zweedse binnenkijker
Interior

Zweedse “Herfst” Binnenkijker

Zweedse “herfst” binnenkijker

Het was alweer even geleden dat ik een mooie Scandinavische binnenkijker plaatste. Met het oog op de herfst en het feit dat ik zelf nu niet zo’n toonbaar huis heb deel ik graag deze foto’s van Historiska Hem. Nog altijd mijn favoriete site voor als ik mooie Scandinavische binnenkijkers wil zien. Typerende Zweedse huizen die “gestyled” zijn voor de verkoop. Noem het gestyled, ik vind de huizen vooral tof en persoonlijk ingericht. Niet alle huizen die geplaatst worden zijn altijd mijn smaak maar ik haal over het algemeen veel inspiratie voor ons eigen huis van deze site. Zo heb ik ooit een huis gedeeld, klik hier om even terug te kijken, die er voor gezorgd heeft dat ik een crush kreeg op grijze deuren/kozijnen.

Nieuwe slaapkamer(-s)

Toen onze oudste zoon in juli op kamers ging besloten wij een slaapkamer switch te gaan doen, we hadden er tenslotte nu 1 over. Met alleen een verfje en wat andere spullen zouden we er niet komen was mijn mening er moest serieus verbouwd gaan worden. Na 3 jaar in dit huis te wonen zonder opknappen/verbouwen werd het tijd (vond ik vooral) dat we dingen serieus zouden gaan aanpakken. Zo’n anderhalve week geleden ben ik begonnen met het opknappen van de eerste slaapkamer. Alles wat ik denk zelf te kunnen, doe ik zelf. Zo sloopte ik alles uit de kamer wat niet meer goed is of aan mijn eisen voldoet. Ik stripte de gevel waar nog zacht board op zat, liet de verwarming (nog uit 1972) verwijderen, haalde samen met mijn man de vloer eruit en we sloopte samen de kastenwand. Wat restte was een kale kamer die best groot leek, zo leeg.

Isoleren

Na slopen komt weer opbouwen wat toch wel het leukste is. De gevel werd mijn eerste “echte” verbouw klus in dit huis. Ik liet door een houthandel bij ons in de buurt hout op maat zagen, haalde isolatiewol, een doos spijkers en schroeven bij de bouwmarkt en begon er gewoon aan. Wat de familie Meiland op tv kon, kon ik toch ook hield ik mezelf voor? en inderdaad het lukte! Wie mijn filmpjes op Instagram gezien heeft, heeft het proces kunnen volgen. De gevel is opnieuw geïsoleerd en afgetimmerd. De muren en het plafond zijn afgelopen week geschilderd en vandaag heb ik het hout van het kozijn en de nieuwe houten lambrisering onder het raam, wat ik dus zelf heb gemaakt, geschilderd. Jullie raden vast welke kleur deze gekregen heeft 😉

Volgende week hoop ik foto’s van de slaapkamer met jullie te delen! Er moet eerst nog het één en ander gebeuren voordat het “af” is. Voor nu geniet vooral van dit mooie interieur en wie weet inspireert het jou ook 🙂

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Zweedse “Herfst” Binnenkijker

  1. Dit is weer een mooie, alhoewel het kleurgebruik mij te intensief is. Ze hebben wel een aantal hele mooie spullen, o.a. de lamp boven de eettafel. En de tuin bij het gebouw, helemaal fijn.

    1. Tof huis he! voor mij ook te veel kleur hoor (vooral dat blauw en geel) maar vond het een mooi geheel en een leuke herfst binnenkijker om te delen 😉 De tuin is idd een plaatje!

  2. Ook voor mij wat teveel kleur op wanden en in de keuken. Lamp, is inderdaad prachtig, lijkt op die van jou Steph? Ben benieuwd naar je foto’s van de kamer van Beer.

    1. De lamp is een Poulsen, geweldig mooi! Ik heb degene die ik wilde kopen toch geannuleerd want had te veel twijfels over de grote van de lamp. Volgend jaar hopen we naar Zweden te gaan (kennis van mij is daar naar toe verhuisd) en dacht daar dan een lamp te scoren in een kringloop. De kamer van Beer vordert gestaag, vandaag weer verder met de kozijnen en 1 muur die een (ingetogen) kleur krijgt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *