders om te ontspannen na een zware dag werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *